Кораб със зърно от Украйна заседна край Истанбул и блокира движението

Кораб със зърно от Украйна заседна край Истанбул и блокира движението

Товарен кораб с 3000 тона царевица от Украйна, пътуващ по силата на сделка за експорт, сключена с посредничеството на ООН, заседна в турския пролив Босфор, блокирайки корабоплаването през Истанбул, съобщиха местните власти и спедиторска фирма, предаде Ройтерс.

От офиса на губернатора на Истанбул казаха, че 173-метровият кораб „Лейди Зехма“ е бил безопасно закотвен след повреда на руля около 18 ч. по Гринуич тази вечер. Няма пострадали, а на място са изпратени служители на бреговата охрана. „Лейди Зехма“, който е под флага на Либерия, е заседнал край истанбулския район Бебек.

По-рано тази седмица Съвместният координационен център, ръководен от ООН, Украйна, Русия и Турция след постигането на споразумение за износ на зърно, съобщи, че „Лейди Зехма“ има разрешение да отплава от украинското черноморско пристанище Черноморск за Равена в Италия с 3000 тона царевица.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Моите имена

    02 Sep 2022 8:45ч.

    Е що за Равена, нали украинското зърно беше за бедните, гладуващи африканци!?! Проглушиха ни ушите с лошия Путин, който обрича на гладна смърт Африка и Азия!!!! Накрая пак - зърното в италианските фабрики за спагети!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    02 Sep 2022 9:43ч.

    Алоуу, ООН-то, откога европейските страни и Англия, станаха по-бедни и по-нуждаещи се от хората в Африка и Близкиа Изток ? Едно си говорите, ама друго вършите. По делата ще ги познаете плужеците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са малко корабите със зърно, които напуснаха Украйна

    02 Sep 2022 11:35ч.

    Но ... САМО ЕДИН е пристигнал в Африка. Интересното е, че никой не говори за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи