Костадинов: Ако „Възраждане“ получи третия мандат, го връща веднага

Костадинов: Ако „Възраждане“ получи третия мандат, го връща веднага

„Кирил Петков връчи оставката на своя кабинет в деловодството на Народното събрание и от президентството веднага  ми се обадиха, за да поканят „Възраждане“ на консултации утре във връзка с връчването на мандатите за съставяне на правителство. На президента ние ще кажем само две неща - ще го поздравим за бързината, като ще настояваме по същия бърз начин да действа и с връчването на мандатите, и ще му кажем, че ако даде третия мандат на нас, ще му го върнем обратно още в същия момент. Този парламент е тотално дискредитиран, изчерпан и фалирал, а България няма повече време за пилеене! Решението за изход от политическата криза е само едно - нови избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре!“. Това написа Костадин Костадинов в профила си във Фейсбук.

България няма никакво време за губене. За незабавното излизане на нашата страна от политическата криза е нужно спешно  провеждане на нови избори. Поради тази причина колкото по-бързо минат процедурите с връчването на мандатите и тяхното връщане обратно, толкова по-бързо ще бъдат насрочени изборите.

Изборите трябва да бъдат най-късно през  есента, за да може новото българско правителство да започне да решава проблемите, предизвикани от кабинета Кирил Петков.

Днес правителството подава своята оставка, въпреки че се забелязва нежеланието му за това.

Според конституцията на България  след вота на недоверие Министър-председателят е длъжен да внесе оставката на правителството, но не се посочва в какъв срок. В случая на настоящия кабинет тя не беше депозирана веднага в 47-то Народно събрание , а след пет дни.

Очевидно е, че политическата агония беше удължена с пет дни. Така както е очевидно, че това беше направено, за да може българският парламент в лицето на „Продължаваме промяната“ (ПП), „Демократична България“ (ДБ), ГЕРБ и ДПС да извърши национално предателство и да вдигне ветото над Република Северна Македония.

Кирил Петков все пак успя да изпълни обещанието си пред останалите европейски държави и да вдигне ветото преди да подаде оставка. Успя да се отчете пред господарите в Европейския съюз, а ПП, ДБ, БСП, ГЕРБ и ДПС отново позволиха друг да диктува и да определя външната ни политика.

В това си начинание Петков не беше сам, а с още четирима лидери на партии. Припомняме, че и Христо Иванов от  ДБ в средата на седмицата беше иззел функциите на Министерски съвет и на Министерство на външните работи и в частен разговор с посланика на Франция беше обсъждал какво е необходимо да се направи, за да спазим срока с вдигането на ветото над Република Северна Македония. Своеволията в българската политика стигат до там, че председател на парламентарна група си позволява да иззема функциите на Министерски съвет.

Българските политици угодничат и тяхното поведение рефлектира върху отношението на останалите държави към нас българите. Ето заради това беше необходимо да бъде депозирана веднага оставката, за да може поне малко да се ограничи щетата. Сега отворихме вратата за невероятна външна атака и обезличаване на българската народност. Днес македонските политици и Западът, които притискат България,  слагат ръка над Гоце Делчев и Самуил, а утре какво би станало, ако предявят  претенции над азбуката ни например.

От шест месеца „Възраждане“ категорично заявява, че правителството на Кирил Петков е най-вредно в историята на България. По време на едва шестмесечното му управление богатите обедняха, а бедните станаха още по-бедни. Управление, което ще запомним с лъжи и манипулации, с пари, които никой не знае къде са похарчени, с неприет „План за възстановяване“ вече месеци и продължаване на политическите назначения. Кирил Петков и още четирима партийни лидери предадоха българската история и култура с усмивка и охота.

 

 

Коментари

  • Пинокио

    27 Юни 2022 13:00ч.

    Критикуваш, а не предлагаш нищо конкретно и бягаш от отговорност. Как да разбираме това, а и как може да ви се повиши рейтингът? За мен е пълна тъпотия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... /...

    27 Юни 2022 13:13ч.

    А що да предлага сега???? Той си иска избори. Факт?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пинокио

    27 Юни 2022 13:27ч.

    В очакване на качествен скок в политиката след нови избори, защото не може веднага?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    27 Юни 2022 13:12ч.

    От къде на къде Президента ще ви дава мандат? С 12 депутата какъв мандат? Костя само дрънка глупости. Щял да управлява с пълно мнозинство, обаче като няма, а то няма и как да има пълно мназинство, тогава ще видите такива пируети, че свят ще ви се завие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    27 Юни 2022 14:09ч.

    Копојко Копејкин се страхува да получи мандата, заштото всички ште разберат, че никој не иска ортаклък с него. А иска избори, за да добави 1-2 дупетати от гласовете на заблудените задунајски уфси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    27 Юни 2022 14:47ч.

    Задунайската Овца се опитва да уязви своите политически опоненти като презрително ги нарича "заблудените задунајски уфси". Да оставим, че това е белег на простотия и известна психиатрична находка, ами нарочно се цели обида. Много странно, скоро Уфсъ се жалеше от "Гласова" репресия, при все че очевидно е под тяхна опека.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народеее ????

    27 Юни 2022 14:58ч.

    Възраждане е единствената българска партия и е срамно подкрепящите всичките останали либерални секти в парламента !Не сте българи еврогейски задници сте ето това сте вие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    27 Юни 2022 15:24ч.

    Колега, понякога ползвам сходна символика, но обикновено след третата въпросителна изпитвам смущение. Не е критика, а споделяне! Имате основание, в думите и позициите на Възраждане има ясно изразен българофилски елемент. Останалите в една или друга степен избутват на преден план чужди или направо измислени съображения, мотиви, "ценности"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    27 Юни 2022 15:31ч.

    По-близък поглед върху тях катег. подсказва, че те като формация нямат капацитет за упр-е. Като забележими и изградени политици могат да бъдат посочени - Костадинов и Ганев. Има също едно момче от Външна комисия А.Георгиев, което може да говори и се изразява ясно и убедително. Не коментирам евент. действия в реална ситуация под натиск. Това е най-доброто, лошото е, че май също това е всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи