Кореспондент на "Уолстрийт джърнъл" е задържан в Русия по подозрение в шпионаж

Кореспондент на "Уолстрийт джърнъл" е задържан в Русия по подозрение в шпионаж

Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия съобщи, че е задържала в град Екатеринбург кореспондента на в. „Уолстрийт джърнъл“ Иван Гершкович по подозрение в шпионаж, предадоха ТАСС и Ройтерс.

„Федералната служба за сигурност на Руската федерация спря противоправна дейност на акредитирания към руското министерство на външните работи кореспондент на московското бюро на американския вестник „Уолстрийт джърнъл“, гражданина на САЩ Гершкович Иван, роден 1991 г., заподозрян в шпионаж в интерес на американското правителство“, съобщи пресцентърът на ФСС.

„Установено е, че Иван Гершкович, действал по поръчение на американската страна, е събирал сведения, представляващи държавна тайна, за дейността на предприятие от руския военно-промишлен комплекс. Чужденецът е бил задържан в Екатеринбург при опит да получи секретна информация“, беше посочено в изявлението.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • А не бе

    30 Март 2023 13:37ч.

    Ще му цепят басма. Какво като е Иван? Щом служи на чужди господари, ще яде дръвцето. И правилно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    30 Март 2023 18:32ч.

    цъ, той е evan. evan gershkovich. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То това хубаво,

    30 Март 2023 16:44ч.

    само дето отсрещната страна сигурно има и план "Б", както и план "В". И рано или късно ще се докопа до технологията за хиперзвуковите ракети. За това, в Русия трябва да побързат, но не с Украйна, а с англо-саксонския запад. Докато не им натрият хубаво носовоте и не се подсигурят както трябва в своя защита, западът ще унищожи не само Русия, но и цялото човечество. Днес конфронтацията е вече в библейски мащаб - или сатаната или Бог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    30 Март 2023 17:32ч.

    Журналистиката е най-честото прикритие, на агентурата на САЩ и Великобритания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи