Контактната група на Плевнелиев и Паси се среща с ДПС

Контактната група на Плевнелиев и Паси се среща с ДПС

Снимка: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще се срещне с представители на парламентарната група на ДПС днес в 13 часа. Разговорите ще се проведат в зала „Запад“ в Народното събрание.

Резултатите от разговорите ще бъдат обобщени на пресконференция в сградата на парламента от 15 часа, съобщава БТА.  

В събота контактната група проведе срещи с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и „Български възход“. Официално отказали участие в тези разговори са парламентарните групи на „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и „БСП за България“.

След разговорите в събота Росен Плевнелиев коментира, че е позитивен реалист. Най-трудното тепърва предстои, но виждаме много пресечни точки, посочи той пред журналисти в парламента. 

Плевнелиев отбеляза, че са в контакт и с тези парламентарни сили, които официално са отказали да участват в консултациите, и ще ги информират за решенията и приоритетите, по които са намерили съгласие. Ще се опитаме да съгласуваме с тях и този текст на декларация на 48-ото Народно събрание, който искаме да представим на вниманието на обществото и медиите в понеделник, когато приключи първата фаза на консултации, допълни той.

Според Плевнелиев отказът от диалог преди всичко е, защото тези политически партии още са останали в предизборните си нагласи, в предизборните си обещания. "Последните избори и начинът, по който се водиха предизборните кампании, преминаха всички граници на неефективността, на злоба и разделение, на което сега плащаме голямата цена. Уважаеми политици, не се прави така", отбеляза той.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • майор Майор

    24 Окт 2022 11:11ч.

    Сещам се за оня виц, в който се казваше, че прасето било най-контактното животно (заради зурлата).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дейвид

    24 Окт 2022 11:15ч.

    Тези хорица не се усещат , че отиват в канала на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно за тези контактьори е казано:

    24 Окт 2022 11:21ч.

    Два дебила - това е сила!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hxhdhchchc

    24 Окт 2022 12:49ч.

    Аз ако бях на мястото на отказалите да се срещат с клоуните, щях да се срещна за да се позабавлявам! Но преди това щях да им дам по една островърха шапчица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    24 Окт 2022 13:57ч.

    "Контактна група" за сформиране на правителство не е законово регламентирана. Тези се поставят в ролята на наддържавен орган. В какво качество? Има обаче понятие "контактен спрей" - това е вид лубрикант. На тези двамцата много им отива да бъдат лубриканти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    24 Окт 2022 14:22ч.

    Контактната група за сформиране на правителство ще влезне в аналите на историята като "геополитически вазелин Durex". Предизвиква дразнене и алергии. Преди употреба прочетете листовката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи