Костадин Костадинов: "Възраждане" прави тиха електорална революция

Костадин Костадинов: "Възраждане" прави тиха електорална революция

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Нашата цел не е да присъстваме в парламентарния живот на републиката, не просто да бъдем представени в Народното събрание, а да управляваме държавата. Социологическата картина на обществото показва, че няма как една партия да спечели самостоятелно властта, но само за две години "Възраждане" - от неспоменавана от социолозите се превръща в трета политическа сила. Очевидно ситуацията в страната е динамична. Но в момента "Възраждане" прави тиха електорална революция". Това каза пред БНР Костадин Костадинов, лидер на партия "Възраждане". 

И припомни приоритета на партията - българският национален интерес да бъде над всичко, "нещо което не важи за останалите политически сили". 

"От тази гледна точка няма да създадем стабилно правителство с тях, макар че нашите избиратели ни задължават и позицията, която имаме като парламентарна сила, ни задължава да си говорим с останалите. Ние не сме натикани в ъгъла и не само ние търсим политически диалог с другите, но и те ни търсят. В предишния и в по-предишния парламент имахме предложения за участие в съставянето на кабинет. Но нашите опоненти в парламента никога няма да могат да разберат начина, по който функционира една класическа политическа партия като "Възраждане", защото те не са се борили за нищо през живота си, тъй като са инсталирани". 

В предаването "12+3" Костадинов подчерта, че с останалите партии "Възраждане" има цивилизационни различия:  

"Тези хора живеят със самочувствието, че живеят от правилната страна на историята. Виждаме сериозно възраждане на нацизма и на фашизма в нашата страна, особено след това, което се случва с поредната сапунка с Паметника на Съветската армия. Един човек отива с чук, троши паметник и това се приема като жест на геройство. Още по-голямата идиотщина е, когато политически формации започнат да говорят за премахването на този паметник. Ако един паметник символизира борбата срещу фашизма, какво символизира премахването на този паметник? Символизира завръщането на фашизма. Фашизъм, само че маскиран като евро-атлантизъм". 

По думите му, след като е станало ясно, че влизането на страната ни в еврозоната се отлага, броят на подписите в подкрепа на референдума за запазване на българския лев за една седмица се е увеличил със 7000. 

"Навсякъде желанието на българите е да бъдат питани и да не се допусне унищожаването на българския лев и на българската финансова независимост. С всеки изминал ден подписите стават все повече. Колкото по-силен става българският народ, толкова по-страхлив става българският политически елит. Затова имаше опити подписката да бъде саботирана. Гражданите са развили интересен политически компас в себе си, който им казва - когато българският политически елит започне да говори за нещо, че е лошо, значи то е добро". 

Интервюто на Петър Волгин с Костадин Костадинов в предаването "12+3" можете да чуете тук.

Източник: БНР

 

 

 

 

 

Коментари

  • Маги

    27 Фев 2023 14:54ч.

    Добре го каза Костадинов! Пожелавам им успех на изборите и дано и те и БСП имат много повече депутати, за да обединят усилията си за нова българска политика, защитаваща интересите на народа ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Маги 27 Фев 2023 14:54ч.

    27 Фев 2023 15:12ч.

    не им пожелавайте успех, а ходете да гласувате. тези копелета от Герб, двамата П#@$си и ПроДаЙ България ще ни вкарат във война. "Ако един паметник символизира борбата срещу фашизма, какво символизира премахването на този паметник? Символизира завръщането на фашизма. Фашизъм, само че маскиран като евро-атлантизъм". Аабсолютно вярно! Има много добро ново видео, посветено на НАТО - https://www.youtube.com/watch?v=1G2iXOYNB68

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги,

    27 Фев 2023 15:36ч.

    На БСП не мога посмъртно да им повярвам. Взеха да повтарят тезите на Възраждане( донякъде) защото им бяга електората при Коцето, и за тях е въпрос на оцеляване. Но след изборите пак ще обърнат проевропейската палачинка. Достатъчно е да си спомним" един патрон не сме изнесли за Украйна". Лицемерието им е втора природа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • явно сте пропуснал статията на DW

    28 Фев 2023 2:33ч.

    в която Киро про100то гордо разказва как точно е спасил Украйна, спасявайки коалицията (с БСП) която възглавяваше. С лъжи и измами съвместно с партнЕрите от амбасадата и нейто. Това лицемерие (втора природа на ПП) ли имете предвид? Или ви се привижда лицемерие в твърденията на Нинова, че не е подписвала нито един договор за изпращане на оръжия в Украйна? Е ми няма такъв договор подписан от нея като Министър. Всичките доставки, са били задкулисни, тъй като тогавашното НС взе решение да не се изпраща оръжие на Украйна. Точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твърд скептик съм по отношение на цялата политическа пасмина и нейните алтруистични намерения към народа. За момента Костадинов "хайли лайкли" е по-малкото зло,

    27 Фев 2023 15:08ч.

    така че предпочитам да дам своя глас за него. Костадинов е по-малкото зло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двете големи партии на мира

    28 Фев 2023 12:10ч.

    БСП и ВЪЗРАЖДАНЕ - големите партии на мира. Големите партии и коалиции за въвличане на България във войната на нАТО срещу Русия, без да ги е грижа за българските деца, безспорно са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС. Пуделите на Радев за война срещу Русия са БВ и ИТН. Големият избор на българския народ предстои. Изборът е ВОЙНА ИЛИ МИР. Който е за мир, но го домързи да гласува, той е реален проводник на въвличането на България в пожара на новата световна война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За всички важни въпроси трябват референдуми

    27 Фев 2023 15:12ч.

    защото "политическата класа" не представя народа, те са назначенци на "големите началници" на Тиквун, затова техните купени медии у нас агитират за тях. Затова "не" на медиите им, както и "не" на политиката им. Трябва и ние като гърците да се научим да казваме "не".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нужна ни е ПРОМЯНА на закона за допитванията.

    28 Фев 2023 2:47ч.

    Сегашните правила възпрепятстват провеждането на референдуми. В Швейцария (с население 8,636,896 д.) за провеждането на референдум са необходими само 111 000 подписа. При подобен % - за България би трябвало да се изискват само 84 000 подписа, а не 400 000, т.е. почти 5 пъти повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислете с главите си

    27 Фев 2023 15:18ч.

    Хора, гласувайте само за партии, които не подкрепят войната в Украйна. Тази война ще съсипе нас и цяла Европа. Изпращането на оръжие на нацистка Украйна ще ни тежи поколения напред. Няма измиване този срам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    27 Фев 2023 20:22ч.

    Че то няма такава партия.идните подкрепят сащ ,другите русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане подкрепя България.

    28 Фев 2023 2:49ч.

    Гласуваха и гласуват против изпращане на оръжие и помощи за войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    27 Фев 2023 15:23ч.

    Надявам се тези пичове, накрая да скъсат Мрака! Успех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На нищо не се надявам.

    27 Фев 2023 15:30ч.

    Само се моля Богу да не стане по-лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се надявай

    27 Фев 2023 15:51ч.

    и не се моли, а гласувай. Костадинов има потенциала... ако не го счупят/купят/злепоставят или т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    27 Фев 2023 16:04ч.

    ".. ако не го счупят/купят/злепоставят или т.н."Няма, но могат да го убият, или да направят опит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България над всичко!

    27 Фев 2023 15:51ч.

    Разумът, интелектът, начинът на говорене на българина Костадинов е на светлинни години над марионетките, проамериканските и евроатлантически празнодумци и национални предатели като тиквата банкянска, киро нереза, асен в. който още търси половата си идентичност, мравояда бойкикев, недораслия генерал, турския башибозук и преродилия се Кенеди. Светлинни години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак да напомня: да се молим да излезе относително искрен и читав.

    27 Фев 2023 16:07ч.

    Щото от "разумни", "интелигентни" и "красиво говорещи" изедници и мерзавци 33 години вече летим в пропастта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно Костадинов е проблема на Възраждане

    27 Фев 2023 17:09ч.

    ама като се счупи колата, тогава идва втория акъл на българина. Забравихте ли какви глупост дрънкаше през пландемията, после наскоро за липсващите самолети? Това е само едно не особено интелигентно дрънкало. 10 години плямпаше във ВМРО, стигна до зам. председател и като не можа да стане председател на техния конгрес се "възроди" в собствена партия и разбира се, като неин председател. Хората котка не вземат от ВМРО, умниците лидер си припознали, в чиято кошница си сложили всичките яйца, за по-просто, демек по български. После пак ще се сърдите на лошия политик, който ви бил излъгал, сякаш ви е за пръв път. Костадинов е несериозен човек, става за агитатор, но нищо повече от това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    27 Фев 2023 18:18ч.

    Освен Костадинов, останалите над чертата се доказаха като национални предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ШарлOTAN

    27 Фев 2023 19:33ч.

    Съгласен съм с твпите определяния за Коцето Копейкин. Затова и няма да му позволят да управлява. Ролята му е на предпазен клапан. Във Франция това са фамилията Льо Пен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ 17:09ч.

    28 Фев 2023 2:54ч.

    "Забравихте ли какви глупост дрънкаше през пландемията..." За какви "глупости" по време на пЛандемия говориш? Животът показа, кой говореше глупости тогава (НОЩ), по крайните резултати от принудителното ваксиниране си личи: https://obektivno.bg/visoka-svrahsmartnost-v-czyala-evropa-s-izklyuchenie-na-balgariya-i-rumaniya-evrostat/ (данните са на Евростат, не на Костадинов).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    27 Фев 2023 15:51ч.

    гласуваш / не гласуваш - получаваш: ШАЙКАТА на боко барселонски + КОХОРТАТА на синергичния р. радев - мустафа…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така беше...

    28 Фев 2023 12:16ч.

    След провала на тоталната машинна фалшификация на Smartmatic ("Отворено общество") в България, резултатите от изборите зависят от активността или пасивността на избирателите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да го гонят в Масква

    27 Фев 2023 15:55ч.

    Тоя руски агент и да я закриват тая жалка партия. Във война сме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Канадско-банкянски уроди

    27 Фев 2023 16:05ч.

    Ееееех, мечти! Мечтите на простите - и Киро е прост и Боко е прост и затова се разбират. Е, не съвсем - не могат да се разберат само и единствено кой да предвижда башибозука на Мустафата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мешката и пексиметя стягай

    27 Фев 2023 16:08ч.

    не се разсейвай с форуми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    27 Фев 2023 16:12ч.

    По ред причини и убеждения винаги съм гласувал за БСП. На преданите 2 избора твърдо гласувах за Възраждане. И на тези ще гласувам за тях. Само се моля да не заприличат на останалите- политиката е мръсна работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    27 Фев 2023 16:21ч.

    Мен си ме знаете ?- тъмносиничка седесарка и проевропейска демократка. У дома винаги сме гласували за седесе и демократите и ще продължаваме все така. Те са единственета ни гаранция за светло и чисто европейско демократично бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    27 Фев 2023 16:46ч.

    фффъркатичкото (по алеко) е като един гълъб на мира, да ге. какви умилителни откровения само! като една млада сьедьесарка е полегнала на амбразурата. а зад нея - никой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив, зад нея е грапавата натоторчена червена

    27 Фев 2023 16:58ч.

    действителност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Китайското посолство публикува списък на страните, които са били бомбардирани безнаказано от Съединените американски щати след Втората световна война. • Корея и Китай 1950-53 (Корейская война)

    27 Фев 2023 18:57ч.

    • Корея и Китай 1950-53 (Корейская война) • Гватемала 1954 • Индонезия (1958) • Куба (1959-1961) • Гватемала (1960) • Конго (1964) • Лаос (1964-1973) • Вьетнам (1961-1973) • Камбоджа (1969-1970) • Гватемала (1967-1969) • Гренада (1983) • Ливан (1983, 1984) (поражение целей на территориях Ливана и Сирии) • Ливия (1986) • Сальвадор (1980) • Никарагуа (1980) • Иран (1987) • Панама (1989) • Ирак (1991) (война в Персидском заливе) • Кувейт (1991) • Сомали (1993) • Босния (1994, 1995) • Судан (1998) • Афганистан (1998) • Югославия (1999) • Йемен (2002) • Ирак (1991-2003) (совместно войска США и Великобритании) • Ирак (2003-2015) • Афганистан (2001-2015) • Пакистан (2007-2015) • Сомали (2007-2008, 2011) • Йемен (2009, 2011) • Ливия (2011, 2015) • Сирия (2014-2015) В списъка има повече от 20 държави. Китай призова "никога да не забравяме кой е истинската заплаха за света".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • У дома винаги сме гласували за седесе и демократите и ще продължаваме все така.

    27 Фев 2023 19:00ч.

    Типичен биологичен наследник на тези. който по демократичному "клаха народа, както и турчин не го е клал...:

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събирате ги

    27 Фев 2023 18:45ч.

    Бастуните, в камионетката и бой в мазето на Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юри Михалков

    27 Фев 2023 18:54ч.

    Съветската армия, навлязла в страната ни на 8 септември, всъщност изпревари англо-американсикя план да се разпарчатоса България заради съюзничеството й с хитлеристка Германия. Страната ни щеше да се свие до някогашното княжество България и почти цялата южна България щеше да бъде щитната на Гърция, Турция и Югославия. Границата ни щеше да минава малко под Пловдив. И сега Банско и Пампорово нямаше да са български зимни курорти и щяхме да ходим на море в Турция в районите на юг от Бургас. Впоследствие на Парижката конференция 1946-47 г. Съветският съюз вече дипломатически и геополитически съхрани страната ни в сегашните й граници. Естествено е, че Сталин е мислил за съветските интереси, но те се покриваха и с нашите. Затова и на плочата е изписано „От признателна България“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Музикант

    27 Фев 2023 20:46ч.

    Мачкай Коце! Имаш 18 гласа от мен и приятели, заедно с безплатен концерт на открито след изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи