Костадин Костадинов: Правителство няма да бъде съставено

Костадин Костадинов: Правителство няма да бъде съставено

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Правителство няма да има, каза днес във Варна в отговор на журналистически въпрос председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, цитиран от БТА. Той коментира, че едно такова правителство ще доведе до самоубийствени последици за всяка една от партиите, които влязат в него.

Председателят на "Възраждане" смята, че политически сили, които имат желание да направят правителство, знаят, че участието в такава коалиция ще доведе до тежки електорални щети за тях. Костадинов прогнозира, че най-вероятно страната ще отиде на нови избори.

За внесения от служебния кабинет бюджет лидерът на партията каза, че заложеният голям дефицит е разбираем на фона на "катастрофалното" управление на Кирил Петков. С този дефицит трябва да забравим за каквото и да било влизане в еврозоната за следващите няколко десетилетия, посочи той.

На пресконференцията в крайморския град председателят на партия „Възраждане“ коментира още, че "управлението на Варна е катастрофално, градът е в упадък, превърнал се е в гето и е с намаляващо население".

Според него основният виновник за всичко е кметът Иван Портних, който се опитвал да прехвърли отговорността на главния архитект на Варна Виктор Бузев.

В петък от общинския пресцентър съобщиха, че Бузев е отстранен от длъжност, след като не подаде поисканата му от кмета оставка. "Това е брутален цинизъм", каза Костадинов и посочи, че единственото, за което може да бъде обвинен главният архитект, е, че е изпълнявал заповедите на кмета.

Отстраниха от длъжност главния архитект на Варна

Костадинов коментира още, че обявеният от Иван Портних "основен грях" на Виктор Бузев – презастрояването, се дължи единствено на кмета. Той допълни, че не очаква кметът да подаде оставка, защото, по думите му, оставка се подава от хора, които имат морал, чест и доблест.

"Варна има нужда от алтернатива и тя е „Възраждане“, заяви още Костадинов и допълни, че партията е готова със своята кандидатура за поста.

По думите му тя ще бъде представена съвсем скоро на варненци. Според него „Възраждане“ ще направи всичко възможно да спечели местните избори в града, защото Варна не заслужава експерименти.

Източници: dnes.dir.bg, vesti.bg

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • forsvaret

    22 Апр 2023 18:09ч.

    Затворената врата за еврозоната е малка песъчинка, пред каменното свлачище което ще затисне държавата от управлението на Киртака лъжеца и сегашните игри на цар РРадев! Парите на хората в банките отново ще станат стотинки. Отново ще ни управляват мисии на МВФ и СБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    22 Апр 2023 18:10ч.

    „кохортата“ от безродници отново ни вкара във фашисткия алианс на 50 страни, воюващи срещу православна Русия... а полуделият от безнаказаност касапин на украинския народ - евро-атлантическият (перманентно дрогиран) евреин Зеленски се кани в близко време да преименува Киев на Кибург - за да не знаят новите поколения корените си, за да забравят езика си, за да предадат предците си и да изгубят напълно връзката си със славянския род...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    22 Апр 2023 18:16ч.

    Мдаа, след две години управление на червен президент РРадев и неговите шарлатани.... държавата отново във фалит! Въпроса е кой ще посреща на летище София мисията на МВФ и СБ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, въпросът е кой ще замести

    22 Апр 2023 18:27ч.

    МВФ и СБ в света който идва все по-близко до нас. В този нов св

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига лъга бе гербав

    22 Апр 2023 18:54ч.

    Имаш ли си хабер с колко се увеличиха дълговете на другите европейски държави ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костадин Костадинов: Правителство няма да бъде съставено

    22 Апр 2023 18:45ч.

    Българските граждани живееще в "Русский Мир" са разтревожени от възможността първите две партии да саставят правителсство. Костадинов.ru просто озвучава желанието на Радев.ru. Днес Волгин.ru твърдеше същото: съставянето на правителство от първете две партии е самоубийство за тях. Не трябва да се самоубиват и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разтревожени

    22 Апр 2023 21:10ч.

    от възможността първите две партии да съставят правителство са най-вече представителите на едната от тях - горките Х. Иванов и А.Атанасов не знаят на кой свят се намират и как са се справят с вътрешните си конфликти - каквото и да направят, все лошо. На всичкото отгоре са обидени, че българите ги смятат за слуги на амер. посолство, което впрочем само го потвърди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "едно такова правителство ще доведе до самоубийствени последици за всяка една от партиите, които влязат в него"

    22 Апр 2023 19:01ч.

    Костадине, да не би да ни уверяваш, че тези партии се управляват сами? Или, че тези които ги упраляват, ги е грижа дали ще ги самоубият тези партии или не? Както е казал Алеко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    23 Апр 2023 12:41ч.

    Партии може да бъдат управлявани отвън, но това има смисъл само ако присъстват в народното събрание. Самоубийствено, което Костадинов казва означава, че избирателите на тези партии ще ги изоставят. Изоставена от избирателите си всяка партия умира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като контрольорите им ги използват, за да властват и контролират чрез тях, дори вкарвайки ги в самоубийствена "коалиция", то след това какво ги е грижа контрольорите, че поредната прокси-партийка била "умряла"...

    24 Апр 2023 1:16ч.

    За следващата петилетка, както обикновено, ще си направят нови най-демократични партийки и коалиции - избиратели колкото щеш. Нито тези партии биха се спрели, понеже това не зависи от тях. Нито пък Костадинов би уплашил с това контрольорите им. Реалността е такава, че никоя партия, включително и Възраждане, няма подкрепа сред хората. Но и властта пък няма нищо общо с хората. Така че, керванът си върви. Докато дойде краят му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зона на национална сигурност

    22 Апр 2023 19:26ч.

    Костадинов говори с една излишно твърда категоричност. По-вероятно е да стане така, както твърди той, но то си остава един от няколко варианта. Аз също не виждам правителство с първия мандат, като оценките ми тук са сходни с тези на КК. При втория положението е различно. Кой може да принуди БХ да не подкрепи някакво "малцинствено" правителство на ППДБ. ППДБ не може да подкрепи герб, защото избирателите на ППДБ може да са психари, увлечени, прелъстени, младежки заблудени, НО ТЕ НЕ СА ИДИОТИ! Обратното не е вярно - Борисов разполага с кохорта от ок. 600 к, но напълно безкритични, безразлични, всеядни, зависими, самоосмислящи се като шайка, членове на глутница хиенови кучета. Никой не може да забрани да подкрепят! Ще гласуват, а Борисов ще сложи андрешковската усмивчица, ще вкара допълнително един принудено глуповат елемент, може дори да промърмори: Ха, нека да ви видя сега! Говорейки за варианти, не пропускайте и фактор Радев! Той може да изиграе няаккъв пирует с третия мандат. Искам да ви обрърна внимание на една особеност. Знаете, че в Турция след месец има избори. Няма да ви обяснявам за новата обстановка около Черно море. Гледам, че мнозина разбирачи са оплюли здраво Фридман, но вероятно прибързват. Погледнете неангажиращо в една специфична посока. Ние не знаем нищо за евентуално готвения американски гамбит и доколко Радев би бил готов да сътрудничи. Него понякога го прихващат разни странни настроения и състояния и започва да приказва за триморски синергии. Не мога да си позволя да забравя за тези приказки! Ако сте забравили, да ви припомня! Да припомня още нещо. Третият мандат у нас има една особеност що се отнася до сроковете. При положение, че Ердоган спечели в Турция и режимът за ползване на Черво море и преминаване пред проливите (Монтрьо) се запази, властта у нас няма да представлява чак такъв голям приоритет. Има и друга възможност, обаче. Третият мандат отива на "подходящо" място и носителят тупа топката до излизането на крайните резултати от Турция. Сроковете се падат почти като нагласени, няма да е необходимо да се преиграва. Ако Кълъчдароглу победи, тогава г-н Мъртън ще пусне една гръмотевица и ще изпрати послание - Tell them I'm coming! and Hell's coming with me! При тази хипотеза САЩ ще направят всичко за да реализират в ускорени срокове стратегията си. Черно море е зона на техните национална сигурност и интереси и всичко трябва да обслужва тези интереси. Те така са си свикнали! Ако не знаете защо е така, мога да ви обясня, но вие сте умни момичета и момчета и не искам да ви засягам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    22 Апр 2023 19:40ч.

    Изводът който се налага от внимателния прочит на българската история от началото на ХХв. до сега е, че т.нар. български елити (пази боже!) притежават редкия талант да набутват България в такива политически, икономически и военни съюзи, в резултат на което започва процес на неминуем разпад, а България катастрофира. Баамаму "елит". Продажници и мекерета и дето викаше баща ми, скопени мозъци. Светът коренно се променя пред очите ни бе, олита. Не го ли виждате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "С този дефицит трябва да забравим за каквото и да било влизане в еврозоната за следващите няколко десетилетия""

    22 Апр 2023 21:41ч.

    Излиза, че най-големите радетели за приемането на еврото сами са го блокирали с финансовата си политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    22 Апр 2023 22:27ч.

    Стратезите и тактиците на нашия т.нар. „преход“, които са планирали, подготвили и осъществили преврата на 10 ноември 1989 г., първоначално са си разпределили ролите като са покрили целия политически спектър. След това с цел да реализират властовите и материалните си амбиции, умишлено са създавали перфектния хаос – условия за разгръщане на „мрежи“ в буквален /привърженици, членове, адепти/, и преносен /ловене на риба в мътна вода/ смисъл, или още по-разбираемо, разгръщане на мафиотски структури – хоризонтални и вертикални. Романтичната представа на българската младеж за мафията, създадена от книги и филми като „Кръстника“, е улеснявала тези процеси. Трийсет и кусур години по-късно вече е изградена мощна и всеобхватна държава в държавата, подчинена, естествено, на международните началници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    22 Апр 2023 22:30ч.

    Според мен цялата бг-мафия, с всичките й кланове, сега тревожно се ослушва и се подготвя да се представи като „тайния агент“ на победителя в световното геополитическо противоборство. Въпросът е възможно ли е хора като Костадинов да извършат спасението, преосноваването или както и да се нарече възраждането, от което се нуждае държавата? Как? Без собствена „мафия“, която да надделее над създадената, без подкрепа от мафиотизирани военни, без оръжие? Само с демократичната воля на народа? Мисля, че шансът на Костадинов и „Възраждане“ е единствено в способността им в даден момент да се еманципират от мнимите „тайни агенти на победителите“, които, най-вероятно, вече ги подкрепят по един или друг начин. Време е за Възраждане! Успех, възрожденци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧИЧО ВИЧО

    22 Апр 2023 23:33ч.

    Коце, сигурен съм, че като спечелиш абсолютно мнозинство, ще има кабинет. Ще има, разбира се, ама ДРУГ ПЪТ. И докато мотаеш главите на простолюдието, където има дори и висшисти, ще управлява другият солташак на Митрофанова. Ти поне си признаваш, че си руска подлога, ама той се прави на европеец, а Решетников като стисне малко по-здраво топките му, става миролюбец като тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофанова

    22 Апр 2023 23:42ч.

    Щяла да гласува за Копейкин - хахаха, а той бил иначе патриот български.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по добре да няма правителство

    22 Апр 2023 23:54ч.

    1. Некадърното управление е по-лошо 2. Няма да има решение за война 3. А за Варна - първо трябва да съборят ТИМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    23 Апр 2023 15:17ч.

    1. „Възраждане“ биха управлявали несравнимо по-добре от досегашните правителства, въпреки тежките гири, които ще им тежат след тях. 2. Война, мор или чума – нищо добро не чака народ, зависещ от елит, който го обрича на колониално робство, че и който отказва да се боде и да мрази освободителите си. 3. През 2019 г. Костадинов е бил на балотаж за кмет във Варна с Портних, което означава, че и той, и „Възраждане“ имат отлични позиции в този град.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи