Костадин Ангелов: Вчера Христо Иванов предложи Вежди Рашидов за председател, а днес гласува против

Костадин Ангелов: Вчера Христо Иванов предложи Вежди Рашидов за председател, а днес гласува против

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Председателят на НС би трябвало да е от първата политическа сила. Аз мисля, че това е политическата логика. Вчера Христо Иванов предложи тази идея - всички да се обединим около най-стария. Това е Вежди Рашидов. Не знам защо гласува против. Днес Нинова просто представи тази идея от вчера.", така коментира Костадин Ангелов избора за председател на НС. 

"Най-важното е да започнем бързо да решаваме проблемите на хората. Това включва серозна дисциплина на финансите и съдебната реформа. Тя е качена на сайта на ГЕРБ и беше обсъдена с юристи. Надяваме се да получим дебат и да имаме политически консенсус. Готови сме да разговаряме с всеки, който търси дебат за съдебната реформа и корупцията. За да имаме помяна трябва да имаме широк дебат. НС само по себе си не може под никаква форма да смени главния прокурор. Можем само да попълним квотата на съвета. За нас това е много сериозен проблем. Затова проведохме срещи и с юристи и преподаватели.", добави Ангелов.

"Не търсете в момента мнозинства. Има само мнозинство на разума днес, но за коалиция сме много далеч. Нека пропомним, че Минчев беше подкрепен от ДПС. Това означава ли, че са в коалиция? Отговорът е категорично не."

На въпроса дали ГЕРБ смята да вземе първия мандат Ангелов отговори: "Наше конституционно задължение е да вземем първия мандат. Ще постъпим изключително отговорно. Вчера разбрахме, че бюджетът ще бъде с 16 млрд. нов дълг. Това ни отдалечава от еврозоната. Това означава, че 50 млрд. нови заеми ни очакват догодина. Това ще задължи нашите деца да плащат високи лихви. В момента се говори за 20% увеличение на песниите. Ние не сме против, но трябва да не вкарваме държавата в дълг. Трябва да кажем истината на хората. Нашето правителство веднъж прие таван на дълга, но никога не беше осъществен. Асен Василев казва, че се стремим към 3% дефицит, но се оказва, че ще сме на 6-7% дефицит. Това е катастрофално.", заключи депутатът от ГЕРБ. 

 


Източници: бТВ, "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

 • лалю

  21 Окт 2022 20:06ч.

  България принадлежи на ДпС. Съвсем нормално е те да решават всички въпроси за собствеността, парите, законите, властта и медиите. Избора на Вежди Рашидов е съвсем логичен и на практика неизбежен. Очаквам поредните 20 години на стабилност и поросперитет, гарантирани с управленските способност на единствената истинска партия по тези земи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каракочев

  21 Окт 2022 20:15ч.

  Днес при Ризова, негова милост, вместо за здравеопазване, където що годе разбира нещо, говореше за финанси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Предлагам на всички

  21 Окт 2022 21:24ч.

  От 48 НС да ги предложим пред президента на Турция за турско гражданство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

  21 Окт 2022 21:37ч.

  Вчера бойкикев, днес иванов, утре ...Интереса клати феса на мравояда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПростоКировче

  22 Окт 2022 8:11ч.

  Не закачайте Ицето, то няма работа, доходи... разчита на мама да го издържа... То толкова си може, на мама брадаткото! Всичкото демосрат е на баламатума пред Мустафата. Треа се яде, а като не моеш нищо, освен да вдигаш чужди лозунги ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи