Командващият ВВС на Украйна: Един украински самолет е атакуван едновременно от 9 руски веднага след излитане

Командващият ВВС на Украйна: Един украински самолет е атакуван едновременно от 9 руски веднага след излитане

Автор: obektivno.bg

Украинските самолети са под заплаха от атака веднага след излитане от летището, заяви командващият Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна ген. Микола Олешчук. Според него един украински самолет е атакуван едновременно от до 9 руски.

Олешчук също така заяви, че обсегът на поразяване на руските самолети е над 200 километра. „Самолетът на врага е на разстояние повече от 200 км, а нашият самолет е на 20 километра. Така че нямаме време да излетим от базата и нашият самолет вече е в зоната на поразяване на вражеския самолет. Искам да информирам обществеността, че нашите самолети ще бъдат атакувани“, заяви ген. Олешчук.

Подобни признания зачестяват от високопоставени украински военни ръководители пред украинските медии.

За украинските войски става все по-трудно да прехващат и свалят руски ракети и дронове, заяви преди дни говорителят на Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна Юрий Игнат пред радио „Свобода“. Снарядите, изстреляни от силите на Москва, са способни да променят курса си за секунди, като по този начин стават „невидими“ за противовъздушната отбрана на Украйна, призна той.

Снарядите „постоянно променят курса си“, обясни Игнат и добави, че украински военнослужещ от противовъздушната отбрана едва може да „напише три думи“, за да опише траекторията на идващата ракета, преди тя вече да се е променила. „След това отново променя посоката си, и отново, и отново“, каза той.

В един такъв случай руските ракети прелетяха до най-западната Лвовска област на Украйна, преди да се върнат и да ударят военно летище в Хмелницка област в центъра на страната. Освен това в един момент руска ракета „може да изчезне от радарите и да стане невидима за радиолокаторите за определен период от време“, посочи той.

Според говорителя на ВВС на Украйна руските дронове сега също „се въртят в кръг“, за да накарат украинската противовъздушна отбрана да загуби следите им.

 

Източник: obektivno.bg

 

Коментари

  • бензинджия

    21 Авг 2023 13:16ч.

    да свикват. преди да чуят камбаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • когато магарето стане академик ,започва да бута паметници и да смен

    21 Авг 2023 21:15ч.

    Всичко се върти в кръг. А българските национални предатели ,кога ще бутат паметниците у нас ? Бандите с чукове и длета проводени от малоумниците да атакуват паметника на червената армия в София,кога ще разкрият поръчителите на гнусното деяние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    21 Авг 2023 13:19ч.

    Смятай какви перални вече правят развитите, западни, неокомунистически общесва, щом тъпите руснаци само с две платки от тях сглобяват ракети с променливи траектория.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • право във .........прясно

    21 Авг 2023 14:06ч.

    Ами тя ракетата за това си мени траекторията непрекъснато, защото платката от пералнята задава режима на центрофугата (ха на ляво, ха на дясно).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    21 Авг 2023 13:26ч.

    На цял свят е известно, че колкото по-дълго воюват руснаците, толкова по-изобретателни стават в бойни условия. Странно е, че украинците воювали рамо до рамо с руснаците в продължение на столетия, чак сега научават за тази особеност на своите съседи. Но по-важният въпрос е: Кой дявол би Киевските власти по главата да повярват, че НАТО ще защити Украйна от Москва по същия начин както защити Косово от Белград?! Нима наистина са се надявали, че НАТО ще бомбардира Москва както направи това с Белград?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както защити Косово от Белград

    21 Авг 2023 14:20ч.

    Голяма защита беше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Странно е, че украинците воювали рамо до рамо с руснаците в продължение на столетия, чак сега научават за тази особеност на своите съседи"

    21 Авг 2023 16:46ч.

    Горното се нуждае от известна корекция, ако позволите: "Странно е, че малорусите, воювали рамо до рамо с великорусите в продължение на столетия, чак сега научават за тази особеност на своите". Ако се затруднявате да си дадете сметка кое налага колекцията, обърнете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...се към Николай Василиевич

    21 Авг 2023 16:48ч.

    Гогол имам предвид - той е от Малорусия и най-добре, отвътре, е познавал и разбирал тази материя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • байГън

    21 Авг 2023 13:31ч.

    Който може го може. Руснаците си вършат работата и си впрягат енергията в подобряване на технологиите, докато Западът запада, занимавайки се с джендъризъм и расова справедливост. Когато се занимаваш с глупости, не ти остават сили и време за важните неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kuku66

    21 Авг 2023 13:56ч.

    И хохлите свалили 12 самолета от 9 те които го атакували!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-после радостни новини от фронта,

    21 Авг 2023 13:58ч.

    още повече изречени от руснаци изживяващи се като някаква несъществуваща нация зовяща се украини!Добре че руският войник и работник изтриват срама пт челото на Путин и обкръжението му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наивнико,

    21 Авг 2023 16:05ч.

    значи ти смяташ, че руският войник и работник воюват така, сами по себе си, без стратегически план и без щабове, без командване и без йерархия в това командване? Боже, колко глупащина има на тоя свят, боже! Няма да ти кажа в коя степен си след определението "наивник", ама ти се сещаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    21 Авг 2023 14:05ч.

    Давайте f-16 , та да ги свалят по-бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дома

    21 Авг 2023 14:26ч.

    Едно е верно Затворете въздушното пространство След това ела и виш. Пре Та и нас на зинимават. Едно е ясно, не ви мърда копането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дефинатор

    21 Авг 2023 14:40ч.

    Елементарно решение на военен проблем: избери за съюзник по-силния (той е и по-благороден, по-честен, истински щедър и неприкрит; всеки си има своите недостатъци, но е по-добре да имаш за съюзници страни като Русия и Китай, за които принципът на равноправие между страните не е само на думи).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    21 Авг 2023 14:41ч.

    Посмали, манго! 9 срещу 1. Ццц

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    21 Авг 2023 14:44ч.

    На страха очите са големи!:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Призракът от Киев"

    21 Авг 2023 21:46ч.

    къде се изгуби? Той сваляше по 3-4 вражески самолета на едно излитане. Ами разни лели, които хвърляха буркани с туршия от балконите и сваляха дронове? А синовете на Тарас Булба, които с ловни пушки повреждаха ракети в полет. А стига бе, украинците нямали достатъчно сила да се защитят. Рисуваш по един бял кръст на самолета и той става стелт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румборак

    21 Авг 2023 22:40ч.

    В пещерата на Батман е почива си.Ами нека малко и другите приказни герои да свършат малко работа,няма само той да "упъва" я!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейник

    21 Авг 2023 15:09ч.

    На мен ли ми се струва или това са детски оправдания и жалби!? Тва е смешно бе, мъжкари! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    21 Авг 2023 15:29ч.

    Ба, и като си помислиш, че тия високоманеврени ракети са с чип от печка мечта. Дръжте се, Украйна - все някога печките и пералните на руснаците ще свършат и ще обкръжите Москва. Оттам до Владивосток остава още малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просба за Ф35

    21 Авг 2023 15:34ч.

    Не беше ли неравенството във въздуха известно още от началото на войната? Каква полза от военното разузнаване, ако не знаят подобни неща от напред?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чебураши жалки

    21 Авг 2023 15:37ч.

    Хипер дупер ракети и самальоти и пак за година и половина война не могат да излязат от Донецка област. Какво ли щеше да стане ако имаха добре въоръжен и организиран съперник насреща си, а не пропаднала Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е по-силен? Украйна или Афганистан?

    21 Авг 2023 16:28ч.

    Русия воюва САМА с Украйна. Срещу Афганистан воюваше САЩ с още 51 държави и след 20 години до никъде не стигнаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фактор

    21 Авг 2023 16:54ч.

    Поправка, Русия воюва с 35 държави едновременно на няколко фронта. След като увитите в чаршафи афганци им наритаха задниците, смятай какво е реалното положение в момента и какво им се пише на янките и пуделите им към края на годината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Досега разбрахме само кой е по-слаб

    21 Авг 2023 16:55ч.

    Ох, милите, сами воювали срещу страховитата Украйна.. Че да си намерят съюзници, нали цял свят е с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е той?

    21 Авг 2023 21:50ч.

    Добре организираният и въоръжен съперник. Освен Турция и Китай, други май няма. А последните 2 страни май не са врагове на Русия. Поне засега... Защо Русия не излиза от Донецка област, досега трябваше да си разбрал, Крокодиле Гена! Ако не си, значи е много късна да разбереш, каквото и да е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "На страха очите големи"

    21 Авг 2023 15:45ч.

    Всеки е уязвим, безсмъртен -ПЕНТАГОНА и Пентаграма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    21 Авг 2023 15:55ч.

    Трета батарея "Patriot" даде фира на летище "Жулияни" в Киев от кинжален удар. На изложбата на БЛА в Чернигов, с множество НАТО -специалисти и инструктори, вкл. френски генерал, полски и немски болтаджии, лично се запознаха с ефекта на представения от РФ модел на "Искендър-К". "Не успяха дори да си кажат молитвата"..., както предупреждаваше Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    21 Авг 2023 15:57ч.

    Засега фира със сигурност даде Луна 25, с електронните лампи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само, в района на Запорожие кадиревци и дагестанци се изпобиха взаимно и 20 дадоха фира:)

    21 Авг 2023 16:25ч.

    Междуетническите противоречия процъфтяват сред рашистите на временно окупираната украинска територия. Така в село Михайловка, Запорожка област, по време на снимките на сюжета за високопоставен кадировски служител, дагестанските военнослужещи "изразиха недоволство, прераснало в бой". В резултат на това 20 отидоха на гости при аллах. Самоунищожението на орките винаги е приятно във всякаква форма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Авг 2023 16:27ч.

    И ко? Ще има Луна -26, 27 и т.н. Украйна няма да я има. И Юроп туу. Язък ти за комисарството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Волл

    21 Авг 2023 16:51ч.

    @Евроатлантик И едни две совалки с твърдо гориво бяха хубава заря!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    21 Авг 2023 22:29ч.

    Абе то имаше и ТУ144, ТУ154, ТУ204, ама СССР го няма отдавна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без име

    21 Авг 2023 16:03ч.

    с империите е така. опонента става враг и бива нападнат с армията.и винаги става въпрос за защита на населението и демокрацията. изобщо не е за природни ресурси .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боли ме.....

    21 Авг 2023 16:18ч.

    Знаете кое ме боли за нацистите...Слава на Русия.Смърт на американската сатана!Смърт на колониалните фашисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Хрещатик, близо до Киев , руската трофейна военна техника беше въведена в експлоатация ( снимки, видео ):)

    21 Авг 2023 16:30ч.

    Руски танкове, бронетранспортьори и друг военен транспорт ( https://t.me/chernobaw/7824?single ), ( https://t.me/chernobaw/7823?single ), ( https://t.me/chernobaw/7825?single ) са само част от експозицията, която беше поставена близо до сърцето на столицата преди Деня на независимостта в Украйна. >>> https://t.me/chernobaw/7822?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия планетарни просяци наистина ли не се усещат колко са жалки?

    21 Авг 2023 16:43ч.

    А НАТУту и ЕСъту с военната им помощ? А Тагаренковците? А онова вчера, което ни убеждаваше, че страните от ЕС, бивш Източен блок, били по-богати от Русия? Това вече не е Залезът на Запада, понеже залезът седи във високото, това е моралното и всякакво друго разложение на Запада. И на тукашните му продажни марионетки. Жал ми е, много, за Европа, коята изгубихме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уският писател Дмитрий Глуховски: Ние предадохме украинците. Ние бяхме първите, които започнаха с нож в гърба"

    21 Авг 2023 17:02ч.

    Глуховски вярва, че подимперията на Путин я очаква покаянието. "Мисля, че без поражение, очевидно за всички, което, разбира се, е единственият желан изход от събитията, Русия няма да може да се трансформира", каза той. Жалко, че в Русия има малко такива хора, незаразени с рашистка пропаганда, и те не влияят на процесите в страната. >>> https://t.me/Pravda_Gerashchenko/77718

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ни пробутвай

    21 Авг 2023 17:06ч.

    ЦИПСОвски запъртъци да овоняват тукашното виртуално пространство. Пак си объркало форума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    21 Авг 2023 17:40ч.

    "Глуховски вярва, че..." -- хайли лайкли и олмост съртънли. д.реме му на някого, на кого "вярва" поредния сор.осоид и грантаджия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елдар Рязанов за Русия и правителството

    21 Авг 2023 17:57ч.

    https://t.me/politcircus/10704

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгений Кисин — пианист-виртуоз, гражданин на света (Русия, Великобритания, Израел), лауреат «Грами»

    21 Авг 2023 18:01ч.

    ...лаурет на Музикална Академия «Чигиан», «Музикална Америка», «Триумф», премия на името на Шостаковича, Караян, почетен член Кралската академия на музиката (Лондон). >>> https://t.me/kolokol_21/4233

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна очаква с нетърпение "соколите" от Холандия и Дания

    21 Авг 2023 17:03ч.

    https://t.me/Pravda_Gerashchenko/77719

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент Володимир Зеленски и датският премиер Мате Фредериксен тестват изтребител F-16 във военновъздушната база Скридструп

    21 Авг 2023 17:05ч.

    "- За къде летим?" ; "- До Москва!" >>> https://t.me/Pravda_Gerashchenko/77707

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Троле,

    21 Авг 2023 17:08ч.

    Дано поне добре ти плащат за копи-пействане на запъртъци. Но от такива мръсни деньги никой не е прокопсал. Бог е с Русия, запиши си го някъде. Моли се за душата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бог никога не благославял убийци като рашистите, само агент Гудняев и чекистите на служба в репресивния кремльовски режим правят това

    21 Авг 2023 17:28ч.

    Сравнете Русия през 1999 г. (в опит да се демократизира съветския режим преди путьо и чекисткият му канибалски режим) и през 2023 г. ( https://t.me/MirovichMedia/6726?single ), ( https://t.me/MirovichMedia/6727?single ). В бъдещите учебници по история тези две снимки със сигурност ще бъдат една до друга, за да се покаже ясно до какво води безконтролната тоталитарна власт и прорашистката съветско-сталинската лудост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путинофилите като кадиров - страдате от наполеонов синдром, z-омбирани от рашисткия шовинизъм

    21 Авг 2023 17:32ч.

    https://t.me/rusaki_200/5525

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "- За къде летим?" ; "- До Москва!"

    21 Авг 2023 21:57ч.

    "Ами, сбъркали сме посоката!" "Откъде знаеш?" "Тези огньове долу са в Швеция - горят Корана, за да се топлят".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Open StreetMap в Москва географските имена са променени

    21 Авг 2023 17:11ч.

    Най-много промени има центърът на Москва. Вместо имена на улици се появиха надписи: "Рублата е мъртва", "Руснакът умира", "В СВО има повече от 250 хиляди мъртви руснаци", "Путин изостави страната". Ясно е какво е мнението на руснаците за войната на путьо и кремльовските му старци. >>> https://t.me/Pravda_Gerashchenko/77743 * В OpenStreetMap всеки регистриран потребител може да прави промени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски военни са изненадани, че в Москва ги гледат накриво, а в метрото хората се разпръсват при вида на военните униформи и им казват "пфу, убийци"

    21 Авг 2023 17:15ч.

    Отвратително е, казват те. Ние сме законосъобразни граждани, казват те, получихме призовка - отидохме. На тези, както и на българските путинофили, наистина им е толкова трудно да си зададат един единствен въпрос: "ЗАЩО ИМ СЕ СЛУЧВА ТОВА?" >>> https://t.me/rusaki_200/5549

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕВТИНА

    21 Авг 2023 17:20ч.

    ЦИПСОВСКА ПРОПАГАНДНА ПОМИЯ. Ти, нещастнико, някога подавал ли си си носа навън от миризливата ви жълтопаветна кочинка, при нормалните хора? Но и в кочинката даже, както се вижда, най-много до ваксаджия да си дорасъл. С тоз акъл и манталитет на конска муха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По целия свят - от Нова Зеландия до Швеция - се проведоха акции "Путин е убиец"

    21 Авг 2023 17:35ч.

    https://meduza.io/feature/2023/08/20/po-vsemu-miru-ot-novoy-zelandii-do-shvetsii-proshli-aktsii-storonnikov-alekseya-navalnogo-putin-ubiytsa-na-odinochnye-pikety-vyhodili-dazhe-k-kremlyu

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пиши си, пиши

    21 Авг 2023 21:11ч.

    Не ми пречи! Глупавите ти коментари са като облите камъни, нямат свършване. Но внимавай, откъм дебили сме добре и конкуренцията е голяма. Трябва да измислиш и нещо ново защото всички знаем какво можеш да пишеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    21 Авг 2023 20:04ч.

    Това е предимството на на самолетите на чертеж - не могат да бъдат прихванати, нито унищожени. Е, малко е скъпо, ама хубаво и евтино няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    21 Авг 2023 20:45ч.

    Техническа информация Запада разполага с 2 сериозни ракети АИМ-120Д(160км в ППС) и Немския Метеор - произведение на изкуството което практически не пропуска(там вече има термин NO ESCAPE ZONE зона от която няма измъкване стига се до там че ракетата повтаря атаката си) но 2 милиона$ е една ракета която никога не е интегрирана в Ф-16. РФ разполага с старите Р-31(130-160км в ППС) за МиГ-31, Р-27АЕ(160км в ППС) за Су-27/30/34/35, РВВ-СД или Р-77(160км в ППС) За МиГ-29/29К/35 и Су-27М/30/34/35/57. Има и новата ултимативна но не чак толкова добра като Метеор но има безумен обсег 400км в ППС като потенциала и се разгръща само при ползване от Су-57, МиГ-31БМ а Су-35 може да стреля с нея на 300км(ограничение на радара на самолета не на ракетата) Освен това ако се ползва А-50 или А-100 АУАКС всеки самолет(МиГ-29/35 и Су-27/30/34/35/57 и дори Ту-22М3) който физически може да носи това тежко изделие 600кг става носител. Както се казва Очертават се Тежки Времена за ВСУ самолети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пусни си автобиографията

    21 Авг 2023 22:31ч.

    в Пентагона, веднага ще те назначат, такъв дялан специалист. Впрочем кога ще е премиерата на СУ57 в Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола A

    21 Авг 2023 23:45ч.

    Изглежда има един Ту-22 по-малко, за който да се тревожим https://www.eurasiantimes.com/after-tu-95-bomber-russias-tu-22-m3-backfire-destroyed-in/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още малко допълнение

    21 Авг 2023 21:28ч.

    Когато ракетите се пускат от далечно разстояние ги засичат всички и този в самолета и тези от земята. Кой както може взема мерки с маньовър, с ракети от земята. Догонването на целта води до изразходване на повече гориво и ефективноста става малка на тази далечина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кенет Мъфина

    21 Авг 2023 21:58ч.

    Няма как някой с име Микола да води успешна битка с руснаци. от там започнете. Измисляни сте от фалшиви краварски фантазии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    21 Авг 2023 22:35ч.

    Отлична новина! Западняците, продължавайте да пращате самолетчета в украйна! Толкова сте тъпи и алчни, че нямате равни! Въпросът е, ние докога ще се съюзяваме с вас, след като никога не сме печелили нещо от тоя западен скапан съюз!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явор

    21 Авг 2023 23:42ч.

    Добре, ама в Гласове мълчат за последното фиаско на братушките. Унищожен Ту-22 е доста неприятен удар.... https://www.bbc.com/news/world-europe-66573842

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    21 Авг 2023 23:48ч.

    Всичките съветски полезни изкопаеми от Ту95 до Ту160 и за ретро авио шоу не стават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    21 Авг 2023 23:59ч.

    Ами могат да правят перални и микровълнови печки, колкото и да не искате да го признаете г-да БГ демократ-цървуланковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Могат

    22 Авг 2023 0:01ч.

    но никой не ги е виждал, подобно на Су-57.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВАЛЕНТИН

    22 Авг 2023 4:10ч.

    Ако още убивате мои , БОГ да МИЛОСТИВИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо се хабите с писане на коментари?

    22 Авг 2023 10:11ч.

    Очевидно си мерите пишоците. Тогава след името, пишете само размера и толкоз. Например (28см).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи