Командирът на украинските сухопътни сили посети Бахмут

Командирът на украинските сухопътни сили посети Бахмут

Командирът на украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски е посетил град Бахмут, за който се водят ожесточени боеве, за да повдигне духа на защитниците и да обсъди стратегията с частите, които отбраняват града и околните населени места, съобщи Ройтерс, като се позовава на украинската армия.

Според анализатори в следващите дни украинските сили ще положат максимални усилия в отбраната на Бахмут, който през последните месеци е сцена на едни от най-кървавите битки от началото на руската инвазия.

В Телеграм украинските сухопътни сили съобщиха, че Сирски е изслушал спешните проблеми, поставени от командирите на място и е оказал съдействие за разрешаването им.

Смята се, че 57-годишният Сирски, един от най-опитните украински командири, стои зад стратегията за поражението на руските сили край Киев в началото на войната и в района на Харков през септември. В началото на февруари той каза, че добре обмислена система от инженерни съоръжения и естествен хълмист релеф са направили района на Бахмут непревземаема крепост, в която хиляди врагове са намерили смъртта си.

През уикенда украинските части предприеха серия контраатаки и отблъснаха руските сили край село Ягидне, след като наемниците от групата "Вагнер" първоначално съобщиха, че са го завладели. От своя страна руското министерство на отбраната съобщи, че е унищожила украински саботажни и разузнавателни групи в зоната.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Сефтето ?

    27 Фев 2023 9:56ч.

    Има НЕпотвърдени информации, че Вагнеровци са ударили първия "Леопард" край Бахмут. Но дори и да не е вярно, със сигурност в следващите дни ще стане факт, тъй като урките са подкарали немските танкове в околностите на Бахмут.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    27 Фев 2023 10:10ч.

    И как ли е посетил Бахмут, след като той е вече в руските клещи, сигурно Герасимов му е осигурил безопасен коридор?! То и Зеленски така отиде в същия град, преди да отлети за Сащ, пък после се оказа, че клипът е заснет на съвсем друго място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Източен Бахмут

    27 Фев 2023 10:15ч.

    Е вече в руски ръце. До вчера вагнеровци бяха стигнали на 300 метра от река Бахмутска, която разделя града на две .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поражението на руските сили край Киев ???

    27 Фев 2023 10:12ч.

    Какво е това "поражение" край Киев, че нещо ни се губи ? Руснаците чакаха в покрайнините на Киев заповед за атака на центъра, а спецназът на Кадиров беше наточил ножовете. Но вместо заповед за атака, от Кремъл дойде заповед за изтегляне, защото Путин смени стратегията. Не е имало никакви "поражения" , тъй като на практика нямаше сериозни сражения край Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    27 Фев 2023 11:39ч.

    Укрите имат все такива успехи, ако не беше разногледата битка вътре в Русия кой какво да вземе, те си бяха в Киев, а укрите бяха без гащи. Забравихте кадрите когато в Киев не можеха да разберат какво става - руски войници регулираха кръстовищата към летището, а на киевчаните им трябваше време да разберат кои всъщност са тези войници. Или 60 км колона тежка техника която чакаше командата "газ" за влизане в Киев, ама тя така и не дойде. Такива "успехи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    27 Фев 2023 13:57ч.

    Руснаците се изтеглиха от Киев поради мирните преговори в Истанбул. Украйна бе склонна на примирие. Но след това се намесиха англосакситеи те така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво "Ягидне"?

    27 Фев 2023 10:17ч.

    Няма "Ягидне", има Ягодное.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шляхтурник

    27 Фев 2023 10:33ч.

    Препечатката е от полски, прошем пане !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи