Комитет ʺВасил Левскиʺ: Министър Минеков има неоценима заслуга за отбелязването на 150-годишнината от гибелта на Апостола

Комитет ʺВасил Левскиʺ: Министър Минеков има неоценима заслуга за отбелязването на 150-годишнината от гибелта на Апостола

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В отворено писмо, изпратено до медиите, председателят на общобългарския комитет ʺВасил Левскиʺ Васил Василев изразява признателност към служебния министър на културата Велислав Минеков, заради съдействието му при организацията на предстоящото отбелязване на 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. 

Ето пълния текст на писмото: 

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩОБЪЛГАРСКИЯ КОМИТЕТ ʺВАСИЛ ЛЕВСКИʺ

Общобългарският комитет “Васил Левски” изразява своята признателност към министъра на културата проф. Велислав Минеков за неговата последователна, активна и родолюбива дейност, свързана с предстоящото отбелязване на 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. Като председател на Националния инициативен комитет за годишнината проф. Минеков внесе и Министерският съвет прие на 21 декември т.г. Национална програма за нейното ознаменуване В нея се предвиждат множество конкретни събития и инициативи за достойното отбелязване на годишнината с участието на министерства, БАН, Светия синод, висши учебни заведения, общини, военни формирования, музеи, културни институции,
фондации, читалища, Общинските комитети “Васил Левски и клубовете “Млади възрожденци”.

Правителството обезпечава с финансови средства подготвяните мероприятия. Това е израз на подкрепа и за дейността специално на общинските комитети “Васил Левски“, които никога през последните 20-ина години не са получавали стотинка от държавата. Неоценима е заслугата на проф. Минеков за обособяването на специално помещение в Националната галерия - Квадрат 500, където се изгражда мултимедийна експозиция, посветена на Васил Левски. Това ще е единственият на практика музей на Апостола в София, и той ще се намира в непосредствена близост до неговия паметник. Работата по експозицията започна по време на мандата на предишното служебно правителство, но бе замразена при кабинета с министър -председател Кирил Петков. Едва когато проф. Велислав Минеков бе определен за министър на културата и в сегашното правителството,
инициативите по отбелязването на 150-годишнината, вкл. по експозицията, бяха конкретизирани и започна тяхното изпълнение.

Очакваме плодотворното ни сътрудничество с проф. Велислав Минеков да продължи в името на голямата ни обща цел - достойното отбелязване на 150-годишнината от гибелта на Апостола.

Васил Василев
Председател
София, 23.12.2022 г

 

 

 

 

Коментари

  • Това добре бе Васко, но …

    23 Дек 2022 20:27ч.

    Минековото се оказа едно злобно старче, с много комплекси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Актьорите

    23 Дек 2022 23:26ч.

    От театър Иван Вазов преиграват. Как е възможно скандалът предизвикан от Морфов срещу ПР-а на ДПС да стигне до искане за оставката на служебен министър? Ами то е ясно, че тук действат някакви други сили и схеми. Актьорите се възползват от известността си, за да внушават на обществото че Министърът им е виновен за сваления престиж. Има нещо гнило в Дания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    24 Дек 2022 3:07ч.

    Василев и синчето му са плоски клакьори на Радев, излагат се. Минеков е смешен скандалджия в политическа роля, ще прави нови скандали, ако го оставят на поста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    24 Дек 2022 10:44ч.

    По отношение на честването на Левски Минеков просто си е свършил работата като министър. Не знам защо трябва специално да му се благодари за това, освен ако това не е позиция по искането за оставката му. Явно Минеков е удобен за някои, но това че като цяло работата му на министър не е добра ,е факт. Цели гилдии не са доволни от него и това, че един натегач го хвали не значи нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прост народ

    24 Дек 2022 11:43ч.

    Друго беше министър Наско, или Рашидов. Ей, културата съвсем се превърна в Халтура.бг. Скандалът показва нещо, което е скрито. Актьорите си живяха добре при Бойко, затова сега атакуват и Министъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    24 Дек 2022 16:51ч.

    Мила от Марс 24 Дек 2022 10:44ч. интересно как пък прецени, че служебният министър Минеков не си е вършел работата. На теб повече май ти харесва министърката на културата на Монката Борисов Нина Някоя си, дето хвалеше картините на Панчо Владигеров, или г-н Вежди, дето биеше с глава органите на реда... или последния Кирчовец, дето поркан ни намигаше от нета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    24 Дек 2022 19:45ч.

    Интересно, Мери, ти пък как прецени на мен какво ми харесва? Странни фантазии имаш за моите вкусове, да не си прекалила с еуфорията по празниците?Колкото до работата на министъра, питай подопечните му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    24 Дек 2022 20:12ч.

    Честита Коледа, Мери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жжжж

    24 Дек 2022 17:46ч.

    Комунистите се подкрепят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    25 Дек 2022 9:09ч.

    Честито Рождество Христово и на теб Мила. Живи и здрави да продължим да кръстосваме шпаги и през Новата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да благодариш на някого, че е почел Левски?! Срам "Василеви брадърс", срам...

    25 Дек 2022 11:31ч.

    Къде и защо търчите да изтъквате незаслужени заслуги на един ограничен, комплексиран и злобен човек? ... Колегата Сашо Диков го оцени прекрасно като турна Минеков в ОТРОВНОТО трио. Ми такива са отровители! Отровиха душата на българина с омраза, с обиди, с грозота! ОСТАВКА на Минеков! ....... Хора, артисти от Народния театър извадете в електронен вариант ЩЕ НАПРАВИМ ВСЕНАРОДНО ИСКАНЕТО за оставката на некултурния, на НИЩО НЕРАЗБИРАЩИЯТ от култура и затова озлобен служебен при това министър Минеков. ........... п.с. А на Васил Василев да кажем - долу ръцете от Апостола Васил Левски, какъв комитет, а? - комитет за да да си умивате користните антибългарски намерения и действия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи