Костадин Костадинов: В това, че няма редовно правителство, няма абсолютно никакъв проблем

Костадин Костадинов: В това, че няма редовно правителство, няма абсолютно никакъв проблем

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В това, че няма редовно правителство няма абсолютно никакъв проблем. това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане”.

"Защото винаги има правителство. Разликата между служебното и редовното правителство е една единствена – че няма парламент, който да го контролира през по-голямата част от времето. Но през последните години се вижда, че не е така. В момента имаме служебно правителство и има парламент, който го контролира и то съвсем ефикасно"

Костадинов отново заяви, че партията му няма да подкрепи правителство на друга политическа сила.

"Защото нашите избиратели искат това нещо. Това е начинът да върнем доверието на българските граждани в политическата система".

Той смята, че в сегашната ситуация не може да се състави правителство и затова ще има нови избори.

"След което се надяваме „Възраждане“ да управлява самостоятелно".

Ако ПП и ДБ бяха казали на своите избиратели още по време на кампанията, че когато влязат в парламента първата им работа ще бъде да преговарят за подкрепа с ГЕРБ, мислите ли, че щяха да са на второ място, запита той.

"Избирателите на тези формации са интелигентни хора. И ние, и те искаме България да бъде развита държава, без корупция".

Лидерът на "Възраждане" отбеляза, че в този бюджет има заложен огромен бюджетен дефицит.

"Няма как да го подкрепим. България не бива да задлъжнява повече. В управлението на четворната коалиция – ПП, ДБ, БСП и ИТН, са заложени корените на проблема, който сега се опитваме да решим".

Костадинов смята, че начинът да бъде разрешен проблемът е чрез провеждането на административна реформа.

"Администрацията е раздута. Трябва се мисли за нейното реформиране и съкращаване. Служебното правителство обаче не може да направи това".

Костадин Костадинов коментира и инцидента с главния прокурор.

"Безспорно е, че имаше инцидент и че той беше насочен срещу главния прокурор. Ние призовахме за разследване. Не може да има такива посегателства".

Няма никакво значение дали децата на главния прокурор са били в автомобила, или не, дори няма значение дали главният прокурор е бил в автомобила, или не, заяви Костадинов.

"Ние нямаме причини да харесваме главния прокурор. Аз съм обвиняем по измислено дело. От прокуратурата ще се предяви искане за премахване на моя имунитет. Имаме още двама народни представители, които са обвиняеми по измислени съдебни дела. Имаме хора, които са били бити и след това са обвинени, че са били полицаи. Аз обаче не мога да си позволя да имам лично отношение към главния прокурор. Настояваме да се спазват законите на страната. Не искаме да се принизява институцията".

Той призова да не се разсъждава за институциите от гледна точка на хората, които в момента са в тях. И обясни, че "Възраждане" предлага единственият възможен, позволен от конституцията, на механизъм за контрол над главния прокурор.

"Без да създаваме нови институции и да отежняваме съдебната система. Имаме Национална следствена служба, която в момента е в състава на прокуратурата, но ние сме предложили да излезе, за да бъде напълно независима и да започне да разследва главния прокурор. Институциите са над личностите", каза в заключение Костадинов.

Цялото интервю на Явор Стаматов с Костадин Костадинов може да чуете тук

Източник: БНР

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Винкела

    07 Май 2023 18:03ч.

    Единственият, който назовава нещата и процесите с верните имена. Не зная какво ще излезе накрая, но при всички други видяхме по 100 пъти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Повечето неща назовава с верните имена

    07 Май 2023 21:44ч.

    но много увърта за ЕС. Никога не съм чул да се обяви за излизане от ЕС. И референдума беше против еврото а трябваше да бъде директно за излизане от Европейския съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинов

    07 Май 2023 18:38ч.

    Първи проблем - енергетика. Втори - вода. Трети Марица2 - ще я закриват ли. Четири-не на еврото. Пет - никакви заеми по план разрушаване - перки и фотоволтаици. Шест - излизане от ЕС, ако не се предоговорят условия. Седем - промяна на закон за референдуми. Осем - индивидуален отказ от сградна инсталация, вече ще е възможен при излизане от ЕС. Девет-незабавен строеж на Белене и ЮП. Десет -никакви бръмбари в храните, затваряне на фабриките, ако има такива в България. Единадесет - излизане от НАТО, след една година имаме право да излезем. Дванадесет - връщане на всички концесии в държавата: вода, злато, енергетика, мини, летища, военни бази. Тринадесет - кардинална реформа в здравеопазването. Последно - истинска българска храна, забрана на внос и БДС. Никакъв Шенген, никакви отворени граници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да се осъществи нещо от изброеното е нужно само едно

    07 Май 2023 18:46ч.

    Излизане от ЕС. Законите на ЕС са с върховенство над българските закони, което отнема на България суверенитета. Без суверенитет НИЩО, в полза на България и населението й, не може да се направи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро

    07 Май 2023 19:14ч.

    На един самолет като ви натоварим за Матушката ви тия проблеми да си ги решавате в истинската родина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    07 Май 2023 19:31ч.

    Ами ако вашите работодатели ви натоварят на един влак франко Артьомовск с цел евроатлантическа утилизация? Ко прайм тогава....?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До кирлив Киро

    07 Май 2023 20:43ч.

    Типично за наглите американски подлоги. Работи ли някой за доброто на България: не е демократ и е руски шпионин. Лошото за вас е, че постепенно българите в България се топят и след няколко години в България няма да има политически проблеми, защото няма да има българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Май 2023 22:00ч.

    И другото което е нужно след излизане на България от ЕС ,веднага да кандидатства за членство във БРИКС И ШОС .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадинов се очертава като умен политик

    07 Май 2023 18:42ч.

    Лошото е, че умните избиратели са малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧАКАМ С ИНТЕРЕС ДА ВИДЯ КОСТАДИНОВ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

    07 Май 2023 18:57ч.

    Но преди това трябва да елиминира и последните елементи на хулиганско поведение, което все още прозира зад сравнително добрия контрол, който успява да устаножи когато е пред официалните камери. В личните си видеа се отпуска и докато това може би привлича твърдото ядро, по-умерените избиратели остават нащрек. Все още не е узрял достатъчно, за да излъчва властта, която излъчва Борисов. За съжаление. Въпрос на време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    07 Май 2023 19:12ч.

    Какво ти пука, ти си аут. Гледай само третото крило на вилата да завършиш с парите от партийната субсидия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фиба

    07 Май 2023 20:56ч.

    На следващите избори Коцето ще наближи на косъм ПП-тата и Боко и тогава вече и те не да могат да направят мнозинство. Ще се завърже още повече възела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фиба

    07 Май 2023 20:59ч.

    Бряяя, чак сега забелязах. Някоя мечка умряла в гората. Костадинов в БНР-то без Волгин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валери

    08 Май 2023 0:44ч.

    Възраждане и Костадинов са последната ни надежда. Ако тази партия липсваше на терен - жална ни майка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи