Коалиционен съвет обсъжда изпращането на военна помощ за Украйна

Коалиционен съвет обсъжда изпращането на военна помощ за Украйна

Четирите управляващи партии се събират на извънреден коалиционен съвет, за да търсят консенсус по темата за предоставяне на военна помощ на Украйна. Премиерът Кирил Петков обяви за своя цел намирането на консенсус по темата, но към този момент постигането на съгласие изглежда все по-трудно. "Демократична България" и "Има такъв народ" са твърдо "за" оказване на военна помощ. 

Изпълнителното бюро на БСП преди няколко часа на свое заседание обяви, че ще подкрепи само хуманитарна помощ за Украйна и няма да изпрати свой човек в делегацията за Киев, водена от премиера Кирил Петков. 

На влизане в сградата на МС Станислав Балабанов от ИТН определи позицията на БСП като пример за слабо държавническо поведение и изрази разочарование, че те няма да посетят Киев заедно с общата делегация, тъй като целта е била все пак на място да постигнат такова съгласие. 

Никой от другите представители на коалицията не влезе през централния вход. 

Петков вече обяви, че ще води делегацията в Киев.  В нея ще се включат зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Калоян Икономов и депутатът от ИТН Станислав Балабанов. От ДБ още не са решили кого да изпратят

Днес стана ясно също, че външният министър Теодора Генчовска няма да пътува до Украйна, като се надява на коалиционния съвет да се стигне до съгласие за изпращането на военна помощ.

До срещата на лидерите на четирите формации в управляващата коалиция се стигна, след като инициаторът ѝ - съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че отменя поканата си, тъй като проектът за изпращане на военна помощ ще бъде вкаран като точка за гласуване в пленарна зала още в първия работен ден на парламента след великденската ваканция.

"Тази точка ще влезне в парламента и всяка политическа сила ще трябва да заеме позиция с "да" или "не" – няма да може повече с общи приказки да се минава покрай тази тема. Оттам нататък всеки политически играч ще си прецени как да действа", каза Иванов пред БНР.

 

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • НАРОДА

    26 Апр 2022 17:53ч.

    КОЯТО ПАРТИЯ Е СЪГЛАСНА -ДА ДАВА КАКВОТО СИ ИСКА ОТ СУБСИДИЯТА СИ ,70% ОТ НАРОДА Е ПРОТИВ,НАРОДА Е ЗАД РУСИЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По радиото някой спори,

    26 Апр 2022 18:27ч.

    с кого - не знам. А може би с народа? Та той говори... Нека си говори, нали за туй му плащат хората. - И от екрана, включиш ли, нахлуват разлаяли се начервени псаки, ведно с дивак-учители мъдруват, със вестникарин- слуша ли ги някой?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истина

    26 Апр 2022 22:14ч.

    99,99% от българския народ е зад РУСИЯ и ПРОТИВ еврогейците-джендъри! Огромна част от Германците подкрепят също РУСИЯ и осъждат лакейството и лицемерието на управляващите! ИСТИНСТА умира последна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • два кИрила, два дИбила

    26 Апр 2022 17:56ч.

    Сгъвайте цирка и да ви няма....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РОКО с ГРАНАТА

    26 Апр 2022 18:00ч.

    БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ПОДКРЕПИЛА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ НА НАТО С 42 БРОЯ ИЗТРЕБИТЕЛИ F-16 BLOCK 70, => РИСУНКИ НА МАЛЧУГАНИТЕ, ОТ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ „СЛАВЕЙЧЕ“ И „ВЕСЕЛУШКО“ ОТ КАСПИЧАН И ТУТРАКАН, КОИТО СА ГИ ПРЕКУПИРАЛИ И ОЦВЕТИЛИ ОТ ДОКУМЕНТИТЕ, ЛЮБЕЗНО ПРЕДОСТАВЕНИ ИМ ОТ ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла ☭...... МУ-ХА-ХА ? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    26 Апр 2022 18:13ч.

    НАРОДЕ... Това трябва да е краят на тези родоотстъпници и майко продавци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин

    26 Апр 2022 18:36ч.

    кики ,бъди умен ,да не настъпиш мотиката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази коалиция май ще угаси лампата след последния българин

    26 Апр 2022 19:58ч.

    На там движат нещата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    26 Апр 2022 20:46ч.

    Това е дим за да скрият главното.Оръжието отдавна върви под чужд флаг.Едва ли обсъждат да го спрат?Тогава? Русия започна да руши наземната инфраструктура по западната граница на Украйна.България е нужна за логистична база за ДИРЕКТНИ въздушни доставки! Затова е коалициония дим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    26 Апр 2022 20:56ч.

    Държавникът Балабанов охрана на Славуца, ни записва с кърваво мастило за абонамент към предстояща Трета Световна Война... Това не е дъното дъното е Иванов и новонормалните либерасти, ах как ще се разпищят на умряло, дори не знаят какво ги чака и колко страшни времена идват...мръсници унищожители на България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Апр 2022 21:28ч.

    сега убедихте ли се защо трябва референдум за всяко важно решение ще влизаме в нато и ес при каква изб активност убедихте ли че от 1878 се управляваме от цървули отиваме на нови избори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи