Корнелия Нинова: Правителството ще е реваншистко към БСП. Радев за пореден път ни предаде

Корнелия Нинова: Правителството ще е реваншистко към БСП. Радев за пореден път ни предаде

Не знам с какво съм заслужила цялото правителство да бъде наречено "Анти-Нинова"

Изявление на досегашния вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова при предаването на властта в министерството:

Предавам управлението на министерството с три добре свършени неща, един въпрос, който търпи продължение и то бързи действия и няколко препоръки и съвети към новия министър, както и ще коментирам един много широк обществен въпрос.

Трите добре свършени неща, които предават и се надявам новото ръководство на Министерството на икономиката и индустрията да продължи, са:

Първо - добрата политика, която водихме към работодателските организации и фирмите, доведе и до европейското признание за България, въпреки всички кризи, да бъдем поставени на първо място по промишлено и индустриално производство. Г-н Стоянов ще се убеди като влезе вътре, че то не е от производство и търговия с оръжия и ток, а от реална икономика и индустрия. Надявам се в следващите два месеца да може да удържи първото място за България в Европа.

Второ - свършихме много добра работа за държавните предприятия и оздравяване на държавната собственост. Когато дойдох тук кано министър казах, че един от първите ни приоритети ще бъде политиката в държавните предприятия, и че ще докажем, че държавната собственост може да се управлява публично, прозрачно и да печели. И това се случи - спряхме кранчетата на източване, спряхме рекета върху фирмите, отрязахме обръчите от фирми, които бяха обрасли в държавните предприятия. резултатът е следният - оставяме държавните предприятия с платени на държавата 20 млн. лева дивидент, с върнати кредити в размер на 19 млн. 254 хиляди лева и с натрупани средства в сметките на предприятия в размер на 46 млн. и 106 хил. лева. Заедно с този успех и оздравяване на държавните предприятия, проведохме много силна социална политика, средно заплатите в държавните дружества се увеличиха с 12% плюс други социални придобивки, като ваучери за храна и средства за почивка.

Трето - потребителската тема. За първи път темата “потребители“, тяхното здраве, спекула, цени, злоупотреби с хората стана приоритет номер едно на Министерството на икономиката и индустрията. Направили сме за тези шест месеца над 13 хил. проверки - магазини, бензиностанции, нощни заведения с една цел - защита на потребителя. Защото човекът е най-важен в политиката. Знаете напоследък и уникалния случай как за три дни вдигнахме темата за райския газ и беше приет на две четения закон, който забранява неговата продажба на деца.

Остава един въпрос, по който още много трябва да се работи - темата за язовирите. Оставям на новия министър един доклад на Междуведомствената група от над 10 министерства и агенции, който дава пълна представа за състоянието на язовирите в България - собственост, стопанисване, контрол, проблеми. Предала съм в прокуратурата доклада на Сметната палата, който доказва, че 500 млн. лева са изхарчени незаконно за ремонт на един язовир. Очакваме г-н Гешев по тази тема да си свърши работата.

Предстои много работа, тъй като нашият екип изготви цялостна програма как да се действа оттук нататък с общини, собственици, законодателни промени, които за съжаление няма да могат да се случат, тъй като парламентът не работи. Казах и на г-н Стоянов: “Постарайте се в следващите два месеца да няма прелели язовири, скъсани стени и да изложите хората и стопанствата на някаква опасност“.

Информирах за това, че по мое време се опитаха 20 язовира да бъдат дадени на концесия или под наем. Препоръчвам на новия министър да не го прави. Аз спрях тези концесии и давания под наем, уверявам ви, че хората, които ги взимат за гледане на риба, не проявяват необходимата отговорност към съоръжението и  сигурността на населението. Така че ние ще следим много зорко какво се случва по тази тема.

Въпросът, който казах, че е много широко обществено обсъждан - оръжия, производство на оръжия, търговия с оръжия, износ за Украйна. Изговориха се много лъжи и манипулации - за нелегален износ, през трети страни, за посредници, за комисионни в офшорки. Много лъжи и манипулации и срещу тези, които ги изговориха, съм завела дела. Надявам се г-н Стоянов да види истината и да опровергае всички тези твърдения.

И още нещо - комисия не е провеждана от 27-и юни. Има натрупани над 200 заявления за близо 1 млрд. евро., които чакат решение. От тях около 600 млн. евро са за Полша. Оттук нататък ще следя всеки ден какво решение се взима, за къде тръгва това оръжие и ще задавам същите въпроси, на които ми се налагаше да отговарям аз 6 месеца. Ще търгува ли новото ръководство на министерството или президентът Радев през служебния кабинет с оръжия в Украйна през трети страни? И един патрон као излезе за Полша ще питам “Къде отива?“, “Имате ли гаранции, че не отива в Украйна?“, “Имате ли гаранции, че няма офшорни фирми и не се взимат комисионни?“.

Искам да благодаря на целия екип на Икономиката и индустрията, с които свършихме добра работа, оставяме добро наследство. Надяваме се новият екип да продължи доброто и да продължава да се бори с корупционните схеми, които сме разкрили и сме дали в прокуратурата - това е докладът на Сметната палата да всичко, което се е случвало в ДКК по отношение на - незаконно ремонтирани язовири, незаконно изграден  водопровод да Перник, незаконно строителство на правителствения комплекс. Всичко това е констатирано от органите на държавата, а от нас досега е предадено в прокуратурата и очакваме г-н Гешев да си свърши работата.

На журналистически въпрос за БСП и служебния кабинет Нинова отговори: По  коментарите на журналисти, политолози и анализатори, виждам какво е най-отличителното за правителството. Заглавията са "Анти-БСП" и "Анти-Нинова" правителство. Очевидно правителството ще бъде реваншистко към БСП, ще се използва кампанията, за да бъде злепоставяна БСП, за да се измислят и представят пред обществото компромати срещу БСП. Както виждате на мен президентът е обърнал специално внимание. Не знам с какво съм заслужила цялото правителство да бъде наречено "Анти Нинова". Специално внимание, имам предвид г-н Стоянов. Аз специално съм удостоена с тази чест да бъда сменена от човек, когото съм уволнила. Можеше президентът да прояви повече въображение, да назначи например г-н Михайлов от Кинтекс, срещу него поне има две дела, срещу г-н Стоянов има само проверка.

Но иначе по същество. Както казва мъдрият български народ - всяко зло за добро. С действията си за 1 час президентът свърши нещо, което аз не можах за 1 година - отвори очите на българските социалисти. Че два пъти употреби БСП, за да стане президент и два пъти ги предаде. Сега поне съм спокойна за партията, че знае за какво става дума.


Източник: bsp.bg

 

 

 

Коментари

  • smb

    02 Авг 2022 16:50ч.

    Хич да не ти пука. Аз, ако съм на твое място щях да предложа Асен Василев водач на листата в София

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някои софийски райони са съзряли за тая работа,

    02 Авг 2022 17:08ч.

    джендърите и харвардските колежани там са повече от псетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    02 Авг 2022 17:25ч.

    Нинова е напълно неадекватен политик. Планетата се тресе, опасност не само от световна война, но и от ядрена. Няма договорен газ за България. Четири правителства се смениха за има, няма година. Държавата е губерния на англосаксите, а тая се пъчи и възмущава, че правителството е анти БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Авг 2022 17:44ч.

    ХА ХА ХА ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    02 Авг 2022 20:30ч.

    smb, браво, закова я !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    02 Авг 2022 16:53ч.

    Taя стрина съвсем се е отлепила от земята. Да им се чуди човек на тъй наречените социалисти - как търпят такъв гьонсурат да им е лидер. Не стига, че им закопава партийката на всички избори, ами и нагло ги лъжеше, че не изнася джепане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • agent Orange

    02 Авг 2022 18:00ч.

    Каката реве за камерите, но ликвидацията на БСП си върви, наш човек - атлантик под прикритие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • stevo

    02 Авг 2022 16:54ч.

    Импексова .. отвратителен манталитет има това същество.... само схеми, договорки, тайни срещи, обещания, лъжи....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ст. Л. Костов, чрез устатата на неговия главен герой Големанов:

    02 Авг 2022 16:55ч.

    „Партията може да остане без членове, но без кандидати за министри – никога“. Министър – над тебе небе, всички ти се усмихват, кланят и ръкопляскат, дори карайнодесните политици, политолози и журналисти. Да не говорим за властовия и друг келепир.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сумунист

    02 Авг 2022 16:55ч.

    Моме Крушовишка , как ви не е срам бе , алчни и нагли селяни , оакакте се и пак си развявате усраните гащи кат партиен байрак . Вие срама нямате ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рада Глибоката

    02 Авг 2022 16:56ч.

    Курнелия Бут-търговката на смърт!!!Дано скоро такава я застгне и нея...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WarGonzo

    02 Авг 2022 16:58ч.

    Допълнение на Оруел – „Лъжата (след factcheck) e истина“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    02 Авг 2022 17:05ч.

    Е, как така реваншистко към БСП, като в него има 3 министри от НС на БСП плюс знаковия социалист Антон Кутев за говорител? Тази явно толкова се е самозабравила, че си мисли: "Партията, това съм аз"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато кажем Партията, разбираме - Ленин.

    02 Авг 2022 17:10ч.

    Когато кажем Курни, разбираме ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... самовлюбена патка?

    02 Авг 2022 18:51ч.

    Не бе, сериозно, кажи какво да разбираме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А БСП предаде хилядите, избити без съд и присъда покрай ЗЗД, като прие да управлява с наследниците на монархофашисткия режим на небългарина Борис III

    02 Авг 2022 17:07ч.

    И недейте да се мъчите да припомняте какво е ставало веднага след войната. Същото е на път да се повтори след назряващата нова война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    02 Авг 2022 17:08ч.

    Това изявление на Розовата госпожа е добре обмислено и показа, че не може да губи с достойнство-пръска злъч и злоба. Щяла да пита служ. правителство за износа на оръжие - сам Зе благодари на България за него официално. Има данни от различни източници, че това е държ. политика- ч/з посредници.Питам-къде се намират бълг. СУ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде са българските щурмови самолети Су-25?

    03 Авг 2022 9:57ч.

    Това е супер държавна тайна. Курникът пръска злоба към президента, но и двамата са кукли на конци на лявата ръка на Херо Мустафа и мадам им е плюла в устите да мълчат като партизани на разпит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добрутро!

    02 Авг 2022 17:11ч.

    Събудихте ли се най-сетне? До сега и червен сняг да вали, бяхте “твърдо зад Радев”, а се оказа, че той бил през цялото време още по-твърдо зад вас (пък на вас ви е било хубаво). Сега, кой ми сра в гащите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бобо

    02 Авг 2022 17:13ч.

    Хайде стринке, сбагажеца за сливенския затвор . Май че за там напираш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие предадохте социалистическата идея

    02 Авг 2022 17:18ч.

    Радев предаде вас.. Естествен цикъл

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предал ви е

    02 Авг 2022 17:24ч.

    Имахте ли някаква уговорка с Радев? Кажете каква е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Coko

    02 Авг 2022 20:06ч.

    Няма уговорка. Корнела е недоволна, че не може "да се разбере" с Радев, както се разбира с Боко тиквата - "като мъже".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    02 Авг 2022 17:28ч.

    И Нинова, и Радев, и Костадинов в уникален брой на „Дума” Христо Георгиев https://pogled.info/avtorski/Hristo-Georgiev/i-ninova-i-radev-i-kostadinov-v-unikalen-broi-na-duma.144728

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова отдавна се държи като махленска интригантка -

    02 Авг 2022 17:32ч.

    не владее истеричните си пристъпи и все някой й е виновен. За лъжите й не нужно да се повтаря. Точно тя окончателно занули БСП, лиши я от идентичност, огради се с една шепа верни пажове и драпа за власт на всяка и всякаква цена. Поради това - време е за нова лява партия. А Нинова да си подрежда Асенчо и сие в своите си листи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бобо

    02 Авг 2022 17:33ч.

    Хайде стринке, сбагажеца за сливенския затвор . Май че за там напираш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванчо йотата

    02 Авг 2022 17:35ч.

    Язък за редовите членове и идеята, това нещо е за освидетелстване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С омерзение

    02 Авг 2022 17:36ч.

    След толкова тъпи, злобни и несъмнено мотивирани от заплащане постинги, дали да напиша нещо и аз? Не, отказвам се. Погнусата ми надделява. Знам и че ще бъда изтрит до минути. А и малцината прочели ме за тези минути не заслужават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошкев

    03 Авг 2022 8:14ч.

    И ние, с Господин Калоян Методиев, твърдим същото. Госпожа Нинова ще е новият Премиер на България наесен. А Госпожа Павлова-Райкова от БСТВ правилно го каза с ярост: Импийчмънт на Радев! Така трябва и ще бъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо продължавате да ни занимавате с тази нелепа жена

    02 Авг 2022 17:47ч.

    Ми да приеме реалността такава каквато е. Какво е замрънкала сякаш някой е длъжен да и опъва червен килим и да свири с фанфари. С лъгане и крадене толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Нямам цитат - нямам и желание да чета за Нея!"

    02 Авг 2022 17:49ч.

    Тъжно е как един човек поддържал някакъв статус, някакво положение в нещо си, дори имал прояви на рационалност, та в жалък отрязък от време да успее и промени личността си на 180°... Каква е причината, за тази коренна трансформация, обществен и личностен провал и да стигне до там, за да бъде съдружник и съучастник на козяшките шайки?! Много жалко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • '';;ллл

    02 Авг 2022 17:52ч.

    Специалното внимание е специално внимание за тоталната ВИ лъжа, че България не изнася оръжия за усрайна! Факт е, че България изнася оръжия за усрайна чрез посредници! Но Корнелия лъга безобразно! БСП от години е крайно дясна (и е американска партия)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стратегията на Нинова

    02 Авг 2022 17:53ч.

    От изявленията на представителите на БСП, близки до Нинова (напр. Божанков по БТВ) се изяснява стратегията на Нинова и БСП, че се търси мнозинство след изборите между ПП, БСП и ДБ. Честито на членовете и симпатизантипе на БСП, гласуваш за БСП - получаваш Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Авг 2022 17:54ч.

    Силно се надявам във въоръжена до зъби Америка, Рафаил да попадне на масова стрелба и да бъде уцелен от американски патрони! Истински й го пожелавам на госпожа Патрон, и на тъпият й син, да срещне патрон на който е написано неговото име!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отечествен фронт

    02 Авг 2022 18:34ч.

    По скоро ти ще се задавиш от храчките си,рашисте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданка

    02 Авг 2022 18:21ч.

    Вече търси и формулира причините за предстоящия изборен разгром. Направо е нелепа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен Робот

    02 Авг 2022 18:27ч.

    Тази предаде всички в партията си, а сега новото правителство и виновно. Любопитно е че в България ако си на власт каквото и да направиш след това няма никакво възмездие. Говоря за последните 33 години - без никакво изключение. Това наистина е феномен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Авг 2022 18:40ч.

    Дълбоко съм потресен от г-жа Лъжа! Загиналите в борбата против монархо-фашизма в България преди 1944 г. не биха могли и да предположат, че техните идеали с такава лека ръка ще бъдат стъпкани от председател на тяхната партия, за която са дали здравето младостта и живота си! И всичко това за няколко месеца власт и жалки черни грошове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормален

    02 Авг 2022 21:21ч.

    Тя стъпква и делата,очакванията и надеждите на още поне две поколения след антифашистите! Особено на онези от нас, дето излязох а от беднотията и заживяха в една социална държава, докато не ни се тресна "Вашингтонския консенсус" и всичко придружаващо го

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Авг 2022 18:53ч.

    БСП на следващите избори - 3,8 % Мазно ще платят за предателството на Македония и ножа в гърба на Русия! Никога повече няма да се възстановят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Панко Анчев: "Време е вече за нова лява партия!" "Няма абсолютно никаква полза от нова лява партия на недоволни от Нинова и кохортата й хора, които обещават да не допускат нейните грешки.

    03 Авг 2022 10:11ч.

    Или от такава, която следва социалдемократическите идеи и няма да посмее да посегне на капитализма, за да изгради ново бъдеще." https://pogled.info/avtorski/Panko-Anchev/vreme-e-veche-za-nova-lyava-partiya.144872

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Програма минимум и програма максимум

    03 Авг 2022 10:20ч.

    БРСДП, с която БСП няма нищо общо, още със създаването си има яснота за бъдещето и си поставя две цели: Борба за по-ниска експлоатация на работниците и построяване на социализъм. Необходимо условие за социализъм е обществена собственост върху средствата за производство и финансовия капитал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъжно

    02 Авг 2022 19:15ч.

    До “Бай Иван“. Прав сте. Но предаването на идеалите не започна от нея. Защо забравяме онова момченце, дето сега тъпче гушката в Брюксел?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като си тръгнал да ровиш в глибокото

    02 Авг 2022 19:30ч.

    Основният виновник за провала се наричаше Тодор Вълчев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Авг 2022 19:49ч.

    Никой не и е виновен на корнела... получи огромно народно доверие, без което никога нямаше да успее в нищо, но тя го използва като тоалетна хартия и го захвърли! В момента в който получи телевизията, започна да става голяма проевропейка, онази, дето демокрацията и бе отнела достойнството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    02 Авг 2022 22:04ч.

    Защото си долна предателка и се правиш на умряла лисица. Защото стана слуга на Кирчо и Кокорчо, защото си американска агентка. Защото преди 7 години ни излъга, че Радев е русофил, а той излезе американски синергист. Проблемите между вас са, отново заблуда за хората. Разигравате скечове. БСП загина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вкопчена във властта

    02 Авг 2022 22:29ч.

    Нинова е толкова вкопчена във властта, че не си контролира действията и изглежда чак смешна, стиска и не пуска властта като малко дете, което стиска играчка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТИСНАЛА ВЛАСТТА

    02 Авг 2022 22:55ч.

    ...КАТО МЪРТВЕЦ СВЕЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Молец

    02 Авг 2022 23:35ч.

    Селската биволица реве като на заколение. Мучи така, че ще събуди Гошо Димитров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от ПП:

    02 Авг 2022 23:43ч.

    Нинова се хвана с нас и стана като нас! "Еволюция".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е по-по-най!? Плонжовете пред Козяк-16 продължават...

    03 Авг 2022 2:52ч.

    След всичките плонжове на триморския пингвин и синергетик пред кукловодката на театър "Херо Мустафа"; след отчаяните плонжове на оядения тиквоч от Банкя и след закуските на всички останали подлоги като Ристо, Гном, Вагинин, ПП-поставеник и тем подобни, дойде ред за плонж и влачене по корем на курника на БСП. Всички верни на атлантизма и срещу България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    03 Авг 2022 8:41ч.

    параноя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колегите по-горе са възмутени от предателството на Нинова към антифашистите и жертвите на протофашизма 1923-25

    03 Авг 2022 11:30ч.

    Съчувстват и на редовите членове на БСП. Не сте прави - предателството го извършиха още когато си преименуваха партията. БСП е симулакрум - нищо общо с антифашизма и комунизма., А Нинова - естествен резултат от подмяната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи