Кметът на Париж: Подкрепяш Путин - не участваш на Олимпийските игри

Кметът на Париж: Подкрепяш Путин - не участваш на Олимпийските игри

Кметът на Париж Ан Идалго изрази позиция против участието на руски спортисти на Олимпийските игри през 2024 година, "докато има война в Украйна". Тя е категорична, че няма как руски спортисти, подкрепящи агресията на Владимир Путин, да участват на Игрите в Париж.

Първоначално Идалго бе склонна да допусне руски спортисти да се състезават под неутрален флаг на Олимпийските игри, за да "не се лишават спортистите от тяхното най-важно състезание". Тогава тя добави, че това е "компромис", който обаче вече не е склонна да направи.

Все пак Идалго вижда вариант, при който руски и беларуски спортисти могат да бъдат допуснати до Париж 2024 - под отбор на бежанци, които се противопоставят на режима на Путин. Участието на руски състезатели под друга форма е невъзможно, докато се сипят руски бомби над Украйна, категорична е Идалго.

Казусът около участието на руските спортисти на Игрите в Париж излезе на дневен ред, след като от Международния олимпийски комитет (МОК) предложиха руснаците да се състезават под неутрален флаг. Това предизвика остра реакция на Володимир Зеленски, който призова Еманюел Макрон да не го допуска. Последва отговор от организаторите на Париж 2024, които "попариха" Зеленски с отговор, че МОК решава за това дали руските спортисти ще могат да участват под неутрален флаг.

Кметът на Париж първоначално се съгласи с позицията на МОК, но сега също заема позиция против участието на руски състезатели - дори и под неутрален флаг.

Източник: Actualno

 

 

Коментари

  • Маймуната Дарвин

    08 Фев 2023 12:11ч.

    До 2024г има толкова време, че никой не цнае в какъв свят ще живеем. Може тогава Украйна, Беларусия, Русия и Казахстан да се явят с единен олимпийски отбор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепяш американските заповеди

    08 Фев 2023 12:12ч.

    и вредиш на народа си, падаш на изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си

    08 Фев 2023 12:43ч.

    Подкрепяш зеленото и вземаш първо място на олимпиадата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любопитен

    08 Фев 2023 12:13ч.

    Ало, кметчето, декларации ли да ти подписват на летището?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Фев 2023 12:07ч.

    Тая кметица е изперкала. Писмени декларации поименни и подписани, след това публикувани в сайта на МОК. И на връщане в Русия за всички подписали се от летището в панделата по закона за разпространяване на лъжи за руската армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОТ 2001 ДО СЕГА, 22 ГОДИНИ, АМЕРИКАНЦИ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ДОПУСКАНИ ДО ОЛИМПИЙСКИ И ДРУГИ СПОРТНИ СЪБИТИЯ

    08 Фев 2023 12:19ч.

    Къде бяха тези принципи тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    08 Фев 2023 12:20ч.

    В "Параграф 22" трябваше за всяко нещо пилотите да дават клетва за вярност, та и тая оффца така. От къде се пръкна толкова калпав елит бре? Кога успяха да го отгледат това интелектуално шкарто? Континента на възраждането, откритията и учените се превръща в пълен bullshit.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тотален разпад

    08 Фев 2023 12:47ч.

    Нещо повече...! В "Параграфа" изискването за ползгане на клетва за вярност поне беше изискано от командването. А тази кой я боде отзад(Е), че блее от обора?!!!!?!!!!?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    08 Фев 2023 13:54ч.

    Тая не е елит. Тя е слуга на елита. Тя дори не знае какво говори и какви са последствията от това. Няма представа женицата в какъв свят живее. Толкова е простичка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    08 Фев 2023 12:20ч.

    женицата е неадекватна, не ѝ обръщайте внимание. отнесете се с разбиране, молим вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    08 Фев 2023 12:21ч.

    Последно, при измислената им "демокрация" човек има ли право на дискретна и неприкосновена гледна точка спрямо събитията и процесите от света или трябва предварително да декларира вярност към Министерството на истината, за да направи каквото и да е и да продължи нататък? Ако е така, тогава каква е разликата със социалистическата еднопартийност и защо изобщо ги ручахме жабетата, разрушавайки страните си (като сенчест ефект на това, че им повярвахме) в края на 80-те години?! Изобщо пък няма да питаме за спорта и фалшивата политкоректност, и защо открай време спортът се използва от Запада за най-гнусно идеологическо изнудване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • <<<

    08 Фев 2023 12:31ч.

    Няма проблем. Явно в бъдеще, че има Олимпийски игли на "златния милиард" и Олимпийски игри на останалите 7 милиарда... ЗападнАЛия свят сам си се изолира и това скоро ще си е само негов проблем. Проблемът остава и за нас, по отношение на въпроса, къде искаме да бъдем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    08 Фев 2023 12:34ч.

    И що за французойка е тая Клетица, ами то корените са й от идалговците на Сервантес, а може би и на Франко?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    08 Фев 2023 12:35ч.

    С какъв цвят на кожата ще са френските представители, защото франсетата са генетично кекави?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Севда

    08 Фев 2023 12:38ч.

    На тая кметица кой и гейпна ноздрите , да каже и аз да го ползвам. Иначе , не и се сърдете така и е казал началника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    08 Фев 2023 12:42ч.

    Хмм, значи войната ще бушува и през 2024г.? Какво знае, което ние е знаем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    08 Фев 2023 12:57ч.

    Когато настъпиш змията,тя хапе; когато дръпнеш кокала на кучето, то хапе и т.н.т. Такава е природата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кмет на Париж от 2014 г.

    08 Фев 2023 12:58ч.

    Ан Идалго̀ е френски политик от Социалистическата партия. Родена е на 19 юни 1959 година в Сан Фернандо, Испания, в работническо семейство, което малко по-късно се премества в Лион. Завършва социално право в Университета „Жан Мулен – Лион III“. .......... От Социалистическата партия е мадам и за 8 години тази испанка, кмет на френската столица, не е успяла да разбере ли, какво се случва със социума в Европа - от Лисабон до Москва най-вече. Не знае и за олимпийският принцип - участват всички, важно е участието. Ех, домакинке, домакинке хората идват да се състезават в спорта, да мерят физическите си възможности и психическа устойчивост на телата си, а не да се бият с танкове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормално?!

    08 Фев 2023 13:08ч.

    Западът не търпи конкуренция, а сега, след като прекрачи всички цветни линии, международни закони и установи собствени "правила", може спокойно да си се състезава сам със себе си, на някакви си там измислени игри... Защото те вече де факто не са "Олимпийски"! Защото от Древна Гърция насам, никой не беше си позволявал да си присвои или да посегне и опорочи Олимпийските игри! Дори Хитлер не си го позволи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надпреварата по простотия

    08 Фев 2023 13:17ч.

    е много оспорвана. Засега малка, но решителна преднина пред носителя на жълтата фланелка Жозеп Борел добива парижката кметица Ан Идалго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    08 Фев 2023 13:29ч.

    Дьо Кубертен сигурно се върти в гроба като пумпал гОркия!Добре,че не е жив да види в каква кочина неговите собсвени сънародници превърнаха едно хилядолетно добро начинание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това меко казано кърти

    08 Фев 2023 13:31ч.

    ..... "Все пак Идалго вижда вариант, при който руски и беларуски спортисти могат да бъдат допуснати до Париж 2024 - под отбор на бежанци, които се противопоставят на режима на Путин. ..." Какво ли не правят за да защитят фалшивите си ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tret

    08 Фев 2023 13:33ч.

    Все пак Идалго вижда вариант, при който руски и беларуски спортисти могат да бъдат допуснати до Париж 2024 - под отбор на бежанци, които се противопоставят на режима на Путин. Участието на руски състезатели под друга форма е невъзможно, докато се сипят руски бомби над Украйна, категорична е Идалго.....майко мила!!!. Предадеш ли родината си,си предател по дефиниция , независимо спрямо кого!!! Човек има една родина и една майка!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитров

    08 Фев 2023 13:51ч.

    В агонията си загиващата цивилизация пръска отрова навсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеално

    08 Фев 2023 13:58ч.

    Това е за мен. Подкрепям Путин и няма да участвам в Олимпийските игри. Супер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чоко

    08 Фев 2023 14:12ч.

    Мдаааа... отново Европа е люлка на фашизма...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    08 Фев 2023 14:14ч.

    С какво нетърпение очаквах олимпийските игри! Затварях се в къщи и не се отделях от телевизора. Сидни 2000 беше последната свястна олимпиада. От тогава все по-зле. В Атина съдиите пред очите ни ощетиха Й. Йовчев и даже си го признаха. Токио- пред стадиони без публика. Допинг скандали за някои и изчезнали проби за други. Олимпийският принцип умря. Сега гледах едно клипче на първенство по фигурно пързаляне, където един трансджендър при жените се пльоскаше по леда. Това е бъдещето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И това нещо е кмет на Париж...

    09 Фев 2023 11:02ч.

    Ах, "Плачете за Париж, столицата на разврата, ..., на шпионството и робството..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И все стринки:

    09 Фев 2023 11:07ч.

    Урсула, Лиз, Аналена, таз Ан, етцетера? Някой скрит в тъмното противник на изродения постфеминизъм нарочно пробутва точно такива с тотални дефицити, за да дискредитира завинаги мястото на жените в политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Фев 2023 12:18ч.

    След като руският гимнастик със 'Z' на екипа си обясни, че това означава "За победа, За мир" и го наказаха за година, ако не бъркам, сега ги е страх, че такива спортисти будят симпатия у публиката и не случайно Русия няма телевизионни права за излъчване на олимпиядата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи