Корнелия Нинова: Никога не съм допускала, че Радев и Борисов ще заговорят в един глас

Корнелия Нинова: Никога не съм допускала, че Радев и Борисов ще заговорят в един глас

 

"Заложихме в бюджета огромни държавни инвестиции - 100% ръст. Държавата вкарва пари в икономиката, това ще се отрази следващите месеци. Трябва бързо да се приеме бюджетът, за да тръгнат парите към хората. Връхлетяха ни няколко кризи, от правителството разбираме това. Не ни се дадоха и 10 дни спокойствие. На Петков и екипа му, на всички нас, трябваше да се даде по-голям толеранс. Хората искат бързи резултати, правим всичко по силите си".

 

Това заяви за "Офанзива" по Нова телевизия вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. 
 

Относно критиките на президента към властта тя разкри, че никога не е допускала, че Радев и Борисов ще говорят в един глас. "Не го разбирам. Търся политическа логика и не я намирам", обясни тя. И посочи целите на правителството. "Да помогнем на домакинствата - наложихме мораториум; да помогнем на бизнеса - 250 лева на мегаватчас помощта ще се усети; увеличаваме доходите заради инфлацията - ръст на минималната заплата, на втората година майчинството, ваучери за храна; ще подпомагаме училища и болници". 
 

 

Подготовката на проекти според нея е предизвикателство. "Общините и фирмите да го направят, за да се реализират капиталовите средства", прикани Нинова. 
 

По нейните думи преизчисляване на всички пенсии ще бъде предложено. 1,5 млрд. лева ще са необходими за него. 760 лева ще е предложението на БСП за минимална заплата. А министерството работи и за намаляване на посредниците между производителите и потребителите. Относно продажбата на дърва министърът подчерта, че целта е да се премахне черния пазар, за да спадне цената на дърва за огрев. 
 

"Хората ще усетят, че държавата се грижи за тях", обеща тя. За Държавната петролна компания Нинова обясни, че за 3 години от създаването си нищо не е направено за нея. Затова предстои нейното закриване. 
 

За колекторските фирми министърът предлага официален регистър, да имат капитал от 500 000 лева, управляващите я да не са осъждани. "По отношение на длъжниците, те трябва да бъдат уведомени за дълга, има изисквания за събирането на вземания, за да не се стига до тормоз. Ако това не се случи, са предвидени административни наказания. 4 млрд. лева се въртят в този сектор", коментира Нинова. 
 

За държавните предприятия има 4 цели - да спрат кражбите, махане на източващите ги фирми, оставащите средства да се реинвестират. Има случаи на външно счетоводство. Да могат да кандидатстват по проекти и да има по-добро представяне на българската търговия зад граница", каза още тя. И определи като фалшива новина спирането на работа на завод "Арсенал". 
 

Според нея 500 млн. са платени за ремонт за язовири, а всъщност само един е ремонтиран законно. Над 400 подлежат на ремонт. Относно слуховете за нов ляв проект тя недоумява защо трябва да вземат от БСП, след като не одобряват идеологията й.

 

 

Коментари

  • Име

    20 Фев 2022 8:35ч.

    Нинова, годините ти, работата ти, допуща да предвиждаш разни варианти за развитие, не да сънуваш изборни победи и министерства

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало

    20 Фев 2022 8:38ч.

    Нинова, заприличваш на Боко, обещания и оправдания, даваш, даваш, а от къде вземаш, нали нямаше, аааа на киро заемите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    20 Фев 2022 8:43ч.

    Корнелия явно е решила да се пенсионира и не и пука за БСП... интригантства с 300 ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко

    20 Фев 2022 9:49ч.

    Толеранс трябваше да има? Три месеца, че да стане топло и светло, година, че да бъде забравено какво се е обещавало?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    20 Фев 2022 10:14ч.

    Много глупаво изказване на Корнелия. Ама много глупаво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова: "правим всичко по силите си"

    20 Фев 2022 11:34ч.

    То пък едни сили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Курнито заприлича на Бойко

    20 Фев 2022 11:42ч.

    Бойко "хвърляше" пари от джипката ,а Курнито хвърля със шепи пари виртуално от телевизионния екран.Направо мед и масло се излива от устата им. Голям страх,ама голям страх от нови предсрочни избори.Щото Курни,ако до сега един път стомничка за вода,втори път стомничка за вода и третия път вече ще се счупи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    20 Фев 2022 12:11ч.

    Корнелия няма да се промени. Тя е роден водач. В друга епоха можеше като Александър Велики да завладее половината свят с меч в ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оправере си правописа!!!

    20 Фев 2022 12:22ч.

    До професионалните уеб дизайнери: оправете си правописа! Вие сте резил за всички ни. Пише се "отговОри"a а не "отговри"! То бива, бива неграмотност, но вие сте дъното!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • УФ,

    20 Фев 2022 12:44ч.

    искали са да направят нещата по-добре, а се е получило по-лошо. Свършили са я, като кучето на нивата,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака яга на американската тояга

    20 Фев 2022 12:36ч.

    Всичките сте мой кукли - Корни, Киро, Кокорчо, Янев, Радев и наказаният Боко. Обичам да си играя с вас. А любимата ми игра е да ви представям за добри и за лоши (ченгета) на наивната българска публика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zaho47

    20 Фев 2022 14:19ч.

    Корнелия Нинова това е торпедото на другаря Иван Костов! Другарят Костов съсипа из основи българската държава. Сега посредством другарката Нинова ще сложи край и на БСП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    20 Фев 2022 14:29ч.

    Отговрете, редакцията, кога ще ви оправят разваления дизайн. Белите букви на бял фон по заглавията, бледосивите във форума и накрая това “отговри”. Верните читатели чакаме отговр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванчо

    20 Фев 2022 14:52ч.

    Откъде събрахте толкова злоба, братя българи. 12 години се крихте в миши дупки, сега сте отворили уста -да стане чудо и да сте богати за една нощ. А колко сте грамотни ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трошла

    21 Фев 2022 0:26ч.

    Не, не, объркал си се! Не искаме други да стават милиардери на наш гръб за има-няма година! Ние сме си същите терци, но втори апартамент на Гроздан в Рим или първи в Париж не искам да е от нас! А да, искам Чалгаря да си декларира имуществото! А Киро може да изреже себе си от всички снимки и изобщо "те са резил за всички нас", както е отбелязано по-горе по повод на правописа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    20 Фев 2022 18:44ч.

    "Не го разбирам. Търся политическа логика и не я намирам"? Има я Нинова, има я! Тя е в интригантската и манипулативна натура на Борисов, за който сега се откри невероятен простор да демонстрира тези свои способности в опозиция. И един жокер - утре той може да се хване за някоя твоя дума и да я използва срещу президента. Последният едва ли ще каже "Не я разбирам тази Нинова"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Николов

    20 Фев 2022 21:05ч.

    За гъвкавите политици от БСП няма значение кой им е господарят. Днес се кланят на малоумния Байдън и на джендърите от Брюксел… А утре… Най-добре е да почнат отсега да учат турски. Защото тяхната реалност не отменя истинските опасности за нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николов Николай

    21 Фев 2022 11:14ч.

    Прав си бе,дрОгарю Политиците от БСП са гъвкави,т.е. безгръбначни,като плужаците- мазни,лепкави и където вали/не дъжд/,а парички, все там са и натам пълзят. А дрОгарката ви Йотова не само се кланя,а прикляква на попа на вся РАссия.А ти с руския ,как си? Вероятно на ниво"Товарищ,пази се,конь ритаеть,къч хвърляеть"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи