Контрера към Фандъкова: Кой допусна да се прави пропаганда на гей парада?

Контрера към Фандъкова: Кой допусна да се прави пропаганда на гей парада?

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ползването на общинска собственост за подобна кампания е недопустимо, категоричен е общинският съветник от ВМРО
Сигнал до кмета на Столична община изпрати общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Поводът е поставени пана по спирките на градския транспорт, рекламиращи „София прайд“. Съветникът ВМРО пита в сигнала кой е допуснал по общинска собственост да се прави пропаганда точно на това събитие, още повече като имаме предвид, че обществото е поляризирано в своите оценки за това мероприятие и то ежегодно е съпътствано от противоречия и напрежение.

Нещо повече – пропагандират се „семейства“ по своята същност еднополови като социален и поведенчески модел, което считам за груба и целенасочена атака и провокация спрямо българските разбирания за семейство – мъж, жена и техните деца. Позволявам си да Ви напомня, че според българското законодателство „семейството“ се състои от мъж и жена, а бракът е възможен само между мъж и жена в България, че деца се раждат от жена, след като забременне от мъж, а не се раждат от полов акт между двама мъже или две жени. В този смисъл да се пропагандира, че две лесбийки или двама гейове могат да имат деца е налудно и противоречи на биологията и физиологията. Като православен християнин смятам за кощунствено да ми се обяснява и навира по улиците, че двама хомосексуалисти са семейство. Най-малко от правна гледна точка не са. За сведение на Столична община и оглавяваната от Вас администрация законите все още са задължителни за всички – и за гражданите, и за чужденците, пребиваващи на територията на парламентарна република България, пиши Карлос Контрера в сигнала до кмета на София.

Контрера посочва, че настоящият сигнал не е апел или молба, а настояване да разпоредите на Столичен инспекторат незабавно да свали от спирките на градския транспорт закачената гей пропаганда. Настоявам да го направите в името и в защита на нормалността. Отделно от това настоявам да получа в най-кратък срок отговор кое е търговско дружество рекламодател, поставило гей пропагандата, на какво основание то ползва и експлоатира рекламните пана и скролерите по столичните спирки, колко са тези спирки, какъв наем се заплаща за това и моля да се предоставят договорите, уреждащи тези наемни отношения на ползване, пише Карлос Контрера.


ДО КМЕТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

СИГНАЛ

От Карлос Контрера – общински съветник в Столичен общински съвет

Относно: рекламни пана по спирките на столичния градски транспорт в подкрепа на „София Прайд“ (гей парада) на 17.06.2023 г.

Уважаема госпожо кмет,

В края на м. май по спирки на обществения транспорт на Столична община бяха поставени рекламни пана, част от рекламната кампания на организаторите на „София Прайд“ (гей парада), който за тази година е предвиден евентуално да се проведе на 17.06.2023 г. Обхванати са спирки не само в централната градска част, но и в кварталите. Логично столичани се питат как, защо и кой допусна по общинска собственост да се прави пропаганда точно на това събитие, още повече като имаме предвид, че обществото е поляризирано в своите оценки за това мероприятие, и то ежегодно е съпътствано от противоречия и напрежение. Поставените рекламни плакати по спирките приемам за откровена и целенасочена провокация срещу софиянци, чиято цел е да демонстрира и дразни, да налага мироглед, чужд на българското общество. Подобна кампания, за която се ползва общинска собственост е недопустима. Нещо повече – пропагандират се „семейства“ по своята същност еднополови като социален и поведенчески модел, което считам за груба и целенасочена атака и провокация спрямо българските разбирания за семейство – мъж, жена и техните деца. Позволявам си да Ви напомня, че според българското законодателство „семейството“ се състои от мъж и жена, а бракът е възможен само между мъж и жена в България, че деца се раждат от жена, след като забременне от мъж, а не се раждат от полов акт между двама мъже или две жени. В този смисъл да се пропагандира, че две лесбийки или двама гейове могат да имат деца е налудно и противоречи на биологията и физиологията. Като православен християнин смятам за кощунствено да ми се обяснява и навира по улиците, че двама хомосексуалисти са семейство. Най-малко от правна гледна точка не са. За сведение на Столична община и оглавяваната от Вас администрация законите все още са задължителни за всички – и за гражданите, и за чужденците, пребиваващи на територията на парламентарна република България!

Провеждането на подобна рекламна кампания е в нарушение на морала и добрите нрави. Един Ваш предшественик, припомням Ви, беше разпоредил да се премахне винил от билборд срещу паметника Левски заради разголените задни части на мъж, известен като Азис. Правя паралел с този случай, защото очаквам същите действия и от Вас – за премахване на вулгарното, циничното, да премахнете манифестацията на педерастията поне от публичните пространства.

Поставям и пред Вас въпроса за собствеността на въпросните спиркови навеси и рекламни елементи, защото е всеизвестен факт, че по неведоми пътища и причини те не са в патримониума на Столична община. С други думи тези рекламни елементи са поставени там от частни търговски дружества, експлоатират се от тях (както виждаме безогледно и против всякакви принципи и морал), извлича се печалба. Как и защо има частни спирки или спиркови навеси в София и защо за тях и наем не се плаща? На последната предизборна кампания станахме и свидетели как на тях виси политическа реклама на кандидати и партии, въпреки че това е забранено, тъй като спирките са част от системата на обществения транспорт, където не може да се провежда политическа реклама/агитация.

Настоящият сигнал не е апел или молба, а настояване да разпоредите на Столичен инспекторат незабавно да свали от спирките на градския транспорт закачената гей пропаганда. Настоявам да го направите в името и в защита на нормалността. Отделно от това настоявам да получа в най-кратък срок отговор кое е търговско дружество рекламодател, поставило гей пропагандата, на какво основание то ползва и експлоатира рекламните пана и скролерите по столичните спирки, колко са тези спирки, какъв наем се заплаща за това и моля да се предоставят договорите, уреждащи тези наемни отношения на ползване.

05.06.2023 г.                                         подпис:

гр. София                                                              /К. Контрера/

 

 

 

Коментари

 • Луцифер

  06 Юни 2023 14:47ч.

  Всички педерасти са евроатлантици, а повечето евроатлантици са педерасти!!! Педерастията е психическа болест, а не избор. Слава Кокаине, тараканом слава и АМИН !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Florian Philippot

  06 Юни 2023 15:48ч.

  Не всички педерасти са евроатлантици. "Евроатлантик" е достатъчно мръсна дума сама по себе си, не е необходимо това да се засилва с не съвсем точни твърдения. А иначе, пропагандата на хомосексуализма е, разбира се, чудовищно престъпление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой допусна да се прави пропаганда на гей парада?

  06 Юни 2023 14:47ч.

  Хегемонът, кой друг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  06 Юни 2023 14:53ч.

  Аз допуснах. Кой ще скочи на Хегемона, има ли такъв?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sinner

  06 Юни 2023 15:09ч.

  95% от населението на Земята. Ако искаш, ще започна да ги изброявам поименно, като не се боря за 6.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия 95% са унтерменши и аутсайдери. Бантустан, слугинаж и роби.

  06 Юни 2023 15:11ч.

  Никой не ги брои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sinner

  06 Юни 2023 15:22ч.

  Я почети малко кой е определил кои са "унтерменши" и какъв е съставът им, на "унтерменшите" имам впредвид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Sinner

  06 Юни 2023 17:27ч.

  Кимчето е с умствени увреждания и изсипва в тоалетната хапчетата, които му плаща Здравната каса. Пожали го и не му обръщай внимание, защото ще разбере, че води класацията за унтерменши и ще си посегне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господа патриоти

  06 Юни 2023 14:55ч.

  Ако сте на протеста пред парламента, можете ли да покажете малко туристически кадри и да се види дали има хора събрали се да протестират както беше обявено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Драг Куийн

  06 Юни 2023 15:12ч.

  Тоя Каруос е гоуемо суадурче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sinner

  06 Юни 2023 15:16ч.

  "обществото е поляризирано в своите оценки за това мероприятие"-напротив! Обществото не е поляризирано, а една нищожна платена групичка, присвоила си функцията на говорител, представител и т.н. на ЛГБТКю++ индивидите, се опитва да наложи и със сила норми на поведение на огромното мнозинство от обществото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нямам някаква привързаност към ЛГБТ и т.н.

  06 Юни 2023 15:32ч.

  Нито пък към особения български патриотизъм на определилите се като македонци, но си мисля, Карлос Контрера би могъл да се съсредоточи върху българо-кубинската дружба. Апропо, в Куба разрешиха еднополовите бракове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sinner

  06 Юни 2023 15:59ч.

  В Куба, Партията може да направи и задължителни еднополовите бракове, все пак троцкистите са произлезли от болшевиките. Апропо, подмятанията за латиноамериканския произход на господин Контрера в съзвучие ли са с постулатите на неотроцкизма?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  06 Юни 2023 15:54ч.

  гей-парадите са жест на отчаяние, истеричен опит на болното западно общество да привлече вниманието към себе си…а т. нар. "парламент" е сборище на психично болни хора и тежко и горко на тази територия - наричана в миналото държавата България...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  06 Юни 2023 18:33ч.

  Педерасти, сър!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи