Костадин Костадинов обвини ГЕРБ и ПП, че заедно оформят евроатлантическо мнозинство

Костадин Костадинов обвини ГЕРБ и ПП, че заедно оформят евроатлантическо мнозинство

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обвини на извънреден брифинг в парламента, че ГЕРБ и "Продължаваме промяната оформят ново евроатлантическо мнозинство, което "всъщност винаги е съществувало в това НС".

"По основни ключови критични гласувания от работата на сегашното Народно събрание ГЕРБ и "Продължаваме промяната" винаги са били заедно един до друг. Винаги. И това нещо не подлежи на коментар. Просто се вижда ясно и категорично от гласуванията в Народното събрание", заяви Костадинов.

По думите му изявленията по адрес на партията са "поредната доза зле скалъпена управленска пропаганда".

"С изявлението си преди няколко дни Бойко Борисов, който каза, че партията може да работи с партии, които споделят едни и същи ценности с тях, определи една ясна разделителна линия между ГЕРБ, ДПС, БСП, ДБ и ИТН, от една страна, и "Възраждане" от друга. Стана ясно и категорично, че всички приказки по наш адрес представляват поредната доза зле скалъпена управленска пропаганда. С днешното изявление на председателя на ГЕРБ, че те са готови да подкрепят виждането на ПП по отношение на Северна Македония, че са готови да вдигнат ветото, всичко стана ясно", коментира лидерът на "Възраждане".

Той обясни, че в НС имало пет американски партии, една турска и една българска.

"Това, което обединява другите 6 срещу нас, е простичкото следване на чужди национални интереси", добави Костадинов, като обясни, че останалите партии предават националния интерес и такъв пример била подкрепата за предложенията на Франция относно казуса с членството на Северна Македония в ЕС.

"Защо това предложение е много лошо за нас? Поради една много проста причина. То иззема инициативата и ние от обект се превръщаме в субект в преговорите. ЕК преговаря от наше име - това е предателството", отбеляза депутатът. 

По думите му за две години ЕК не е показала, че защитава интересите на България, дори напротив:

"С всяко едно действие през последните две години и повече нашите така наречени партньори в ЕС защитават интереса на РСМ, а не на България".

Костадинов каза още, че независимо от подкрепата на ГЕРБ за френското предложение, която "гарантират след днес на вероятните си бъдещи партньори от ПП", е възможно то да не мине в НС.

"Ние от "Възраждане" сме категорично против това предложение", подчерта политическият лидер. По думите му се е свалило булото на пропагандна опорка.

"Възраждане" ще направи всичко да не се стигне до гласуване на Френското предложение в Народното събрание. Това е парламент с изчерпано съдържание. Президентът също е дал на заден, след като преди 2 седмици е бил против Френското предложение. Очевидно се е поддал на натиск. За какво ни е парламент, след като някой друг взема решенията за България", посочи още Костадинов и добави, че президентът също бил "поддал на натиска" за РСМ.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Евроатлантическото робство

    22 Юни 2022 15:49ч.

    е по-жестоко и убийствено и от турското робство. По време на 5-вековното турско робство българите все пак не изчезнаха, докато за 30 г. евроатлантическо робство българите християни намаляхме с 3 (три) милиона души.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я да се скриеш, реститутко фашистичка

    22 Юни 2022 16:03ч.

    Гласи се за народен съд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мазохисти изреваха жално

    22 Юни 2022 16:23ч.

    в защита на евроатлантическото си робство! Не съобщават подробности за перверзните си наклонности.. :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропаганда на фашизъм

    22 Юни 2022 16:00ч.

    Това представлява всяка информация за тоя тип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    22 Юни 2022 17:27ч.

    А коментари ти, че си ултра малоумен соросоид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пап

    22 Юни 2022 16:03ч.

    Костя, колко рубли вече струва къщата,която си купи с партийната субсидия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    22 Юни 2022 17:26ч.

    Достатйчно рубли, това да не ти е тоалетната доларова хартия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За колесника, а? Българите като някакви афганистанци?

    22 Юни 2022 16:57ч.

    А талибаните са добрите в тази приказка. Точно те. Колко трябва да ти е изгнил мозъка, за да го напишеш? Ти не си българин, нищо не си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    22 Юни 2022 17:28ч.

    Браво Костя, казвай им право в кухите Български чутури, колко са прости!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самото съществуване на ЕС и ОТАН е престъпление срещу човечеството

    22 Юни 2022 17:51ч.

    Работата за тези две организации и дори само агитацията за тях също. Ще има международни съдебни процеси като Нюрнбергския. Сега може и да не ви се вярва. Но през 1939 година тези, на които им предстои да бъдат обесени след 45-та също не са вярвали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи