Костадин Костадинов: За пореден път НС събира безразборна евроатлантическа тълпа

Костадин Костадинов: За пореден път НС събира безразборна евроатлантическа тълпа

Снимка: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 „Искам да ви питам, уважаеми сънародници, доволни ли сте от това, което виждате в тази зала, харесва ли ви резултатът от изборите, допада ли ви, че за пореден път Народното събрание ще събере не народни представители, а мнозинство от безразборна евроатлантическа тълпа?”. Това попита в началото на речта си при откриването на 48-ото НС лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Ние от „Възраждане” не можем и няма как да говорим от името на целия народ. Никой няма как да говори от името на народа, защото мнозинството от народа се въздържа от гласуване. Не знаем какви са причините, по които повече от 61% не отидоха да гласуват , но можем да се досещаме – апатия, униние, отчаяние, деградация. Това пише се смъртната присъда на нашия народ и нашата държава. Пише я всекидневно”, продължи Костадинов. „Докато се води война, докато инфлацията разяжда икономиката, почти цяла седмица несвиканото НС се занимаваше с това дали посланиците на Русия и Беларус”, заяви лидерът на "Възраждане".

„Уважаеми сънародници, ако вие с вашето негласуване, произнесохте смъртната присъда на българската фасадно-параванна демокрация, то евроатлантическата тълпа тук привежда тази присъда всеки ден. От тези хора ли очаквате да ви управляват? Очаквате ли да е добре и да поставят националния интерес на първо място?”, пита Костадинов.

„Не си мислете, че това, което виждате е нещо ново, нашата история не е започнала преди няколко десетилетия. Не за първи път изпадаме в тежка морална, духовна, икономическа и политическа криза”, каза още лидерът на „Възраждане”

Костадинов цитира стихотворенията на Иван Вазов -  „Средството да нямаш врагове” и „Линее нашто поколенье”.

„Думите на Вазов са толкова актуални сякаш са писани днес сутринта”, коментира Костадинов. „Време е да обърнете поглед към себе си и да си припомните, че това, което отличава роба от свободния човек е правото на избор. И то избор да не прави това, което не иска. Кой ще спре вкарването на България във войната, кой ще запази българския лев, кой ще върне свободата и независимостта на българската държава, похитена от десетилетия насам? „Възраждане” е инструментът за това. Преди 8 години, когато бяхме създадени, бяхме 58 души, растяхме бавно, трудно, сега сме вече 255 000 възрожденци. Няма да спрем да се борим за всеки един българин, нямаме друг избор, друг народ нямаме, друга родина нямаме”, каза Костадинов.

Спасение и освобождение отвън няма да дойде, заяви от парламентарната трибуна Костадин Костадинов. „Кой ще спре вкарването на България в Украйна, какъвто сценарий чертае евроатлантическата тълпа в парламента и няма да позволи България да се превърне в изгорена земя? Кой ще запази българския лев и няма да допусне замяната му с евро? Кой ще върне свободата и независимостта на българската държава, похитена от десетилетия насам? Няма кой друг, освен българският народ, стига да избере свободата пред робството. „Възраждане“ е инструментът в ръцете на народа това освобождение да се случи“, посочи Костадинов. 

„Време е да бъдем управлявани от мъже, не от мижитурки. На народа му писна от страхливи и сервилни управляващи. Политиката не трябва да бъде борба за позиции и постове, а за политики и идеи”, продължи Костадинов.

„Винаги казвай, каквото мислиш и винаги прави, каквото казваш. Нямаме време за губене, длъжни сме да изправим държавата на крака, длъжни сме да кажем, че не искаме България да е васална територия. Длъжни сме да запазим българския лев и да кажем „не” на Зелената сделка. Трябва да защитим интереса на България в Северна Македония. Заради всичко това знам, че няма да ни бъде простена смелостта. Знам, че ще бъдем обругавани, но историята ще запомни нас, защото в нашите вени тече общата кръв както на националните ни герои, така и на предателите - зависи по кой път ще тръгнем. Историята не оставя никому длъжна. Заклевам се като един от милионите български мъже, че няма да отстъпя сантиметър от битката. Българите заслужават качествени политики и образование. Не искам да виждам повече разруха. Време е за възраждане, да живее България”, заяви Костадинов.   

Повече гледайте във видеото

Източник: Нова телевизия

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • единственият читав патриот сред тая родопродажна паплач

  19 Окт 2022 10:41ч.

  ?за д-р Костадинов и "Възраждане".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марк МЕТА Шикългрубер

  19 Окт 2022 11:24ч.

  Най-читавата реч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантизмът е престъпление срещу човечеството

  19 Окт 2022 10:55ч.

  И предателство към България

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От евроатлантическата плява

  19 Окт 2022 11:04ч.

  брашно не става..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария

  19 Окт 2022 11:09ч.

  Днес нямаше реч, която да не изплагиатствана от Костадинов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бигот

  19 Окт 2022 11:17ч.

  Мачкай Костя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • защо не гласуват българите

  19 Окт 2022 11:40ч.

  Един от Франция пише: тука всичко живо гласува за льо пен, а изборите ги печели макрон....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • альоо, кумунизите и рублажиите,

  19 Окт 2022 11:54ч.

  не забравяйте, че сте съюзници и част от НАТО, и член в семейството на свободна и демократична Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Альоо, пишман-западняка,

  19 Окт 2022 12:18ч.

  Аз не съм съюзник на НАТО и никой не ме е питал дали искам. Член съм на друго семейство и не желая държавата ми да е фашистка и член на НЕдемократична, НЕсвободна, лицемерна и най-важното - ФАШИСТКА Европа! Аре баста!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свободна и демократична Европа

  19 Окт 2022 13:13ч.

  свободна и демократична като Римската империя, нале..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  19 Окт 2022 12:01ч.

  За кое "семейство" пък и на туй отгоре на "свободна" и "демократична" Европа пък говори един евроатлантически запъртък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  19 Окт 2022 12:13ч.

  Вазов, Алеко Константинов (преди повече от 100 години), както и Паисий Хилендарски преди повече от 250 години описват едни и същи хора и недостатъци. Това идва да каже, че не сме били различни и никога няма да бъдем. Не да дойде Костадинов на власт, ами и Господ да дойде ние ще сме си ние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи