Костадин Костадинов каза какво да направи България, за да се спаси от фалит

Костадин Костадинов каза какво да направи България, за да се спаси от фалит

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вчера беше потвърдено това, за което ние от „Възраждане“ предупреждаваме повече от година. Държавата ни е изправена пред фалит и все още сме във момент, в който имаме възможност да го предотвратим с адекватни действия. Това каза Костадин Костадинов вчера пред граждани в Разградска област, където беше на предизборно посещение.

„Нашата позиция е ясна. Казаното в доклада на Министерството на финансите е следствие от действията на последните няколко правителства и най-вече на това на Кирил Петков и Асен Василев, които наложиха санкции на Руската Федерация. Тогава ние от „Възраждане“ попитахме - кой ще носи последствията от тях? Обвиниха ни в цинизъм, защото в Украйна става въпрос за човешки животи. Сега виждаме, че казаното от нас се сбъдва и сега също става въпрос за човешки животи - за тези на българските граждани, чиято държава е изправена пред фалит“, добави Костадин Костадинов на срещата.

Той каза още, че цената за наложените санкции не я плащат политиците от ГЕРБ, ПП, ИТН, Доносническа България и БСП, които гласуваха за тях, а българските граждани.

Костадинов обнадежди присъстващите като каза, че все още България може да предприеме мерки, за да може държавата да заработи отново.

„Още до края на месеца трябва да бъдат направени няколко неща. Да се вдигнат антируските санкции, да се поеме категоричен ангажимент, че България няма да влиза в еврозоната никога и по никакъв повод, и  една част от държавния резерв трябва да се освободи, за да се вкара в обръщение в икономиката, за да може да стимулира производството, защото ръстът на инфлацията в България никога няма да бъде овладян, ако нямаме свое собствено производство. Само разчитайки на внос нещата няма да се получат“, каза Костадинов.  

Той добави още, че парите на страната ни не се управляват разумно. Като започнем  от схемата за раздаване на компенсации за повишените цени, която трябва да се преразгледа, тъй като помощите отиват при организации с едър капитал, а не достигат до дребния и среден бизнес. Сумата на дадените компенсации е в диапазона 10-12 милиарда лева, като парадоксът е, че организации, на които държавата е дала компенсации, после същата тази държава иска да ги обложи с данък за свръхпечалба. Как един нуждаещ се от подпомагане генерира свръхпечалба?", попита Костадинов.

„България има дефицит в бюджета, но в същия момент подписва щедри договори за милиарди за закупуване на самолети и предоставя оръжие на Украйна,  което ни прави страна в конфликт, в който ние не бива да участваме по никакъв начин. Правителство след правителство продължават да държат санкциите над Русия, с което се отказват от източниците на евтин и надежден тръбопроводен газ, в полза на скъп втечнен газ. Ръководството на  АЕЦ „Козлодуй“  беше принудено да подпише договор за доставка на негодно ядрено гориво, като проверката и евентуалното доказване дали е подходящо също ще бъде платена от България, а не от доставчика.

По подобен начин стоят нещата и в сферата на атомната енергетика. Същият служебен кабинет позволи, всъщност принуди АЕЦ „Козлодуй“ да подпише договор за доставка на негодно ядрено гориво, като проверката и евентуалното доказване дали е подходящо също ще бъде платена от България, а не от доставчика. По този начин служебният кабинет обрича атомната енергетика и залага тежък енергиен дефицит в недалечно бъдеще“, изтъкна Костадинов.

Той добави още, че България трябва да забрави за влизане в еврозоната и че Референдумът „Възраждане“ не само ще го реализира, но и ще го спечели.

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Коментари

  • свободен

    16 Март 2023 17:00ч.

    Костадинов ,ако ти и твоите влазнете в парламента, то ти и твоите се съгласни да се изпратят българи срещу Русия. Не узаконявайте парламент на ВОЙНАТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Март 2023 18:24ч.

    Евро ценностите искат жертви от гоите ..........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    16 Март 2023 17:12ч.

    Свободен, искаш ли да кажеш нещо или само си пелтечиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    16 Март 2023 19:04ч.

    Това е предложение за Българите, Соросоидните джендъри да си завършат основнопто ОБРАЖОВАНИЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • толкова ниско е паднала летвата, че Костадинов си е направо Стефка Костадинова

    16 Март 2023 17:15ч.

    Нямам желание да гласувам за Костадинов, но ще се наложи. Той единствен казва на глас, това което мисля и аз. Всички други са мазни мижитурки, подлизурки и михлюзи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    16 Март 2023 17:23ч.

    Гласувайте като мен за седесе и демокрацията, иначе ще ни изключат от Европа и пак ще има виденова криза, долар по 3000 лева, кунистически тоталитаризъм, лагери и национализация. ✌️❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалист

    16 Март 2023 17:28ч.

    А дано по-бързо напуснем тези сатанистки съюзи като ЕС и НАТО! Не се търпи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    17 Март 2023 16:31ч.

    Защо не обясниш конкректно какво добро има за населението при "седесе и демокрацията"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    16 Март 2023 17:49ч.

    За едно Костадинов е прав. Че не трябва да се раздават помощи на едрия бизнес. За Другото не е прав. На никого не трябва да се раздават помощи, освен на инвалиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    16 Март 2023 19:04ч.

    Аз ще гласувам с бюлетина номер 3 за Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    16 Март 2023 20:52ч.

    Аз ще гласувам с бюлетина номер 3 за седесе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    16 Март 2023 20:47ч.

    Съгласна съм с почти всичко в позицията на „Възраждане“. Единствено фразата „освобождаване на част от държавния резерв“ се нуждае от по-обстойни пояснения според мен, защото обхваща различни категории стоки и със сигурност има строго разписани правила за конкретните обстоятелства, които налагат и позволяват всяко едно освобождаване. Служебното правителство показва афинитет към производства, които не бих нарекла родни, тъй че по-скоро да не пипа резерва. Що се отнася до необходимостта от стимулиране на родното производство, напълно подкрепям и очаквам от „Възраждане“ цялостна стратегия и богат арсенал конкретни действия след победата на предстоящите избори. Време е за Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани

    16 Март 2023 21:43ч.

    И аз подкрепям Възраждане, особено в частта забрана на НПО, като чужди агенти на влияние и най-вече прогонването им от образованието. Идиотизмите на НПО промиват мозъците на децата и скоро може да започнат да си сменят пола, както им обясняват... Възстановяване на селското стопанство е друг ключов момент, за който Възраждане настоява. Подчертавам, че съм пацифистка и призивите за неучастие във войната са и мое верую. Дано българите осъзнаят кой може да им осигури мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислех да гласувам за БСП или Левицата

    16 Март 2023 21:53ч.

    Но като прочетох всичко до долу, реших да гласувам за Възраждане. Така съм гласувал някога за Царя, за БСП, за ГЕРБ и за ПП, и пак за БСП, а също и за Атака. Вярвам, че този път няма да се разочаровам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За когото и да гласуваш,

    16 Март 2023 21:58ч.

    ще се разочароваш. Светът не е земен рай, а чистилище, и септември никога няма да бъде май. Снишавай се и си гледай рахата и поминъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: За когото и да гласуваш

    16 Март 2023 22:04ч.

    Ей, приспособенецо, искаш ли да се снишаваш в окопите на фронта? Стани от креслото, иди на протест, гласувай с бюлетина № 3 и тогава си гледай рахата и поминъка. В противен случай губиш и рахат и поминък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм си уредил нещата, не ме мисли. Имот, злато и пари имам предостатъчно, ще се откупя и ще драсна.

    16 Март 2023 22:07ч.

    Вие му мислете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И къде ще драснеш, сладур,

    16 Март 2023 22:08ч.

    като навсякъде ще е пепелище?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никому не вярвам и за троха: ни на партии, ни на месии, ни на благодетели.

    16 Март 2023 22:10ч.

    Само на себе си, на хорската продажност и наивно лековерие. Затова земният ми живот е приятен и успешен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А това за пепелището е плашилка за баламите.

    16 Март 2023 22:12ч.

    Никакво пепелище няма да има. Подценявате студения разум на богатите и могъщи владетели на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук не става въпрос за вяра,

    16 Март 2023 22:12ч.

    а за оцеляване. Когато започнат да падат ракетите, хорската продажност няма да те защити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богатите и могъщи владетели на света

    16 Март 2023 22:17ч.

    в момента имат една цел - редукция на световното население. Въобразяват си, че те ще се скрият в бункерите след ядрен апокалипсис, а оцелелият златен милиард човечество ще бъде техен слуга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не виждам нищо осъдително в това.

    16 Март 2023 22:20ч.

    Планетата е населена с безполезен боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дори и да се стигне до ракети, което е страшилка за стадото,

    16 Март 2023 22:18ч.

    ще склопя очи доволен от живота. Поживях си "на всю катушку". Да реват тия, дето от блъскане, мизерия и стрес не са видели друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз също поживях добре,

    16 Март 2023 22:22ч.

    но това не ме кара да се чувствам по-велик от другите. Не винаги е въпрос на възможности и образование. Понякога е стечение на обстоятелствата, за едни - добро, за други - не чак толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това въобще не ме засяга и не изпитвам никакво състрадание, вина или угризения.

    16 Март 2023 22:25ч.

    Всекиму - своето. Аз да бъда максимално добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодаря за раздумката,

    16 Март 2023 22:29ч.

    но последното изречение ме накара да приключа разговора. Всеки остава на първоначалните си позиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Аз да бъда максимално добре."

    17 Март 2023 0:52ч.

    Там е работата, че няма такова нещо, не е включено в дизайна на Вселената. Никой и нищо не може да бъде максимално добре, защото не знае какво го очаква, дори тук и сега, камо ли после, преди и след смъртта. Не знае откъде идва и къде отива и какво отново го очаква там. Може само да очаква и после пак му се налага да оправя с каквото му дойде на главата. И пак се мъчи да е максимално добре, макар и в ада, в който го е докарала любовта му към себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лаладжийски кукучки за наивни шарани

    17 Март 2023 0:42ч.

    видяхме вече как гласувахте в последното НС и подкрепихте промените в закона за въоръжените сили. Всеки може да го види на сайта на НС и да прецени що за стока сте и вие, както и всички други партии без БСП, които единствени не са го гласували. Делата са важни, не думите, думите са сиренцето в капана за мишки за да гласуват за вас. Подпишете писмени гаранции за политиките си, щом искате да покажете ново политическо мислене в България. Ще го направите ли или ще продължите с лалането?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато вярвате на казано и писано,

    17 Март 2023 0:45ч.

    така ще бъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надявам се на всяка стъпка напред

    17 Март 2023 1:00ч.

    за да излезем от безизходицата на сегашната представителна демокрация. Едно малко добро от сегашната криза у нас е, че поне можем да избираме по-често, на няколко месеца като видим какво са свършили за този кратък период. Костадинов е несериозен и безотговорен, това отдавна съм разбрал, за Дренчев пък въобще не ми се говори, но хората не намират други за които да гласуват, това е проблемът ни. Тези от ужким "Възраждането" са самовлюбени глупаци, другите пък са продажници, кого да избираме в тези трудни времена?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви неизмерими беди е причинило това "Надявам се".

    17 Март 2023 1:11ч.

    И продължава и ще продължава да твори беди и да взема жертви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без него и вие нямаше да сте на белия свят,

    17 Март 2023 12:32ч.

    най-малко за да може да прецените дали сте жертва или не на надеждите на родителите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рашистки "освободител"

    17 Март 2023 12:10ч.

    антиевропеецът Копойко Копейкин е любимец на "проевропееца" Дачков...по рубладжийска линия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    17 Март 2023 14:01ч.

    Мама ми каза да не играя с лоши деца като тебе :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    17 Март 2023 15:55ч.

    Колко празни приказки, а резултатът е един. Няма нищо по-добро от почукването по празните кратуни на евроатлантиците. С бюлетина № 3 ще е по-болезнено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи