Коалицията ПП-ДБ няма да подкрепи правителство с мандат или участие на ГЕРБ

Коалицията ПП-ДБ няма да подкрепи правителство с мандат или участие на ГЕРБ

Снимнка: БНР

Партиите в коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" са взели решение, че коалицията няма да подкрепи правителство с мандат или участие на ПП ГЕРБ. Това каза на пресконференция Асен Василев, съпредседател на „Продължаваме Промяната – Демократична България“. 

Нашето решение, че няма да подкрепим мандата на ГЕРБ е на база ценностни различия, обясни Кирил Петков. Но напомни, че ще работят по политики с всички партии. Трябва да приемем бюджет максимално бързо, обясни той. А сред приоритетите изброи още цените на храните, еврозона и Шенген. Ще работим и говорим с всички партии по важните политики на България.

И ако с първия мандат ГЕРБ не успее да формира правителство, ние във втория мандат ще предложим правителство, обясни Петков.

Оценяваме и си даваме сметка, че около 80% от гражданите искат да се прекрати политическата криза и да бъде създадено редовно правителство. Ние сме солидарни с тях, но не можем да подкрепим правителство, кадрувано от Бойко Борисов, категоричен бе и Атанас Атанасов от ДСБ. Ние сме коалиция, не сме орган за реабилитация, нито за амнистия, обясни той. И сред приоритетите си изброи закони за реформа на службите за сигурност.

При едно редовно правителство е най-добре президентът да се прибере в президентството и да не позиционира България в международен план, предупреди Атанасов.

Според Христо Иванов обединението им има потенциал и на тези избори не е успяло да го постигне целия.

Големият въпрос е да има управление, но то да е такова, че да може да реализира приоритетите пред България на практика, не на думи. Без дълбока правосъдна реформа нито една от тези реформи не може да бъде изпълнена, предупреди Иванов. 

От формацията са започнали и своя анализ на резултатите. "В тази кампания ние обиколихме над 1000 населени места - градове, села, малки градове, областните центрове и София. Това, което е ясно, е, че не успяхме да убедим достатъчно български граждани за това, че европейският път на развитие на страната си заслужава те да излязат и да гласуват. В следващата кампания ще обиколим и останалите над 2000 населени места в страната и да поговорим с всички български граждани".

Това, което трябва също така да отчетем, обаче е, че има сериозни проблеми с провеждането на тези избори. Имаме 5 пъти повече невалидни бюлетини - 45 000 невалидни бюлетини в тези избори при по-малко от 9000 в предишните, които имаха същия брой гласоподаватели.

В 2234 секции - или почти 17% от секциите - има разминаване между гласовете, регистрирани от машината и гласовете, които са вписани в секционните протоколи. В 2600 секции мобилните устройства не са предавали на живо броенето на бюлетините - това е по информация на Министерството на електронното управление. По-притеснително е, че в 303 от 700 рискови секции, идентифицирани от Антикорупционния фонд, въобще не се е предавало видеонаблюдение. В 225 се е предавало, но с прекъсвания и без да се показват бюлетините на видеокамерата. Тоест от 700 от най-рисковите секции само в 172 има реално видеонаблюдение с ясно показани бюлетини".

 

Лидерите на партиите в коалицията ПП - ДБ не отговориха на журналистически въпроси, след изявленията, които направиха.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • прекрасно

    07 Апр 2023 12:28ч.

    отиваме на избори докато изметем вас и герб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахах

    07 Апр 2023 15:51ч.

    Положението е “Гъз - коприва”. Гъзът гол, коприва бол! Правят правителство с Борисов и той ги поглъща като анаконда прасенце сладко. Не правят правителство и отиват в канализацията като ИТН. И в двата случая забравяме за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вкарайте ги в Пандиза и всичко ще си дойде на мястото

    07 Апр 2023 21:41ч.

    Докато Борисовците и Кокорчовците не влязат в затвора, не може да има нормални избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    07 Апр 2023 12:32ч.

    Абсолютно !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце от село

    07 Апр 2023 12:34ч.

    5 дена мъдруваха за това???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    07 Апр 2023 16:07ч.

    Тия луди ли са? Шаламанов ще излезе да протестира! Ужас!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    07 Апр 2023 12:34ч.

    Много добре! За нас сега е по-добре да си останем със служебно правителство. И без това с тези около 40% всички избрани са нелегитимни. Болшинството от хората не искат да ги чуят даже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евтин цирк

    07 Апр 2023 12:36ч.

    Младите не се обичат, но ще се вземат. Малко като ромска сватба. Булката е продадена. Проблемът е кой да е булката и кой да е младоженеца. Младоженец ББ и булка КП явно няма да е. И да не ви се вярва, когато ПП вземат мандата и предложат правителство ББ ще го подкрепи. "Спасителят" ББ е широко скроен и ще се съгласи да е булката, а КП да е младоженеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не вервам

    07 Апр 2023 19:12ч.

    Пак булката ще е ПП-то, но ще е с мандата на трети. Ще има тройка на разсъмване..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    07 Апр 2023 19:27ч.

    Ама как няма да се вземат.Дойде и баш сватовника,новия американски посланик.Ако той успее,България ще заприлича на Хаити,че и по-зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    07 Апр 2023 12:36ч.

    А когато няма и парламент Държавния бюджет е на кяр, който отива за пенсионери, лекари и учители. За това без Парламент и само със служебно правителство!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сиктир Каспичански

    07 Апр 2023 21:36ч.

    Не ни трябва Нито парламент, нито президент, нито правителство. Защо са ни? От първия ден в който се появят и започваме да се борим с тях, защото те започват да работят против нас. Народът иска едно, те правят точно обратното. Не искаме еврото, не ще влизаме в Еврозоната. Не искаме да изпращаме оръжие в Украйна, не ще изпращаме. Не искаме ЛГТБ, не вие не разбирате. За всяко нещо са контра. Е, защо са ни тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Апр 2023 12:58ч.

    Браво на ПП и ДБ. Галич беше казал, че не приема съветския строй по чисто естетически съображения. Няма как младежи дошли отвън да работят с бай ганьовци миришещи на чесън и шкембе чорба. Тиквоний да си праи коалиция с Нинова и Доган.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Апр 2023 13:04ч.

    Чувствата на Галич и съветския строй беха взаимни и споделени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "младежи дошли отвън"

    07 Апр 2023 14:30ч.

    какво умиление у една дърта примадона

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има едни проблем с елитарността

    07 Апр 2023 18:44ч.

    в държави като нашата, нямаща аристокрация. Елитите се оказват сноби в буквалния смисъл: без благороднически произход. Тайно хапват кисело зеле с ребърца и шкембе чорба в крайпътен ресторант, но иначе пият кафе в "Старбъкс" заедно с другите сноби. Смътно или ясно разумяват, че са господин за един ден, затова и не създават нищо друго освен аура около себе си. Освен това винаги се намира някакъв избличителен генетичен детайл: я големи ръце, я широки ходила, я лоша кожа, я несъразмерно тяло, я неовладяна интонация, я издайническа фонема, широко лице, слугински изражения. И всичко води към преки роднински връзки с Ганя(те така го наричат поради езикова некомпетентност).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП ментето

    07 Апр 2023 20:06ч.

    ЗИП-ът се скатал от военна служба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дани С.

    07 Апр 2023 13:17ч.

    Тия лъжат като за световно. Нека Кокорчо да обясни как е посетил над 1000 населени места! Кампанията трае 30 дни. Да разделим 1000 и малко повече на 30. Излиза, че пъргавелките от ПП/ДБ са посещавали по 34 населени места на ден!!! Има ли смисъл да питам кога и как са се придвижвали, по колко време са отделяли за агитация, все пак денонощието има само 24 часа. Ако те не са спали и яли изобщо, не са удовлетворявали изобщо физиологичните си нужди, не са се придвижвали изобщо, и в крайна сметка са отделяли по 42 мин. за всяко населено място. Как да им се вярва на тези патологични лъжци???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    07 Апр 2023 13:43ч.

    За физиологичните им нужди се е грижил лъже ЗИП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Апр 2023 17:11ч.

    Ти остави този невъзможен темп на "визитации" на населени места, ама даже не знае колко са в цяла България и вика "ще обиколим и останалите над 2000 населени места в страната", а те са общо 5257. Тоест остава му да обиколи над 4000 населени места, плюс 1000-те, които вече е посетил, щото нали не е успял да ги убеди... Нормално е, между другото, да не знае броя им, нали все пак не е българин, а канадец...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все повече се доказва, че…

    07 Апр 2023 13:21ч.

    Тъпото и Гномът са агенти ма Путин !? Работят неуморно за Коцето - Премиер !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ъгъл на виждане

    07 Апр 2023 13:23ч.

    учител 07 Апр 2023 13:10ч. 1. Пп-та и ДБ-та, не може постоянно да правим избори, докато резултатът ви се хареса. 2. Вие сте втора сила, приемете реалността. Петицата не е лоша оценка. 3. Г-н Борисов, съставете правителство, а моля ДБ и най-вече ПП да не гласуват напук ,,против,, на разумни идеи. Отхвърлете с това клеймото за инфантилност. 4. Спрете с харесващия се прозападен порив за война в Европа.Знаете, уважаеми знаещи, че Русия беше дълго , подмолно и коварно провокирана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    07 Апр 2023 13:32ч.

    Ситуацията е цугцванг, демек няма полезен ход, всеки следващ само те вкарва по надълбоко в блатото.. Ако не се обединят и двете страни губят, ако се обединят, пак губят.. Приготвмям си пуканки ..?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    07 Апр 2023 13:40ч.

    Мечо Пух с пуканките приключихме! Заформя се нещо голямо!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    07 Апр 2023 15:12ч.

    И какво по-точно се заформя, ще споделиш ли? Освен, че е голямо..?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    07 Апр 2023 16:12ч.

    Толкова е хубаво, че просто не е истина! Отвориха работа на Хаитянина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, не е чак толкова

    07 Апр 2023 19:17ч.

    Много работа...Ще слушат, ще му пеят спиричуъли ако требе на хаитянина. Важното е да е доволен Големия Бял Баща от Голямата Бяла Къща от доброто индианец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    07 Апр 2023 13:33ч.

    Така афишираната сватба няма да се случи! Защо ли?! Любопитно, разбират ли тези новоизпечени мошеници, набедени за лидери, към каква пропаст водят България?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Апр 2023 13:40ч.

    Към каква пропаст? Пак ви казвам, нищо не прече ГЕРБ да си направи коалиция с ДПС и БСП и да си управляват четири години! Зор да правят коалиция с ПП. Тва прилича все едно некоя чалгаджийка с големи джуки постоянно да се натиска да спи с некой интелигент с очилца и брадичка.Той не мое да я диша, гади му се ама тя продължава да се натиска.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Папи

    07 Апр 2023 14:01ч.

    По твоята логика ПП, Възраждане и ДПС могат да си направят правителство. То да не става с механично събиране на брой депутати докато станат 121 бе, ахмак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-агент 4та категория

    07 Апр 2023 13:47ч.

    ПП и ГЕРБ са учасници в чудовищен медицински експеримент.В порядъци по масов и убийствен от експериментите в концлагер Дахау./ковид19 и ''ваксини''/Тяхното място е затвора или при Менгеле , Клаус Шилинг.......!Новите неофашисти вече са фактори.Днешното състояние на обществото е не по различно от предвоенното 30те.Разликата е че ''историята се е забързала''.Нямаме деситилетие да умуваме.Тоталитаризма се изражда във фашизъм.Честито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    07 Апр 2023 14:02ч.

    Тия четиримата, които общо трудно правят трима са много сладки. Особено Йода. По погледа му си личи, че тренира повдигане на предмети от разстояние, чрез Силата. Не се спира, откъде толкова енергия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    07 Апр 2023 16:15ч.

    Яде банани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Апр 2023 14:10ч.

    Чалга мутрите вият, кат линейки. Джон Траволта мноо добре знае, че за да вземе София и Пловдив наесен в никакъв случай не трябва да се докосва до ганьовците. А София носи гигантски финансов и политически ресурс.Ганьовците от тук тръгнаха.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Апр 2023 17:18ч.

    Че то по-големи Ганьовци от зализания келепирджия, ококорения му помощник, Носко и Гноми има ли? Сам признаваш, че заради желанието им за още власт (келепир), ще изчакат до местните избори. Па после ще се вземат с Ганьо Банкянски и ще гледаме сеир...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искат да спечелят градове на местните избори от Герб

    07 Апр 2023 14:10ч.

    знаят че ако сега се прегърнат с тях, Герб ще ги удушат в питонската си прегръдка, както направиха с всичко досега. Тогава Герб пак ще запазят контрола си на местните власти, а именно те провеждат всички избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Апр 2023 14:20ч.

    Хараланите пак ще изпитват радини вълнения за своето "баце". Ко да праиш , елита на нацията е тва а не шикалки.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комунисти и путинисти сър, просто путинисти

    07 Апр 2023 14:22ч.

    Браво, браво, пак отиваме на избори. На тях вече Възраждане ще вземе поне 25% и с БСП ще ви разкара всичките евроатлантически задници. Абе, вие да не сте някакви прикрити агенти на Путин, защото напоследък с действията си, само за него работите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде пак ще има "сини мравки"

    07 Апр 2023 14:28ч.

    в редичка към Бате Боковата чушмичка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    07 Апр 2023 14:38ч.

    мръсникът триморец р.радев-мустафа вече се е подписал под документа, че влизаме във войната! а архиепископът на Протестантската църква на Швеция М. Модеус е изпратил писмо до епископите на енории да се подготвят за погребване на половин милион (!) трупове през предстоящата световна война. мерките им трябва да са съобразени с вероятния недостиг на гориво, прекъсване на електрозахранването и на интернет – т. е. крематориумите няма да работят, гробовете ще трябва да се копаят на ръка (да се подготвят необходимия брой лопати), а за вписване на починалите трябва да бъдат подготвени предварително гробищните книги, както и достатъчен брой надгробни плочи, за да не се сблъскат с недостиг на тях по-късно…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Апр 2023 17:22ч.

    Какво толкива е подписал агент Радефф? Той по принцип е с орязани правомощия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    07 Апр 2023 14:38ч.

    Ааа, защо така не се изпълняват повелите на господарите от Вашингтон, за обединение на партиите на войната в защита на "ДУМОкрацията"?! Как си позволяват тия такова своеволие?... Абе, anyway, да му мислят тези, които сега гризат нокти! ;-) Но, на въпроса, защо мълчаха и двете шайки в продължение на няколко дни - просто е, чакаха инструкции от ул. Козяк, обаче видимо ПП не ги изпълнява, защото им е ясно, че ако се съешат с герберастите, повече парламент няма и да помиришат... Инстинктът за самосъхранение е по-силен от заповедите на Господаря... Това е. Всъщност, за "Възраждане", щеше да е чудесно, ако тия две продажни либерастко-джендърски формирования бяха спретнали правителство, което щеше да просъществува така или иначе, месец-два... Ако беше случило, ПП щяха да са чао, а ГЕРБ щеше да се изцапа окончателно... Но нищо, отиваме пак на избори, в условията на пробуждане на плебса, в което няма лошо. Ще има още време за осъзнаване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    07 Апр 2023 15:21ч.

    На пук на либералната измет: "Възраждане внася 590 000 подписа за свикването на Референдум за запазване на българския лев!"-https://www.youtube.com/watch?v=S9ZzuZBrphI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    07 Апр 2023 15:23ч.

    Сега вече ще гласувам за Възраждане, писна ми от европейски номера

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДБ-ПП - пътници без шанс за завръщане

    07 Апр 2023 16:52ч.

    Всеки, запознат от вътре с нещата в ГЕРБ знае, че ББ искаше да загуби тези избори. Такава бе и инструкцията към всички организации- да не се дава много зор. Беше му по-угодно тая паплач да е първа, за да понесе всички негативи от следващите месеци - цени, доходи, Усрайна и т.н. Но тия нефелници и некадърници от ПП-ДБ така се изпос*аха, че даже без конкуренция загубиха изборите и го направиха победител. На следващите избори, да вземе да мобилизира електората си, и да ги отвее с поне 10%. За да разберат ПП-ДБ къде им е мястото - в канализацията. Егати наглеците и простаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    07 Апр 2023 17:13ч.

    на снимката само петков е доволен, иванов и атанасов май вече се виждаха министри

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    07 Апр 2023 18:29ч.

    Бандата на четиримата.... имат нов лозунг: Цар РРадев и наш президент и премиер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Енигматично

    07 Апр 2023 18:51ч.

    От какъв порядък са ценностите, дето разделят едните от другите? Не сме се разбрали, че ги знаем, трябва ясно да се дефинират всеки път. Това с корупцията, дето е атрибут на едните, разбира се, звучи като в оня виц, дето питали един защо повтаря все "Лопе де Вега", той казал, че не зане какво значи, ама звучи като "да си е... майката".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любопитен

    07 Апр 2023 19:21ч.

    Абе сега не може ли пък ГЕРБ да почне да отлюспва от ПП и ДБ? Вече знаем от ИТН, че не е невъзможно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поход за мир и неутралитет. Национален референдум

    07 Апр 2023 20:03ч.

    Петият Общобългарски поход за мир, който ще се състои на 23.04.2023 г. в над 20 български града. /Поглед.инфо/ В деня на Похода във всички тези градове и на още много места в цялата страна и чужбина ще се събират подписи за национален референдум „България за мир и суверенитет“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • учител

    07 Апр 2023 20:30ч.

    Пп-тата се оказаха тъпи момчета въпреки пружиниращата им походка. Те са по-объркани и отнесени дори от най-слабите ми ученици. За какво са дипломите, като не могат и не искат да разчетат резултатите от вота. Изпаднали са в такава дупка, та ми е жално да гледам как се суетят. Изпитвам неудобство от псевдонаучната им фиксация , слаби и изобщо зле скалъпени аргументи. ДБ стига са спали на последния чин. Страх ги е да не ги помислим за антидемократи!. Че то в Европа отдавна живее социализъм, проповядван от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    07 Апр 2023 21:45ч.

    За тези Остап-Бендеровци гласуват напушени джендърчета и инфлуенсъри подобни на онези, които развеждаха детето-куче в пловдивския мол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако искате

    07 Апр 2023 22:23ч.

    Да бъдете избрани на честни избори, трябва да направите 2 неща - да прекратите гласуване на турските граждани, и да предавате он-лайн броенето на бюлетините във всяка секция. Така всеки който е гласувал ще проследи процеса,а някой който се интересува от други секции ще ги прегледа. Записът се архивира и предоставя при поискване в някакъв срок от всяка една партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лима

    07 Апр 2023 23:28ч.

    ПП се готвят след провал в управлението на герб да спечелят повече гласове на следващи избори.ВЪН !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • учител

    08 Апр 2023 9:39ч.

    Умните, обществено ангажираните, отговорните , мислещите и небезразличните представители на партиите да се обединят, да излязат от леговищата и да спасят България-равно е на подвиг. Оставете ПП-тата.Те са безродни, не знаят на кой свят са и са дърво без корен.Суетата и егоцентризмът им е по-важен от това да мислят за държавата. С всичко досега са го доказали. Емоционално нестабилни са останали някъде в прогимназиален етап.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по-нисък от гном

    08 Апр 2023 9:42ч.

    Абе, Ристьо що се е скрил под масата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи