"Контролиран достъп": Ограничиха досега на журналистите с депутатите в Партийния дом

"Контролиран достъп": Ограничиха досега на журналистите с депутатите в Партийния дом

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Журналистите в новата сграда на Народното събрание, която е старият Партиен дом, нямат достъп до депутатите, освен ако последните не пожелаят сами да отидат при тях.

Табелка "контролиран достъп" и червени плюшени въженца препятстват преминаването в територията отвъд тази, предназначена за медиите, убедиха се представителите на средствата за информация в първия ден на новата пленарна сесия.

Медиите също така нямат право да се редят на опашката за депутати в лавката - за тях е предназначена друга каса. Ако пък поискат да хвърлят боклук, трябва да имат точен мерник, тъй като и кошът за смет попада зад ограничението на въженцето.

В къта в Мраморното фоайе няма и разположени тв монитори, на които репортерите да следят какво става в пленарната зала - така, както винаги е било в историческата сграда на парламента.

Единственият начин за досег с депутати е репортерът да застане пред вратата на пленарната зала и да чака отвън, ако случайно излезе народният представител, когото търси. Възмущението си вече изказаха не един и двама журналисти, отразяващи работата на парламента. В гилдията обмислят да подемат и петиция срещу ограниченията за медиите.

Идентична беше ситуацията и в края на 44-ия парламент, когато медиите бяха натикани в мазето на Партийния дом и съвсем нямаха достъп до политиците и до залата. В следващото 45-о НС обаче, при мнозинството на ИТН, заседанията бяха върнати отново в историческата сграда на площад "Александър Невски". 

Решението за поредното завръщане в Партийния дом беше взето непосредствено преди пленарната ваканция с аргумент, че старата сграда се нуждае от обстоен ремонт. 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • Викт

    01 Sep 2023 21:42ч.

    Тежка работата на депутата, не може и с журналисти да си губят втемето. Като Слави с изявления по фейса е по - лесно, копи пейст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Депутат

    02 Sep 2023 9:44ч.

    Мисирки. Те си получават лисчитата готови от посолствоТО. До един!!! Какво сте закрякали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    02 Sep 2023 12:08ч.

    Така е когато "боговете са им братя". Боже колко мъдрост има в "Приказка за стълбата"! Може би най-великото и кратко описание на политическата класа през последните 10 000 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    02 Sep 2023 13:27ч.

    Абе тия нещастници т.нар. депутати докога ще се местят, следващия път сигурно в НДК, а по-следващия на майната си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вземете си по една близалка за да демонстрирате същността си.

    02 Sep 2023 14:21ч.

    Величаехме ги тез парламентаристи и за благодарност "величията" ви се отблагодариха ,като ви изгониха.На близачите,какво друго да им поднесеш освен безразличие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи