Контрера: Къде е сега Борис Бонев със "Спаси София" да протестират, че Халите станаха "Кауфланд"?!

Контрера: Къде е сега Борис Бонев със "Спаси София" да протестират, че Халите станаха "Кауфланд"?!

Автор: Карлос Контрера от ВМРО във Фейсбук

Хипермаркетът отвори врати, най-вероятно точно в мандата на Бонев и Терзиев е издадено и подписано въвеждането му в експлоатация. Не виждам обаче протести от "Спаси София", не виждам живи вериги, медийни изяви по темата. Пълно мълчание.

 

Казвам това, защото през август 2021г. Борис Бонев и "Спаси София" си направиха една гръмка пиар кампания, в която се обявиха против Халите да стават поредния хипермаркет. Припомням някои изказвания на Бонев и спасителите на София:

"Каним всички софиянци на протест тази сряда от 18:30 ч. пред Халите, за да заявим категорично, че не искаме Халите да бъдат изцяло променени както по отношение на интериора, така и що се касае до функциите на закрит пазар".

„Смятаме, че Централните хали могат да бъдат много повече от обикновен супермаркет, каквито вече има няколко в непосредствена близост. В полза на икономическото и туристическо развитие на квартала и цяла София ще бъде да се запази функцията на сградата като място с множество малки търговци, занаятчии и заведения, фокусирани върху локалната икономика, които предлагат интересни и разнообразни стоки и услуги. Сградата е уникална даденост и тя трябва да бъде мотор за развитие в сърцето на града”

„За нас е неприемливо инвеститорът тихомълком и без обществено обсъждане и публично представяне на проекта да се опитва да прокара такава промяна. Сградата е частна, но е паметник на културата от национално значение и затова собственикът ѝ има дълг пред обществото да я запази и реставрира, а не да я превръща в безличен обект” и т.н.

Това са говорили от "Спаси София" през 2021г. по темата с Халите. Сега изведнъж, когато в крайна сметка Халите станаха хипермаркет - мълчат. Нещо повече - това се случва в техния мандат с техните подписи и мълчаливо одобрение. Защо?

Промениха ли си Борис Бонев и "Спаси София" позицията, че Халите трябва да бъдат "сградата като място с множество малки търговци, занаятчии и заведения, фокусирани върху локалната икономика, които предлагат интересни и разнообразни стоки и услуги.", цитирам самия Бонев.

Кой, как и кога натисна Бонев и компания да замълчи по този случай, за който тъй силно пищяха през 2021г.?! На какво основание и на каква цена е това мълчание?

Парадокс - точно в управлението на София от "Спаси София" се случва това, което отричаха! Защо? Ще се осмелят ли спасителите да излязат и да обяснят? Медиите ще попитат ли как и защо Бонев и "Спаси София" си смениха коренно позицията за Халите? Много интересно, много.

 

 

 

Коментари

 • сГази София

  26 Май 2024 12:15ч.

  Готвят се за прайда!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  26 Май 2024 19:11ч.

  Всичко "демократично " е измама . Живот в свободна страна е избора !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соломон Анжел

  26 Май 2024 12:28ч.

  Трябваше да ми оставите Халите да ги стегна и ремонтирам, не да ми удряте теслата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ламби П.

  26 Май 2024 12:30ч.

  Леле, защо гоите са така разстроени за тези Хали? Това си е чист междучифутски гешефт, изпълнен тихомълком с помощта на нашите ибрикчии, а последните са майстори в носенето им срещу малък келепир. Бравос…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  26 Май 2024 12:36ч.

  Борис - на Дидо Бонев сестрата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  26 Май 2024 12:42ч.

  Как къде бе, където си и ти - въртите свирки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  26 Май 2024 12:46ч.

  Нищо лошо няма в това бившите Хали да се управляват и поддържат от Кауфланд, особено при алтернативата да стоят затворени и бавно да се рушат. Но на някои явно им се иска там да се направи нещо голямо и - най-важното! - държавно/общинско, чче да има от какво да се краде. Щото от Кауфланд си знаят сметка на парите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  26 Май 2024 13:41ч.

  Между другото халите са историческа сграда Това въобще не интересува фалшивия кмет, спечелил изборите с огромни фалшификации! Некомпетентен е, и го интересуват само парите и власта! Историята на София въобще не го интересува! А останалите, дали и те са така? И Бонев, БСП, Григорова и тъй нататък . . . !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кауфланд

  26 Май 2024 14:14ч.

  не е образец. Ма като няма други мераклии ... .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи