Кметове благодариха на министъра на енергетиката за бързата реакция по Норвежката програма

Кметове благодариха на министъра на енергетиката за бързата реакция по Норвежката програма

Последвайте "Гласове" в Телеграм

Пет общини подписаха анекси с поисканите от тях корекции

Ръководствата на пет общини – Русе, Ловеч, Сандански, Велико Търново и Смолян, подписаха днес в Министерството на енергетиката анекси с поискани от тях корекции по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“ от Норвежката програма. Кметовете благодариха за експедитивната работа на министъра и неговия екип, както и за личното му отношение за своевременното оптимизиране на проектите. С направените промени реално ще се ускорят дейностите по програмата и ще се гарантира нейната реализация. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова заяви, че с анексите са направени сериозни крачки към осъществяването на зелените градове. „Това не са популистки, а правилни решения, за да се решат максимално ефективно проблемите на регионите в условия на енергийна криза. Поздравявам ви за бързата реакция“, посочи градоначалникът на Русе Пенчо Милков. Зам.-кметът на старата столица Нейко Генчев допълни, че съвместните усилия по програмата ще продължат, но общината разчита и на собствени сили, за да увеличи ефекта от проектите. Според кмета на община Сандански Атанас Стоянов е много важно да се обединят силите за предсрочно финализиране на инициативата, което се насърчава съществено с подписването на допълнителните споразумения към договорите.

Министър Христов поздрави ръководителите на петте общини за тяхната инициативност и споделените проблеми, насочени към оптимизиране на проектите. Той подчерта голямото значение на регионите за развитието на националната енергетика и икономика и призова за пълна мобилизация по финализирането на инициативата. Сред най-важните аспекти на това партньорство министърът открои повишаването на енергийната ефективност. По думите му особено ценни са предложенията на общините при изготвяне на законодателните промени, които министерството подготвя за следващия работещ парламент.

Договорите бяха подписани от зам.-министъра на енергетиката Ива Петрова, която е и ръководител на програмата от страна на министерството.


Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • ввв

    12 Sep 2022 18:28ч.

    Нещо миризливо става тук. Нещо обвързващо, договори "АЛАнгро" ? Ами ако нещо пак не се изпълни, обезщетения за норвежките джендъри ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духовито

    12 Sep 2022 21:02ч.

    Ръководствата на пет общини писаха на тема: Ролята на духовата музика в духовния живот на духовенството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо по-подробно за "Норвежката Програма"?

    12 Sep 2022 21:28ч.

    Норвегия е много в час с аджендата на глобалистите, да не ни излезе солена тази "бдителност" и бърза реакция на петте общини?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    12 Sep 2022 22:33ч.

    норвжка, мирише ми на швейцарска и прочие грантаджийска самоубийствена свинщина, нищо, гражданите ще ви благодаят за което в рамките даже не и на три години, на три месеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигири бигири

    13 Sep 2022 8:31ч.

    Четеш и нищо не разбираш..само че некви местни деибеи ще смучат евраци от норвегия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Sep 2022 8:52ч.

    И в какво се състои тая Норвежка програма, ескимоси ли ще ни правят ? И как все още не могат да разберат, че зелената сделка е замразена за неопределено време !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи