Костадин Костадинов: Няма да има правителство в този парламент

Костадин Костадинов: Няма да има правителство в този парламент

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Няма да има правителство в този парламент, смята лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. По думите му, това е станало ясно още при избора на председател на Народното събрание, за който трудно се е намерило компромис, съобщава БТА.

Какво да говорим оттук насетне за съставяне на кабинет, за формула на власт, която обединява минимум три, а най-вероятно и четири партии. Това на практика е невъзможна задача в този парламент, заяви Костадинов.

В коментар пред журналисти в кулоарите на Народното събрание той каза, че не очаква при консултациите при президента да се постигне консенсус между партиите. На въпрос дали "Възраждане" би направила компромиси, Костадинов каза, че „Възраждане“ е готова да разговаря с всеки, но само за политики. 

В парламента трябва да обсъждаме политики, не личности, позиции, постове и облаги, посочи той.

Костадин Костадинов напомни, че от „Възраждане“ искат референдум за влизането на България в еврозоната. От формацията са инициирали консултации с парламентарните групи по темата. Първите покани за срещи са към „БСП за България“ и „Български възход“. Имаме своето виждане, че това не трябва да се случва без референдум, каза той. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • тралала

    26 Окт 2022 11:35ч.

    Бедни ми Костадинов, ако имахме президент, а не говорител на губернатора от САЩ, този президент отдавна щеше да е инициирал референдум за и против еврото и можехте да вложите енергията си в нещо друго, полезно за българите. Така че, успех ви пожелавам. Трябва да защитим българския лъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смерш

    26 Окт 2022 11:47ч.

    Костадинов е самотен стрък зелена надежда в пустиня от продажници. "Възраждане" продължавайте да се борите - нито крачка назад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    26 Окт 2022 11:57ч.

    Едната цел, ако има сега правителството, вече се видя- да дадем официално тежко въоръжение на Украйна, с което формално влизаме във война с Русия. Другата му цел най-вероятно ще бъде да обяви реално война на Русия и изпрати подразделения и части от БА в Украйна. Ползи за страната- никакви, щети- огромни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ИМА, НЕ БЪЛГАРСКО, А ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО!

    26 Окт 2022 15:59ч.

    Правителство ще има, както изглежда. На малцинството, и то за много кратко време, за да свърши работата, която кабинета Петков не можа да свърши поради участието на БСП. Нищо друго няма да бъде свършено. След това избори, но България ще е вече във войната, а територията й и младите българи ще са предоставени на НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е за

    26 Окт 2022 22:58ч.

    Възраждане на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи