Конгресът на САЩ излезе във ваканция, без да разгледа помощта за Украйна

Конгресът на САЩ излезе във ваканция, без да разгледа помощта за Украйна

Майк Джонсън, председател на Камарата на представителите

Долната камара на Конгреса на САЩ излезе във ваканция, оставяйки одобрения от Сената пакет от помощи за Украйна без разглеждане. Белият дом разкритикува за това председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън, съобщи Укринформ, цитирайки The Hill.

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс твърди в бележка, получена за първи път от The Hill, че Джонсън се отказва и бяга по-рано, за да излезе в почивка, "вместо да сложи край на вредата, която причинява на националната ни сигурност".

"Всеки ден, в който председателят Джонсън влошава националната ни сигурност, Америка губи. И всеки ден, в който той отлага чисто гласуване, позицията на републиканците в Конгреса пред американския народ пада", каза Бейтс. "Бягството за ранна ваканция само влошава и двата проблема."

"Американският народ е възмутен от щетите, които говорителят Джонсън нанася на националната сигурност на Америка в името на политиката, както доказаха избирателите в Ню Йорк във вторник", каза Бейтс.

"Но вместо да сложи край на политизирането си на безопасността на страната, председателят Джонсън се отказва и бяга, изпращайки Камарата на представителите в ранна, незаслужена ваканция, докато продължава да укрепва убийствените военни усилия на Русия и иранския режим за сметка на американската национална сигурност, САЩ. работни места в производството и най-близките ни съюзи", добави той.

Бейтс отбеляза, че отделянето от окръг Колумбия също идва дни след като бившият конгресмен Том Суози (Д) спечели на специални избори в Ню Йорк, обръщайки място, държано от Републиканската партия.

Ръководството на Камарата на представителите на Републиканската партия отмени гласуването за петък и Камарата ще се върне във Вашингтон на 28 февруари след ваканцията.

Преди седмица група сенатори от двете партии представиха законодателство, което включва усилия за затягане на сигурността по границата, както и предоставяне на помощ на Украйна и Израел.

Републиканците, които настояваха помощта за Украйна да бъде съчетана с действия на границата, твърдяха, че пакетът е недостатъчен, а Джонсън каза, че е мъртъв при пристигането си в Камарата, ход, който съответства на желанието на бившия президент Тръмп да използва ситуацията на границата като политически проблем срещу президента Байдън.

Както беше съобщено, във вторник Сенатът одобри двупартиен законопроект за финансиране със 70 гласа, който подпомага Украйна, Израел и други съюзнически страни, без да взема предвид мерките за борба с имиграцията. Сега той трябва да бъде одобрен от Камарата на представителите и подписан от президента.

 

Източник: news.bg

 

Коментари

  • Случаен

    16 Фев 2024 12:43ч.

    Тия са пълни с номера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дарт Вейдър

    16 Фев 2024 12:45ч.

    Напълно съм съгласен!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На почивка към Авдеевка !

    16 Фев 2024 12:46ч.

    И ние с тагарета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо като "подигравка"

    16 Фев 2024 14:25ч.

    И демонстрация на отношение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подир сенките на фючърс-командосите

    16 Фев 2024 12:44ч.

    И защо да е в интерес на американския народ тия десетки милиарди да отидат за войни в чужбина, а не за социални и индустриални проекти в самите САЩ? Няма народ, който да има интерес от такива паразитни проекти, интересчии върху гърба на народа са само олигарсите като тоя демократ-демагог. Днешният глобален финансов изобщо не е заинтересован от репродуциране на реален свят, предназначен за реални хора. Затова и ще продължи неуморно да си произвежда зомбита, докато в някой ден на скорошното бъдеще се скапе всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • допълнение

    16 Фев 2024 12:45ч.

    *глобален финансов сатанински олигархат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    16 Фев 2024 13:04ч.

    А на мужика какъв му е интереса да го трепят със скорост 300 мужика на ден- я раздуй. Дотук 400 000 убити мужика за едно парче земя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сус бре, свинкьо

    16 Фев 2024 13:08ч.

    Първо, нямаш никакви доказателства за толкова много жертви съобразно крайно дефанзивната тактика, която устоява Русия от началото на СВО. Второ, знаеш, че който се е заял с руснаци, далеч не стига, защото руснаците винаги се връщат за своето. Знаеш как се пее в песента"Мы за ценой не постоим". Тъй че не ми разсъждавай, излегнат върху ла*ната в собствената си кочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце, Идиото, гледай да не последва Нахални ...!

    16 Фев 2024 14:24ч.

    Идиото! Ще ти се, ма нъцки! Путьо, това ли са опорките на козяк и галя за днес? Нефелни, бе, братчет, много нефелни! Козяк, галя, незает! Дайте на на путьо, други, че бактън от идиотизмите му! Освен ако не искате още русофили! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква американска национална сигурност ви е застрашена от 15 000 км? Нито Русия, нито Иран са изпратили войски на границите ви!

    16 Фев 2024 13:03ч.

    " ... докато продължава да укрепва убийствените военни усилия на Русия и иранския режим за сметка на... американската национална сигурност, САЩ, работни места в производството и най-близките ни съюзи", добави говорителят Бейтс." ... Аре, стига бе, Русия и Иран ли са виновни за безработицата в САЩ и за работните места в производството ? Вие, САЩ нямате "най-близки съюзи" с никого, защото имате само васали, зависими изнудвани съюзници. За какви ЩЕТИ Е ВЪЗМУТЕН АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД, че да избере демократ на мястото на републиканец в Ню Йорк, не е ясно, освен чичко паричко. А пък на народите на Планетата им писна от краварски миризми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    16 Фев 2024 13:06ч.

    То вие и васали вече нямате щом арменците са готови да арестуват Путин и да го пратят в Хага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • революционер-болшевиче, профинансирано от американски глобален сатрап

    16 Фев 2024 13:13ч.

    Естонската премиерка Кая Калас е първата лястовичка, кандидатка на посети ареста на Бутирка в Москва за незаконно разрушаване на паметници. Налягайте си парцалките и никога не напускайте оттук насетне панелките, за да не ви завлекат и нас накъмто там. На твое място дори и до жълтите павета не бих рискувал вече да отида.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Фев 2024 13:05ч.

    "Председателят" Джонсън каза, че демократите са си пускали нонстоп ваканции вместо да гласуват за стената.Сега било ред на републиканците да излязат в почивка. :) Човекът явно иска да отиде на ски в Аспен. Апропо за закона. Още преди месец Джонсън каза, че проектозакона е DOA! Тоест " Dead on arrival". Тва е специализиран медицински и полицейски термин. Има и изключителна холивудска класика "D.O.A"(1950) с Едмънд О'Браян....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dead on arrival

    16 Фев 2024 13:16ч.

    Туй кво по-точно значи? Не е ли нещо забавно от сорта на the death has already arrive?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опс, автопоправка с -ed отзад

    16 Фев 2024 13:18ч.

    *arrived

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    16 Фев 2024 13:14ч.

    Този се опитва да вмени вина на републиканците, че не защитават националната безопасност м САЩ. И как тя е свързана със събития, развиващи се на 12000 км от тях? Нека попита обикновените американци какво мислят за помощта за Украйна. Половината няма да знаят къде се намира Украйна и какво става там. Другата половина, която все пак знае къде е Украйна, ще бъдат твърдо против финансовата помощ. Щото в САЩ не са решили проблема с бедността (даже обратно -задълбочава се). Не са си подсигурили южната граница - всеки ден пристигат десетки хиляди нелегални мигранти. Пътната им инфраструктура запада. И на този фон, тръгнали да дават пари на чужди държави...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    16 Фев 2024 13:52ч.

    Европа е основна жертва на войната между Украйна и Русия. САЩ безмилостно унищожават европейската индустрия и се опитват да обрекат гражданите на ЕС на глад. Американците печелят от санкциите срещу Русия - те вредят на европейския бизнес, като дават предимство на американския бизнес и генерират приходи от продажбата на американски оръжия в Европа, за да се “пазят” от заплахата, измислена от американците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Фев 2024 14:18ч.

    "Dead on arrival" означава, че при сигнал на 911, ако лекарите или ченгетата намерят труп го записват в графата "DOA"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    16 Фев 2024 14:21ч.

    С помощ се държаха, а без капитулацията е неизбежна. Руснаците имат 15-тина дни да ги смачкат както вече направиха в Авдеевка. Часов Яр е наполовина освободен. Очаква се атака по фронта Роботино-Орехово. Без снаряди ВСУ са за мустака!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИ Е

    16 Фев 2024 21:55ч.

    Не е нужно да сте, от ОБРАНИТЕ, далновидно е! Та незабравяи те , че планетата е една , а и друго гласъвът ви се чува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи