Костадин Костадинов: Не учебниците по история трябва да изхвърлим, Тагарев, а вас – спешно

Костадин Костадинов: Не учебниците по история трябва да изхвърлим, Тагарев, а вас – спешно

Следвайте "Гласове" в Телеграм

След Вазов и Георги Бенковски ли смятате да заличите?

 „Войната срещу българската национална памет, срещу българската  история, срещу българското национално самосъзнание и срещу българската народност продължава. При своето посещение в САЩ, министърът на отбраната Тагарев заяви, че трябва да се променят българските учебници по история, така че от тях трябва да се изхвърлят, цитирам, всички факти, които внушавали и напомняли на българите за признателност към Русия. Няколко дни по-късно неговите думи бях потвърдени от лицето Денков, временно назначен за министър-председател на Република България, което каза същото нещо, развивайки го вече с това, че трябва да се представят нови документи и факти за истинската роля на Русия в българския исторически процес, иначе казано, можем да четем в бъдещи учебници по история, писани от специалиста по производство на сапуни, шампоани и прах за пране, че Русия не е освободила България, а всъщност я е окупирала и поробила.", каза от трибуната на Народното събрание Костадин Костадинов.

Според него всичко това е намерило своя достоен завършек в една фундаментална програмна статия в официоза на американското посолство - радиоточката "Свободна Европа", в която пише, че стихотворението "Аз съм българче" трябва да се махне от българската образователна система, защото нямало как да бъдат интегрирани децата на имигрантите в България. Той подчерта, че се говори за една много интересна бройка от бъдещи 100 000 деца мигранти в българската образователна система. 

„Очевидно е, че това не е изолирано явление, тази политика, както отбелязахме миналата седмица, както казваме и сега, ще продължи да се спазва, защото промяната на учебниците, пък и най-вече на учебниците по история е стара идея на всички неолиберални български правителства след 1989 година. Войната срещу българската национална памет няма да спре. Има една масивна плоча, която е в музейната част, във вътрешността на Паметника на Свободата на Шипка. На нея пише - "Българино, склони чело на това свято място, заветен паметник на вечна дружба между българи и руснаци, увенчали с кръвта си твоята свобода." А както знаем, "българското" правителство иска да ремонтира този паметник и според записаното в Плана за реставрация, целият музей вътре и музейната експозиция ще бъдат премахнати, защото, както твърди директорът на музея, не им било мястото там. Не е ясно какво ще се случи с този паметник, подозираме, че с оглед на политиката да се премахват всякакви факти, свързани с признателност на българския народ към Русия за нейната освободителна роля за Освобождението на България от турско робство, очевидно е, че имаме всички основания да смятаме, че тази паметна плоча ще бъде унищожена и премахната. Най-вероятно същото нещо ще сполети и известната народна песен "Топчето пукна". Най-вероятно очакваме да бъдат и наказвани хората, които ще пеят тази песен, било на официални или неофициални тържества. Може би ще бъдат заличени и думите на Георги Бенковски, описани от Захари Стоянов като пряк свидетел. Георги Бенковски казва така: "Моята цел е постигната вече. В сърцето на тирана аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее. А Русия - нека заповяда." 

В момента евроатлантическата тълпа я тормози  българската историческа памет, тормози я историческата истина, тормози я истината, като цяло, защото това е управление на лъжата. Дали ще изтрият и Вазов от учебниците? Ще завърша с  думите на един велик български национален герой - капитан Петко войвода, той казва така и навярно и той ще бъде изтрит от българската история - нещо, което няма да допуснем - "Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина. Пет века алемани, французи, ингелизи дружаха с Падишаха, сал дядо Иван дойде да помогне на българите. Хвала на Бога и свята Русия.", допълни Костадин Костадинов в декларация прочетена  днес от парламентарната трбуна на Народното събрание.

 

 

 

 

Коментари

  • Можеше да го изхвърлиш тугедър цузамен барабар със сглобката. И паметника щеше да си стои още

    17 Яну 2024 19:37ч.

    Нещо не ти вярвам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    17 Яну 2024 22:53ч.

    Тая опорка е стара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    17 Яну 2024 19:43ч.

    Нещо се е изнервен ми се вижда, явно строителството на новата къща не върви по план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе не може да е толкова зле, колкото избирането на капак за СОСиерата

    17 Яну 2024 19:45ч.

    К'во нещо е значи, СОСиерата ти е в ръцете, а не можеш да топнеш къшей ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • език на омразата, хомофобия и антиевроатлантизъм

    17 Яну 2024 19:47ч.

    ще сезирам властите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вазов, Бенковски, Петко Киряков и пукналото топче внасят разделение в демократичното евроатлантическо българско общество.

    17 Яну 2024 19:51ч.

    Отивам да уведомя органите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    17 Яну 2024 20:52ч.

    тагарев е пътник, след цветанов и гешев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изтривателката

    17 Яну 2024 21:32ч.

    Изтривателката на " Аз съм българче "е изтривалката от Центъра за изследване на демокрацията Светла Енчева маман-съдържателка на ЛГТБ сайт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя каква роля

    17 Яну 2024 22:19ч.

    има в публикуваното от "Свободна Европа" . Моля уточнете!? Важно: Тази "Свободна Европа" не тази от осемдесетте , която слушахме с надежда !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    17 Яну 2024 21:38ч.

    Браво на Костадинов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    18 Яну 2024 0:09ч.

    Не е за вярване че стигнаха и до Шипка, а ние овчо си мълчим и блеем, не е за вярване доколко сме се затрили щом сме се оставили престъпници да ни управляват, човек вече го е срам да каже че е българин. Чудно е как народа гласува за мутри и фашисти и ги вкарва в НС а не гласува масово за Възраждане. Наистина трябва всички да излезем и да гласуваме за Коце и тогава тия нищо не могат да фалшифицират, не могат да изхвърлят стотици хиляди бюлетини, както правят.Нека гледаме от Англия - излезе с голям зор от ЕС, запази си паунда, а ние чакаме нареждане на госодаря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Beco

    18 Яну 2024 0:10ч.

    Костадинов както винаги точен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Асъм Българче" е безобразие и срам за демократична, евроатлантическа България.

    18 Яну 2024 7:32ч.

    Изразява примитивен национализъм и нетолерантност, клонящи към откровено русофилство; трябва да се изхвърли от всички читанки и писанки, и да се избие от всяка глава, дръзнала да запомни този лъжлив манифест на ксенофобията и псевдоекологията ("наште планини зелени", например: вече нито са наши, а зеленото им е само спомен).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепям. А за "юнашкото племе"?

    18 Яну 2024 7:37ч.

    Няма ли кратък разбор (по дядо Славейков, да речем)?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормален

    18 Яну 2024 10:34ч.

    Докога ще му отделяте ефирно време и внимание на този … крадец, смешник и водач на неуките българи!!! Няма ли кой най накрая да го хване за врата и да му потърси сметка за всички пари които е откраднал и глупости които е избълвал в пространството, слепи ли сте не заслужава дори сопола да си хвърлиш на него камоли да го следваш!!! Егати и нищото, бесен съм само като го гледам този смешник!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Епа

    18 Яну 2024 10:55ч.

    Върви дръпни една ганджа интелектуалецо , та да вземеш да се успокоиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    18 Яну 2024 20:37ч.

    Може и мин.пред да стане. То след Киро и сегашния, всеки може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Павел Горинов

    18 Яну 2024 11:54ч.

    Оттук нататък, на всички избори, само за Възраждане! Аман от десе-та, сглобки на големи, малки и средни крадци, и дипломирани (може би) измамници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ерна

    18 Яну 2024 12:35ч.

    Хвала на Бога и на Свята Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    18 Яну 2024 16:10ч.

    Абе те и учебниците по история имат нужда от поправки, но в посока - обратна на тази, която иска Тагарев и сие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДИМИТРОВ

    18 Яну 2024 16:20ч.

    Браво на Костадинов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВремеЕзаВъзраждане

    18 Яну 2024 18:50ч.

    Магарето Безродник Тагарев трябва да бъде вързано на площада пред Коня и замеряно с павета, а подир това - под конвой в "хосписа" на Бай Ставри

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буратино

    18 Яну 2024 19:09ч.

    Г-н Костадинов, вчера размятахте някакви парчета от ограда. Преди няколко седмици се изказахте остро за задкулисните договорки на правителството с Австрия, които включват репатрирането у нас на неизвестен брой нелегални мигранти. Къде е проектът ви за решение на НС, с което да задължите правителството да следва желаната от вас политика? Имате ли план, какви трябва да бъдат действията на страната по отношение охраната на границата, нелегалните мигранти, миграцията и шенгенското пространство, вкл. споразумението с Австрия? Или стратегическото ви мислене, което отдавна очакваме да се материализира във фактически и правни действия от вас като народен представител и от "Възраждане" като парламентарно представена партия, ще се изчерпват само с декларации в НС и публикации във FB? Пиша го с надеждата най-сетне да започнете да се държите като народни представители, а не като кандидати на предизборен митинг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Протестър,

    22 Яну 2024 5:41ч.

    Ти си опасен за България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз да кажа

    31 Яну 2024 22:44ч.

    Никога не можете да изтриете от паметта на истинските българи признателността към Русия. Много сте назад като съзнание, душевност, интелект и човечност. Алчни новоизлюпени "демократи", народни грабители , жалки сте. Русия е била и ще бъде нашият спасител. Нищо не знаете от историята, затова сте се вторачили в джендърска Европа и краварска Америка, дето ви хукнаха некадърните отрочета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи