Концерт "Новорождение" събра средства за доизграждане на първото православно училище у нас

Концерт "Новорождение" събра средства за доизграждане на първото православно училище у нас

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Каузата в Ловеч да бъде доизградено първото основно православно училище "Св. Седмочисленици" препълни голямата зала на Софийската опера и балет на 20 декември. С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, се проведе тържественият благотворителен християнски концерт „Новорождение". За четвърти път организатор е фондация "Нашият дом е България".

За 4- ти път Пламен Пламенов Мирянов и екипът му от фондация " Нашият дом е България" организират християнски концерт с благотворителна кауза

Тържественото събитие беше открито с благослов от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил

Според екипа на фондация "Нашият дом е България", който от 3 години организира най-големите християнски концерти в страната, основните стълбове за изграждане на здраво и съзидателно общество са интегрирането на задължително вероучение в образователната система на България, вярата в Спасителя, четенето и прилагането на мъдростта от Светата Библия, присъствието в Светата Църква и животът според Христовия закон като най-висок морален връх и етичен образец в нашия свят.

В "Новорождение" прозвучаха тържествени песнопения като тропар, кондак, катавасии и величание за Рождество от хора на софийските свещеници с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов и смесен хор при храм "Света София" с диригент Славил Димитров.

За първи път беше представена красивата песен "Име Твое, слава Твоя" в прослава на Пресвета Богородица от народните певици Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови. На сцената бяха прочетени и рецитирани наизуст свещени текстове като пророчества за идването на Месията, евангелския разказ за Рождество Христово, както и 5-а глава от Евангелие от Матея за проповедта на планината от Мариан Маринов, Янко Лозанов и Пламен Пламенов Мирянов.

Солистката на ансамбъл Филип Кутев - Нели Андреева, изпълни завладяващи християнски песни заедно с женски хор "Нуша", оркестър "Кварто" и приятели и солисти при ансамбъл "Филип Кутев". Във втората третина на концерта група Б.Т.Р. наелектризира въздуха на изящната барокова зала с песните "Коледа" и "Моята сила" отново с акомпанимент на струнен оркестър "Кварто". Братя Владигерови вдигнаха настроението със своето неповторимо жизнерадостно джаз звучене.

Пламен Пламенов Мирянов и квартет “Армейска песен”

В края на концерта квартет "Армейска песен" заедно с Пламен Пламенов Мирянов отново подчертаха християнския дух с тържествени песни и песнопения като Псалом 135, "Чистая Дево", "Говори, Господи" и "О, свята нощ" за финал. На сцената си партнираха с оркестър "Кварто" и смесен хор при храм "Света София".

Водещ на събитието беше Галина Димитрова, а в програмата участваха и Олга Цветкова с изпълнение на "Аве Мария" и Деница Димитрова с акомпанименти с арфа. Акцент в концерта беше соловото изпълнение за цигулка на 9-годишната Катерина Михайлова на пиесата "Аве Мария" от Бах-Гуно.

Мариан Маринов

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • CMEXXX

    24 Дек 2023 16:17ч.

    Пак ли реклама на тоя нагъл боклук ?!? Да си гледа там златният век и маман ! Боклуци в овчи кожи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИТ спец

    24 Дек 2023 16:53ч.

    Учениците всяка година копаят ново дъно в класациите по математика и природни науки, но ние събираме пари за училище, в което децата ще учат как дедо Боже създал света за шест дена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    24 Дек 2023 17:41ч.

    Ще учат десетте Божи заповеди най малкото. Ще се учат да не крадат, да не лъжат, да не злословят, да не си показват простотията с апломб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XAXA

    24 Дек 2023 17:48ч.

    Това могат да го учат и без да ги зомбират с приказки за малки деца!!! Човечеството има достатъчно история и личности зад гърба си, от които може да се научи достатъчно! Не е нужно да бъдат лъгани и да се надяват на нещом, което никога няма да бъде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Старшината

    24 Дек 2023 17:53ч.

    алиске, от колко години съществува тая приказка за исус? Две хиляди и кусур, нали ? Е, за две хиляди години, какво научи човечеството от тия измислици ?!? Крайно време е да почнете да мислите с празните си тикви, а не да разчитате на приказаки за малки деца!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    24 Дек 2023 18:34ч.

    Какво научихе ли? Че без МОРАЛ няма човек, няма общество, няма държава. От седемдесетте години либералите ви набиват в главите да сте пияници, курви, да крадете, да лъжете, да не уважавате родителите си и този до теб. Направиха от вас боклуци със самомнение. Да ходите да си излагате простотията, щото мърлявата ви кухня ви е отесняла.А търсите и публика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делиберализацията ще е болезнена

    24 Дек 2023 18:39ч.

    Един телевизионен канал, и едно радио, където от сутрин до вечер ще се повтарят Десетте Божи заповеди, и в неделя на църква за изповед. И в понеделник - попът на отчет в полицията - кой се явил, кой не, и какво се и помислил даже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата тази простащина

    24 Дек 2023 18:42ч.

    през носа ви ще излезе. И на децата ви, и на внуците ви даже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    24 Дек 2023 18:44ч.

    Няма нищо лошо децата да учат вероучение...не са далеч дните, когато ще е вяра за вяра. Либералите са първите съчки, които ще изгорят в ислямското цунами, което се задава...По-горе коментиращите си личе, че не само не си познават вярата на дедите, а и са готови за харема на следващия халиф на територията...най-вече мъжленцата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    24 Дек 2023 18:47ч.

    Съвсем отделен е въпросът, че г-н Артексов е новопокръстен протестант. То си личи и от ентусиазма...Нищо не е разбрал от православието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи