Корнелия Нинова за ПП-ДБ и ГЕРБ: Коалиция на джентълмени с по една ръка

Корнелия Нинова за ПП-ДБ и ГЕРБ: Коалиция на джентълмени с по една ръка

Какво означава "джентълменското споразумение", постигнато между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, попита лидерката на БСП Корнелия Нинова. И предположи, че това е коалиция на джентълмени с една ръка.

Нинова припомни и избора на Вежди Рашидов за председател на 48-ото НС. Тя заяви, че лично тя го е предложила, но не като човек от ГЕРБ-СДС, а като доайен.

"Изляхте тонове помия върху БСП", каза Нинова. И започна да изрежда цитати.

"По-скоро ще ми изсъхне ръката, отколкото да гласувам за ГЕРБ", цитира тя Явор Божанков, който напусна групата на БСП, а сега е част от ПП-ДБ, но без да назовава името му. Припомни и думите на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС: "По-скоро бих си отрязал ръката, отколкото да подкрепя "Продължаваме промяната".

"Аз не знам какво е това състезание да се лишавате от ръце. И сега изведнъж "джентълменско споразумение". Какво е това, уважаеми колеги? Коалиция на джентълмени с по една ръка?", възмути се Нинова.

Относно законодателната програма, изготвена от двете формации, тя заяви, че част от тях са и приоритети на БСП. Но попита чия е тя и кой застава зад нея.

"Изчислили ли сте финансовия аспект на тази програма? Не сте със сигурност. Как предлагате такава законодателна програма без бюджет?", попита соцлидерката.

Тя призова формациите открито да заявят, че ще правят правителство, и попита ПП и ДБ дали са статукво или промяна.

"След 6 години битки вие дойдохте на крилете на протеста, оглавихте го, употребихте го и сега се прегърнахте с тези, които вкарахте в ареста", каза Нинова. Като "противоконституционно" тя определи решението за ротация на председател на Народното събрание.

Думите на Нинова дойдоха по време на дебата за избор на председател на Народното събрание. Това ще е трети ден, в който депутатите опитват да изберат кой да седне на шефското място в парламента.

Вчера ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обявиха, че са постигнали съгласие той да се върти на ротационен принцип на три месеца, като първо ще бъде избран Росен Желязко

"С това наше предложение не само заявяваме позиция, защото както на всички е ясно тук не става въпрос за лични качества на един или друг народен представител, а за политическа посока. Това е един от най-високите постове в държавата, което показва посоката на политическите организации", каза Искра Михайлова от "Възраждане".

Тя коментира решението на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" да се споразумеят с ГЕРБ-СДС

Една политическа организация, която осмисли съществуването си с борбата срещу друга организация, която дълги години управлява държавата, без да квалифицирам по какъв начин, в момента се готви да подкрепи същата тази организация, заради борбата с която възникна и съществува известно време, каза тя. Заяви, че от уважение към избрателите на ПП-ДБ ще им даде шанс за подкрепят достоен кандидат в лицето на Петър Петров. И ги предупреди, че иначе ще предадат избирателите си.

 

Коментари

  • Без сношения, моля!

    19 Апр 2023 11:21ч.

    Допълвам Нинова: Една политическа организация, която ЗАЯВИ И ЗАЩИТИ СВОЕТО РАЖДАНЕ и осмисли съществуването си с борбата срещу друга организация, която дълги години управлява държавата И БЕШЕ ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА БЕЗЗАКОНИЕТО, КОРУПЦИЯТА, КРАЖБИТЕ, ПРОСТАЩИНАТА И БЕЗЦЕРЕМОННАТА ДЕБЕЛАЩИНА - НЯМА ПРАВО И СМИСЪЛ ДА СЪЩЕСТВУВА, ПРЕГРЪЩАЙКИ СЕ С ОБЕКТА СИ! Безръките джентълмени черпят основание за живот от "омразата" си, от пълната си непоносимост и е крайно отблъскващо да се сношават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Апр 2023 11:34ч.

    Абсолютно съгласен! Голям кеф да гледам как ПП на амразурата да защитават колаборацията си с ГЕРБ, а всички да се опражяват на ораторсто на техния гръб и ги заливат с помия. ГЕРБ кротко и безмълвно набюдават съсипването на ПП. Ми, който каквото сам си направи... Как кротко го изиграха ГЕРБ - уж първи, а друг да носи отговорност какво ще се случва в държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто секс бе драги

    19 Апр 2023 16:15ч.

    Не си ли чувал? На Бойко му е най-гоем, а те го обичат отзад. Щом е “отзад” и ДПСто ще помага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киселина

    19 Апр 2023 12:10ч.

    Тези разбират ли какво вършат?! Опитвам се незлобливо да се закачам с разни субекти в околовръст - приятели, познати, съседи, все лица, за които категорично знам, че изповядват правата, соросоидна вяра и срещам една много странна реакция - гледат в земята, понякога мънкат, а най-често насрано си мълчат. Подхождам милостиво! Един се изерчи, ама по-скоро като защитна реакция от раздирящ го срам, та ме провокира лукаво и безмилостно да го засека: Абе, вие още ли не сте забелязали, че колчем се докоснеш до БХ и приключваш, напълно си изгорял. Този притежава демонична и унищожителна центростремителност и стомашни киселини, които са по-яки от киселината на тягов акумулатор! И въобще не подбира, преработва всичко! Какво по-ярко доказателство, че този е вече почти приключил със задачата да изгори България! Това ли е целта и смисъла на вашето съществуване?! Вие давате ли си сметка, че сами се заличавате?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цеко

    19 Апр 2023 12:37ч.

    А всичко това е резултат от 6 -годишното осир@не на БСП от Корнела. От 2,1 млн гласоподаватели, подкрепили левия президент през 2016 г., Корнела ги докара до малко над 200 хил., гласували за БСП преди 2 седмици. ДЕСЕТ ПЪТИ. Такъв погром няма в българскта история. Браво Корни. Надмина Костаки в ликвидацията на СДС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    19 Апр 2023 13:15ч.

    Така е, ако не е виновен Путин ще е виновна Нинова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    19 Апр 2023 14:02ч.

    нинова се е разхубавила,откакто е интимна с методиев (калоян)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    19 Апр 2023 15:06ч.

    Не съм привърженик на Нинова, но тук много точно закова ментарджиите и върли русофоби от ПП - ДБ. Истината е истина, независимо от кого е посочена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕРБ и ПП постигнаха, каквото искаха..

    19 Апр 2023 15:51ч.

    И с една ръка може да се краде, още повече, ако е джентълменска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кака Веса

    19 Апр 2023 16:16ч.

    Защо са им ръце, те крадат и със гъза си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комерсалната лейди

    19 Апр 2023 16:34ч.

    Тая артистка дето съсипа БСП много я жалите бе гинко-билобовци. Яд я, че няма да я поканят и нея, а токолкова се стара за пред шефовете на сина си в Голдън Сакс и даже даде патерица на Борисов. Вижда се, че не помните че, цяло министерство й създодоха умнокрасивитета от Харвард, че нагло лъга 1 година народа, че не изнасяме оръжие. После заговори на обратно, била против войната. Това си е диагноза, или е просто бизнес с чужди животи. А колко хора са загинали от това оръжие, а? Тогава мълчахте а? Но това не е важно за вас, ама скоро и вашия живот ще струва като украинския, като ни въвлекат в чуждата война! Няма за кога да хленчите! Няма незаменими!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фактите са си факти.

    19 Апр 2023 16:59ч.

    Тя много внимаваше какво говори и това, което казваше, си беше чистата истина - няма и един патрон, изнесен за укрия. Именно затова Дачков в момента е подсъдим - щото по документи няма нищо. Така че по-внимателно с твърденията - интернет е всичко, но не и анонимен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алооо,

    19 Апр 2023 16:59ч.

    Оберете си слюнките! Озлоблението не е добър съветник и не вдъхновява. На друго място обяснявате, кой кум, кой сват и на бръснар брат. А, само нейното отроче ли е в САЩ? Мин.на икономиката за първи път ли е създадено заради Корни, а? Айде малко по- сериозно и с уважение към пишещите тук. В изказването си Корнела е безпощадно точна беше интересно да се видят разните им физиономия. Та за тази днешна проява са мненията под информацията, не да се предъвкват досадно изтъркани оплювания към Корнела. А, БСП отдавна е пусната по лайсната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи