Костадин Костадинов: Западноевропейските държави източиха нашите демографски ресурси 

Костадин Костадинов: Западноевропейските държави източиха нашите демографски ресурси 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Костадин Костадинов, "Възраждане": "След влизането на България в Европейския съюз, по-голямата тежест от пропуснатите ползи и негативи за икономиката на страната ни паднаха върху участието ни в единния европейски пазар. Към 2007 г. икономиката ни беше с ниска конкурентоспособност, което се отрази негативно както на производството, така и на потреблението на домакинствата. Само при три от важните продукти сме запазили производството си през годините – електроенергия, пшеница и царевица. Сред всички останали се наблюдава драматичен спад. Това се дължи на факта, че през 2007 г. икономиката на България не беше готова за отворения пазар.

Преждевременното откриване на нашите граници за внос и износ, преди българските фирми да са станали конкурентоспособни за западните пазари доведе до огромни загуби. Решението бе в налагане на държавни защитни механизми в интерес на родните производители, но за България такива не бяха позволени. По този начин ниската конкурентоспособност в комбинация с отварянето на границите за търговия, в съответствие с политиката на ЕС и на Световната търговска организация, се превърнаха в най-големия бич за българската икономика.

Отварянето на европейския трудов пазар за българските граждани доведе до рязка загуба на население в трудоспособна възраст в невиждани мащаби, а без съмнение най-важният ресурс за една страна са хората. По данни на НСИ, към момента на присъединяване на България към ЕС през 2007 г., населението на България е 7 659 764 души, а към 2023 г. то е намаляло до 6 446 596. Това означава, че за 17 години сме намалели общо с 1 213 169 души, по 71 363 на година. Всички знаем обаче, че това са официални данни - неофициалните са още по-стряскащи.

Това има трайни последици върху пенсионната ни система, които ще се задълбочават, тъй като страната ни остава без квалифицирана работна сила, а на всеки останал работещ в страната ни се пада издръжка на все повече пенсионери, ученици и държавни служители.

От икономическа гледна точка, намаляването на населението през годините е довело до по-нисък брутен вътрешен продукт за страната ни. Ако бъде отнесен размерът на БВП на глава от населението, който определя нивото на икономическото развитие на една държава, към броя на хората, с който сме намалели като народ, пропуснатите ползи за България възлизат на общо 156 632 709 144 лева, или с по 9 213 688 773 на година.

Зависимостта на тези пропуснати ползи обаче не е линейна, тъй като при по-голям обем на производство и съответно на потребление се получават по-големи икономии от мащаба, а също така се благоприятства привличането на повече нови инвестиции и реинвестирането на печалби. Така че реалните ни загуби са много по-големи.

Друга голяма тежест от пропуснати ползи падна върху преждевременното извеждане от експлоатация на първите четири енергоблока на АЕЦ „Козлодуй“. Изчисленията на специалистите от "Възраждане" сочат, че цената, която плащаме под формата на пропуснати ползи, от спирането им (първите два през 2002 г., а вторите два през 2006 г.) до 2023 г. възлизат на около 24 млрд. лева.

Иначе казано, общите загуби от членството на България в ЕС за 17 години възлиза на грубо 181 млрд. лева. Това обаче никъде не се казва. Вместо това ни дават статистиките за платения членски внос от страната ни (около 20 млрд. лв.) и получените пари по еврофондовете (около 40 млрд. лв). Ако сложим и тях в сметката ще получим общо загуби 201 млрд. лв. и печалби от 40 млрд. Крайният баланс е 160 млрд. лв. щети за държавния бюджет.

Това е истината. С влизането си в ЕС България се превърна в суровинен придатък на западноевропейските държави, които източиха нашите демографски ресурси и колонизираха нашата икономика. Ето защо е абсолютно задължително предоговарянето на членството ни в ЕС, защото в тази си форма то буквално задушава и убива българската държава и икономика.", написа Костадинов с социалната мрежа Фейсбук.

Възраждане е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Коментари

  • Браво, тия работи по форумите го дъвчим с години

    23 Май 2024 13:32ч.

    Добре, че Костадинов се яви да ни каже, какво е ставанало. Сега като иде Воллгин там, и ще ги върне. Не мога да ви трая всичките. ................. Западът ли ни взе хората, или нашите мафиоти ни изгониха. Костадинов и във ВМРО е бил, и в Атака, има дълъг стаж в партиите, сега паднал от небето! .... Айде, и на геополитик взе да се прави , малко множко ни стана! ..... И МЕЧ са такива, и сглобки, и артисти, всичките от една цица дърпат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изгониха ви

    23 Май 2024 13:47ч.

    защото сте дърво без корен, страхливци които предпочитат да мият чинии и бършат задници... Виж ти специално каква колективна отрепка си, говореща в множествено число! Кои сте вие, колко сте? А кой си ти? Костадин трябва да добави, че Европа даваше да се крадат фондовете за да може политическата мафия да се консолидира и да станат от селски пехливани, в граждани за европейско развитие на България! Тоест Европа стана спонсор и покровител на престъпници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дино

    23 Май 2024 13:49ч.

    А кой поддържа,мафията в България?ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадин

    23 Май 2024 14:06ч.

    стана сабахлям, осъзна тия ми ти работи и ни ги съобщи. Хвала на Костадин....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фонт

    23 Май 2024 14:10ч.

    Е как кой.. еврофондовете! Без еврофондове, мутрите отдавна да са емигрирали по парковете в пари, кльон и дюселторф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    23 Май 2024 14:50ч.

    Бае ви Тодар навремето държеше демографията с кльонове, стрелба на месо и неиздаване на международни паспорти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    23 Май 2024 15:54ч.

    Доновию кмет, драги бай Тошо не държеше хората с кльонове, а те бяха изградени за да се пазим от западняците, дето тровеха язовири, зривяваха и тормозеха хората! А издаването на паспорти доста често се спираше от страната в която искаш да ходиш!!! Та само като разберат българите че нищо не е безплатно на Запад и щяха да се върнат!!По мои спомени след като се усеща вредния ефект от изнасянето на доста хора към градовете, се започна с изграждането на производства по селата за да бъдат задържани хората! Я да те питам в момента изобщо какво се прави освен че българите са дадени за безплатни работници на разни чужди фирми?? Кога държавата ще започне инвестиции във производства ?? Да те питам що КЦМ Кърджали не работи, що Панагюрище е дадено на белгийска фирма??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    23 Май 2024 16:07ч.

    @бай цървул, по соца бяхте работещи бедни, а сега никой никъде не е даден, навремето го правехте с жителството. На държавата не и е работа да развива производства, но ОФ чугун как да го знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХХХ

    23 Май 2024 16:08ч.

    Бай Диньо от Слибен ли пише това??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай най цървул

    24 Май 2024 12:09ч.

    За да се стигне до там изобщо да се дават заводи на някой нали знаеш каква е причината, знаеш кой управлява до 89 и след нея все кадри на бившите служби питай тях защо заводите станаха на скрап, защо на хората дадоха бобови книжки с които да си избършат задниците, жалко че по всички сайтове е пълно с платени тролове без мнение и безгръбначни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терминатор

    25 Май 2024 12:33ч.

    Тъпак а сега да не си работещ богаташ.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    25 Май 2024 15:42ч.

    Костадинов излъга ли за нещо? Ако да, посочи за какво. Ако не, тогава замълчи. Критикари под път и над път!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Май 2024 13:49ч.

    Западният свят - англо-американците + техните слуги от ЕИО (а не ЕС като цяло) се основава на използването на чужди ресурси и на чужда жизнена енергия и не може да оцелява дълго време без разграбване на чужди земи и приток на нови ресурси. А ако няма достъп до нови такива „жизнени пространства“, Западът започва да се самоизяжда. И по тази причина започва войни, за да получи достъп до други богати земи, където да може безнаказано да убива, да граби и да богатее...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро

    24 Май 2024 5:52ч.

    Това от учебника по политикономия ли го прочете? Не виждаш ли как по добре се живее сега? За пръв път парите ми стигат. Сърбия има БВП 9500 долара годишно на глава от населението, а България около 15000 долара. Страната се развива добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Про100Киро тапиро

    24 Май 2024 11:45ч.

    повече е живял, повече знае. За пръв път парите му стигали. Значи, че не е живял по времето на социализма, когато се чудехме какво да правим излишните пари и ходехме с половинките си по скъпите софийски ресторанти на ул. "Раковска", с 15 лв в джоба, и парите не свършваха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абеии

    24 Май 2024 12:24ч.

    Верно на Кирчо Канадски му стигат сега парите, че с кокичетата беше трудно 3- 4 щерки да издържа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    24 Май 2024 13:03ч.

    Бедни бяхте като църковни мишки, карахте кочини и живеехте в панелки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    25 Май 2024 11:56ч.

    По добре бедни, отколкото : унищожиха ни животните, унищожиха ни реките, унищожиха ни въздуха. Направиха България пазар за трето качествени стоки, унищожиха ни икономиката и ни направиха роби. Ядем боклуци, носим дрехи втора употреба, караме изхвърляните им стари таратайки, Урсула ни пробутва ваксините на мъжа си, затънали сме в корупция и еврогейщина без вяра и морал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петкова

    23 Май 2024 14:44ч.

    Ей, Костадинов откри топлата вода и колелото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Май 2024 15:21ч.

    А ти откри Костадинов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краси 5510

    24 Май 2024 5:57ч.

    Ама той Костадинов, ги говори тия неща от много време, но ти като гледаш, "черешката на тортата " , и "Ергена", как и къде да ги чуеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    23 Май 2024 14:45ч.

    https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17993166

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    23 Май 2024 14:56ч.

    За съжаление това е ЕС в момента. ЕССР. Ако не се променят нещата там дълго ще ни люлее робската люлка…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    23 Май 2024 14:57ч.

    Съфорумците по-горе, дето наплюха Костадинов, очевидно смятат, че са по-знаещи и можещи от него. Да вземат да си направят партия, да излязат и да си споделят идеите публично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно от такива знаещи и можещи да дрънкат

    23 Май 2024 15:06ч.

    страдаме и мнозинството се отказа да гласува. Костя е представителна извадка, на думи баш патриот, а разровиш ли му делата "ще мирише и ще горчи като отрова".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    23 Май 2024 15:25ч.

    Костадинов поне се опитва да прави нещо на "ползу роду". Не седи на дивана да чака да му поднесат нещо на тепсия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно думаш бабо, на "ползу роду" Костя прибави някое и друго имотче и някоя парица

    23 Май 2024 16:12ч.

    вярно че не седя на дивана да чака да му поднесат нещо на тепсии, ами гласува "на ползу гегемону", щото последния е много закъсал напоследък. Съгласи се армията ни да е под чуждо командване, вкара Пеевски в комисията по конституцията, замаза с думи липсата на сушките щурмоваци, попречи ПП да загуби в София и да се спаси паметника, колаборира се на местно ниво с ужким опонентите си. Вярно е че дигна много джънгъри, даже загради трибуната на НС ужким да спасява паметника, ама всичко беше "След дъжд качулка" и да впечатли бабите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лгбт+ преструванин, май

    23 Май 2024 16:37ч.

    Ти от кои си, дето ги приказваш тия работи, я отговори "Чей Крым?", за да те преценим дали си жъртопаветен провокатор, щото нещо понамирисваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yayayaya

    23 Май 2024 17:19ч.

    "попречи ПП да загуби в София и да се спаси паметника" - Ааа не, тия опорки си ги запази за себе си, оная Ваня не спря да плюе че Възраждане е виновно за провала и щото не били я подкрепили, тая шматка е издигната от БСП, които са назад по гласоподаватели и Възраждане е по-силната партия, всички знаем че без "схемите" Възраждане са най-малко втори по гласоподаватели, да не кажа първи, ама там игрите са едни много специални, та вместо да подкрепи Възраждане тая не спря да ги обвинява, с което тотално ни изгуби, преди я следях сега не искам и да чуя за нея. И щатен кадър на Отворено общешство ще ми спасява паметника и ще работи за нас, аха, с гей парадите и други подобни, знаеме добре, хич не се хаби да си пишеш глупостите, нямаш и една запетайка вярна, само плюене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аве "Вярно"

    23 Май 2024 20:05ч.

    Що дрънкаш глупости? Ей такива плямпащи като тебе са най-вредни. Иди да си гласуваш за "полковника" и остави хората да си преценят сами за кого да гласуват. https://www.youtube.com/shorts/unE57x8mCeo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    24 Май 2024 12:26ч.

    Костадинов единствено прави всичко за джоба,ето това прави този хамелион,три партии смени и осра,това му е единствената заслуга!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mdaaa

    23 Май 2024 15:55ч.

    На по-горните идиоти дето се надпреварват да плюят по Костадинов да им кажа, че той може много лесно като баце и парапетко да се надупи на този Запад и да си гледа живота а вие само да си лаете, щото на надупените никой нищо не може да направи понеже имат гърба на "Посолството/Галя" като работят за неговите интереси. Затова трябва да ценим всеки който има топки да им се противопостави, защото залагат кариера, благополучие, семейство и дори живота си за нашето добро, знаем колко са преследвани, плюти по медии и прочие защото не искат да се подчинят на грабителите ни. И от това те нищо не печелят а се жертват за нас, печелим само ние ако ги подкрепяме и победят. Това е истината.Както и че в България мижитурки, предатели, продажници - бол, а истинските патриоти и лидери като Костадинов се броят на пръсти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    23 Май 2024 15:57ч.

    Костадинов просто обобщава това което другите не смеят да кажат! Трябва да си кьорав или глупав за да не виждаш как няма хора и как политиците като борисов, костов, радеф, доган и т.н. направиха така че дори и това което можеше да се възстанови и да заработи да бъде унищожено!! Бойко борисов продаде държавния дял в ЕВН за 150 милиона лева, само годишния дивидент бе 120 милиона!!! А че Костадинов не е цвете за мирисане и това го знаем!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xmmm

    23 Май 2024 17:05ч.

    Не разбрах, не бил "цвете за мирисане" - какво точно значи? - управлявал е?, навредил е на държавата?, подписал е документи срещу държавата, бизнеси, какво точно е направил? Може би имаш в предвид някой който е "цвете за мирисане" или просто така да си кажеш нещо. Аз лично досега съм гласувал покрай тия служебни правителства и за герб по-рано, и за нинова, и за пп, сега определено Възраждане ми спечели доверието, смятам че те ще работят за интересите на държавата, а всички останали на тях мястото им е единствено и само в затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • едни чудни цветя са ни пораснали...

    23 Май 2024 20:08ч.

    само за мирисане: https://obektivno.bg/plamen-pavlov-podgotvya-se-spirane-na-dostavkite-na-gaz-ot-turski-potok-prez-balgariya/#google_vignette

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е това е истината

    24 Май 2024 12:03ч.

    "Е, не е нужно да си гадател, за да разбереш кой е поръчителят, той поръча взрива на “Северен поток”, той поръча смяната на ядреното гориво за АЕЦ Козлодуй, той е недоставчика на F-16 Block 70, той, поръчителят е пич, има си интереси и си ги защитава, а изпълнителят, изпълнителят също е известен, той е описан от Иван Вазов в “Жидов гроб”: “Издайство, измяна позорна пропусна врага в крепостта и Царевец як след упорна отбрана потъна в кръвта”. https://obektivno.bg/plamen-pavlov-podgotvya-se-spirane-na-dostavkite-na-gaz-ot-turski-potok-prez-balgariya/#google_vignette

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиев

    23 Май 2024 16:06ч.

    Много късно го констатирахте този факт. Българите напускат страната ,като икономически имигранти. Живота в малките градове е кошмарен,а психиатриите са пълни до горе с пациенти-клиенти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • axa

    23 Май 2024 17:08ч.

    ти като си го "констатирал" по-рано можеш ли да ни светнеш какво си направил, продължил си да гласуваш за герб/ппдб и да плюеш по тия дето "късно го констатирали", виж ти "ранобудника" бил установил всичко , знаел всичко ама какво си направил от дивана освен да си плямпаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по-добре късно, отколкото още по-късно

    23 Май 2024 20:18ч.

    Възраждане е единствената партия (не коалиция по интереси) която има възможност да се изправи в наша защита и колкото повече хора го разберат и отидат да гласуват, толкова по-добре. Покушението срещу Роберт Фицо, а и списъкът на украинските служ би "Миротворец" (в който фигурират няколко наши публични фигури, вкл. К. Костадинов, Д. Гайтанджиева и др.) ни показа колко трудно е това с което са се захванали... ЗАРАДИ НАС! Но това е единствената ни надежда за спасение! Хората по света също се събуждат сега... Ето последните новини около евродепутатката Клеър Дейли, която дори дойде в София за да подкрепи няшия "протест на промяната", преди да осъзнаем що за клептомани ще го яхнат през 2020 : https://www.bitchute.com/video/xAaEh12zHP8/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако все още вярвате на Костя

    23 Май 2024 22:02ч.

    значи сте с неизживяно детство, на възрастният един път му стига да го прекарат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варненка по рождение

    24 Май 2024 10:48ч.

    Посочете ми един български политик, който има ясни, структурирани мисли и изказ. Поне един, който има ораторските качества на Костадинов. Поне един, който мисли мащабно, с перспектива за следващите 20 - 30 години. Поне един, който не мимикрира и е болезнено откровен. Няма да намерите. Затова е целият този вой. Защото превъзходството на Костадинов е очевидно и неговите качества не могат да бъдат заобиколени. На противниците му остава само да лаят и да дишат прахта от възхода му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Справедлив

    24 Май 2024 11:30ч.

    Вярно е. България фалира като независима държава,сама определяща икономика и търговия. Вече никога няма да бъдем държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BULEXIT!

    24 Май 2024 11:33ч.

    С дявола не можеш да се договаряш, нито да се предоговаряш. Затова да последваме примера на BREXIT. BULEXIT! Без непрекъснато подмамване на нови народи и държави в новото колониално робство, юдо-троцкистката пирамида на ЕС ще се сгромоляса с нечуван трясък! Голям страх тресе десните и левите юдо-троцкисти и сатанисти от ЕС, начело на сатанинската пирамида за поробване на Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър Рачев Янчев

    24 Май 2024 13:55ч.

    Ако кажа 35 години стигат Вие не направихте нищо по добро,а ни взехте и това което сме създали.Какво ще кажете, че сте лоши деца, защото ние не сме Ви възпитали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унугундур

    25 Май 2024 18:34ч.

    Ами така е ,ние старите сме виновни!Че създадохме нещо за крадене,събаряне,продаване,опазване!Каквото можахме направихме,който може ,да направи повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много комуняри

    25 Май 2024 7:23ч.

    Много отпадък ,много нещо.Докато тия вредители не се изчистят оправяне няма да има .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пройчо

    26 Май 2024 12:43ч.

    Добре ,че са комунисти и други с които да се оправдавате за собствената си некадърност и безполезност. На крива ракета космоса и пречи, както казват хората. Та явно и ти си от кривите ракети, на които някой друг им е виновен за всичко. Май основно олигофрени са останали в територията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кольо

    25 Май 2024 8:30ч.

    След като помогна на Борисов и Петков да махнат Гешев и след случая в Столична община, стана напълно ясно кой в действителност е Костадинов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сана

    26 Май 2024 11:17ч.

    Само демографски ресурси ли? Природните ни ресурси източиха, злато, ток , фецове, вецове все на чужденци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи