Кметът на Киев Кличко отговори на обвиненията на Зеленски и ги определи като политически игри

Кметът на Киев Кличко отговори на обвиненията на Зеленски и ги определи като политически игри

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Кметът на Киев и бивш професионален боксьор Виталий Кличко отхвърли обвиненията на президента на Украйна Володимир Зеленски, който в събота отправи критика към киевските общински власти, че не се е справят добре със задачата по разкриването на специални подслони в столицата за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки, съобщи Ройтерс.

"Нужна е, меко казано, още доста работа", каза президентът.

Във видео, публикувано в Телеграм, Кличко каза, че 430 "центрове за отопление" помагат на жителите на украинската столица да се справят с последствията от руските удари, а още 100 са планирани в случай на извънредни обстоятелства.

"Не искам да бъда въвличан в политически битки, особено в настоящата ситуация", каза Кличко. "Меко казано, това не е хубаво. Нито за украинците, нито за нашите чуждестранни партньори. Днес, както никога по-рано, всички трябва да се обединят и да работят заедно. А тук виждаме някакъв вид политически игри", заяви кметът на Киев.

Кличко, който беше въвлечен в няколко политически дебата със Зеленски преди руската инвазия, каза, че президентските съюзници се занимават с "манипулация" за усилията, които полагат местните власти в Киев.

От своя страна обаче Давид Арахамия, председател на парламентарната група на партията на Зеленски "Слуга на народа", заяви, че обясненията на Кличко се "различават значително" от това, което съобщават гражданите. "Имам предложение. Градските власти имат една седмица да поправят проблемите и след това ще направим инспекции заедно с кмета", написа Арахамия в Телеграм.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Ясен П.

    28 Ное 2022 10:24ч.

    Я Кличко да удари два шамара на клоуна та да свърши всичко…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нашите чуждестранни партньори!!!!!

    28 Ное 2022 12:02ч.

    Може би "чуждестранни екзекутори". Та той е бил професионален боксьор. Ако е бил толкова безпомощен да разпознае откъде идва атаката, недоумявам как е оцелял на ринга изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Ное 2022 15:23ч.

    Що за простотия! Животът многократно дава доказателства, че няма начин едно дребно мъжле да не намери подходяшата форма, момент и повод, че да скочи на някой едър мъжата. Много е тъжно когато депресивни и комплексирани същества си отреагират без да се усещат чувството за малоценност при най-невъзможни обстоятелства и поводи. Сигурно му е лесно на температура от 28 гр. да си показва пилешките ръчички, които е напомпал в президентския джим преди снимки, пък и да се дърви на кмета - ерго, демонстрирам кой е хозяин дома. Да не вземе да си въобразява нещо! Сигурно сте чували, че на Сталин са му викали галено "хозяин".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Ное 2022 15:27ч.

    Та, нека минем по същество! Киев минавеше за 3 млн. град официално, а никой не знаеше колко народ е набутан там в действителност. Дори там да са останали 2 млн., колко народ може да се сгрее в 400, 500, 800, дори 1000 общински центъра. А тези центрове откъде взимат енергия?! Около началото на края задължително между "близките" избуяват напрежения, които намирайки подходяща почва накрая ескалират. И не става дума само за съратници и бойни другари! Правилото е универсално - това можеш да го срещнеш и в семейство, сред съседи, роднини, приятели, колеги. Любовта и всеотдайността може да тушират нещата, но иначе си действа, особено като има някаква форма на йерархия, че и се дели отговорност. Дерзайте, момчета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Ное 2022 15:35ч.

    Апропо, вчера Оскар Лафонтен, който някога беше председател на немската SDP и премиер на една от провинциите, има много интересна медийна изява, в която се изричат много неща без спазване на особена дипломатичност. https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/701200/Oskar-Lafontaine-Europa-zahlt-den-Preis-fuer-die-Feigheit-der-eigenen-Staatenlenker Европа плаща цената заради страхливостта на своите ръководители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Ное 2022 15:41ч.

    В това пространство тези неща се знаят, но на Запад хората масово тънат в пълно невежество и проветрени мозъци. Конфликтът в Украйна не е от 2022, той стартира още преди 2014 г., а след Евромайдана ЩАС активно подклаждат избухването на гореща война. Още акценти: въоръжават ВСУ на Украйна и систематично подготвят страната за пряка конфронтация с Русия. В резултат на тези действия Украйна неформално, а де факто стана член на ОТАН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    28 Ное 2022 15:44ч.

    Вашингтон успя да постигне влошаване на отношенията между Европейския съюз (ЕС) и Русия, като същевременно елиминира важен геополитическия враг в лицето на Германия. Продават на безбожни цени шистовия си газ, чийто добив унищожава природата. Оръжейната им промишленост работи на пълни обороти и изпълнява рекордни поръчки. Освен това антируските санкции се превърнаха в бумеранг за Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи