Костадин Костадинов: Време да почнем да се държим като свободна и независима държава

Костадин Костадинов: Време да почнем да се държим като свободна и независима държава

Следвайте "Гласове" в Телеграм

“Вчера на пресконференция на "Възраждане", на която обявихме, че до момента сме събрали 247 000 подписа за провеждане на референдум за запазване на българския лев, призовахме българското правителство да не изпраща искане за конвергентен доклад към ръководството на еврозоната, коментира Костадин Костадинов в официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук. 

"Мотивирахме се с факта, че с темповете, с които събираме подписи, до 10 април (когато е края на срока) ще сме събрали между 550 000 и 600 000 подписа и референдумът ще е станал задължителен. Това, на свой ред, ще обезсмисли подобен ход на правителството, преди да се е произнесъл българският народ."

Току що на специален брифинг Министерството на финансите обяви, че се отказва да подава искане за конвергентен доклад - само ден след нашата пресконференция вчера! Това означава, че влизането на България в еврозоната няма да стане на 1 януари 2024 г., както беше предвидено. Приветстваме тази проява на здрав разум от страна на правителството и демонстрираното уважение към волята на стотици хиляди българи, които се подписаха и продължават да се подписват в подписката за референдума.

Уважаеми сънародници, постигнахме първа голяма победа в битката за запазване на лева и финансовата независимост на България! Ще победим и в останалите - ще съберем половин милион подписа, ще свикаме референдум и ще го спечелим! 
Днес българският народ направи важна крачка по пътя към свободата! Крайно време е да стане ясно, че ние българите можем да казваме и НЕ, когато нещо не е в наш интерес. Време е да почнем да бъдем питани! Време да почнем да се държим като свободна и независима държава! Време ни е за "Възраждане"!”, обяви още Костадинов. 

 

 


 

Коментари

  • "Станете да седна"

    17 Фев 2023 17:35ч.

    Само през АМБАСАДАТА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    17 Фев 2023 17:37ч.

    За 33 години демокрацията ни предлагат да започнем да ядем хлебарки, щурци и бръмбари, а и да не няма притежаваме нищо, за да сме щастливо починали от радост и благоговение пред управляващите ни евро идиоти !!! Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава и АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане

    17 Фев 2023 18:08ч.

    Да, това починали от радост е под въпрос, в Канада леговището на глобализма ти предлагат безплатна евтаназия, не само на болни, примерно си на 40, останал без работа, решаваш, че ти стига живота, подписваш и готово. И самата система ще може да натиска хората чрез скъпо здравеопазване , 'доброволно' да вземат това решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА на лева, не на токсичната еврогейска шума

    17 Фев 2023 17:51ч.

    Ако референдумът се обяви, за първи път от почти 20 г. насам ще стъпя в изборна секция. Друг е въпросът, че ще го направя с ясен спомен за 2015 г., когато гърците на подобен референдум казаха "охи/не" спрямо еврото като наложена им валута. Мисля, че все пак имаме някакви шансове пред гърците (въпреки че кукловодите, гаврещи се с народните вотове са едни и същи), защото все пак още не сме набутани доброволно в тоя финансов кенеф на вечните плащачи на чужди дългове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешите, Гърция е приела еврото още през 2001 г.

    17 Фев 2023 18:59ч.

    а референдумът през 2015 г. беше за условията на международните кредитори. Гърците им казаха "не" тогава, но после ЕЦБ им разреши да си теглят от влоговете малка сума евра на ден. Така се оказа, че ЕЦБ има право да ограничава хората как да ползват собствените си евра, отпечатани от ЕЦБ. След тази демонстрация на какво нещо е еврото, Дания и други страни се отказаха да го приемат. Гърция обаче не може да излезе от еврозоната, няма такъв механизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаех...

    17 Фев 2023 19:07ч.

    Да, знаех за това, че Гърция е приела еврото през 2001 г., не можах да си спомня онова, което Вие конкретизирахте относно условието на референдума в поста си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Босилсковски

    17 Фев 2023 18:56ч.

    С този ход управляващите искат да омаловажат провеждането на референдума и да откажат хората да участват в подписката. Изявлението на една министърка нищо не означава. Няма официално решение на МС. В края на годината могат тихичко и изневиделица да кажат, ами ето - ще влизаме. Затова подписката трябва да продължи и референдумът да се проведе. Крайният резултат е ясен. България ще съхрани валутата си. Геополитическите процеси не вървят, а тичат. Възможен е разпад на ЕС, както и гражданска война в САЩ. Живеем в интересни времена, според китайското проклятие. Дано само прокситата на САЩ в Европа не форсират Третата световна, а че тя вече е започнала е извън всякакво съмнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Време да почнем да се държим като свободна и независима държава"

    17 Фев 2023 19:17ч.

    Да, време е Костадинов, даже малко сме закъснели. Продължавайте да говорите истините, които никой не смее да изрече и подкрепата за Възраждане ще се увеличи двойно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как да стане, дакато членуваме в ЕСОТАН

    17 Фев 2023 19:32ч.

    Просто е невъзможно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В началото на игото

    17 Фев 2023 20:55ч.

    ,сме и края му се не види

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ханко Брат

    18 Фев 2023 1:19ч.

    Когато в една държава силиконовите джуки на някоя плеймейтка са по-важни от вкарването ни във война, все ще ни управляват отвън. Не разбрах, защо нямаше масови протести, когато войнолюбците вдигнаха ветото от СМакедония? Единствено Възраждане предупреждаваше какви ще са последствията. И те не закъсняха. Така и с еврото. Колко още трябва да се обяснява, че еврото ще донесе беди на българите и само шепа новобогаташи ще удвояват и утрояват богатството си? Така и с оръжията за Украйна. На този етап Възраждане е единствената партия, за която е необходимо да се гласува, за да избегнем многобройните капани, заложени ни от англосаксите и техните слуги в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    18 Фев 2023 1:21ч.

    Време беше преди 33 години. Сега е време само за приказки... стадото отъпя безвъзвратно. Жал мие за теб Костадинов - ако си искрен, иначе знаеш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи