Китайският външен министър заяви, че Пекин и Москва са осъзнали още повече важността на взаимната си подкрепа

Китайският външен министър заяви, че Пекин и Москва са осъзнали още повече важността на взаимната си подкрепа

По данни на китайската Главна митническа администрация обемът на търговията между Китай и Русия през първите седем месеца на тази година е нараснал с 29% на годишна база до 97,71 млрд. долара. 

Китай и Русия осъзнават все повече значението на взаимната подкрепа в условията на промени в международните отношения. Това заяви китайският външен министър Ван И заяви на среща с руския посланик в Пекин Андрей Денисов.

"В контекста на дълбокото преструктуриране и еволюция на международните отношения Китай и Русия осъзнаха още повече значението на укрепването на сътрудничеството и взаимната подкрепа помежду си - две големи сили, които работят рамо до рамо", цитира уебсайтът на китайското външно министерство изявлението на Ван И в събота.

Китайският министър заяви, че Пекин и Москва са постигнали по-дълбоко разбиране за значението на постиженията на добросъседското приятелство и взаимноизгодните отношения. Освен това, каза Ван И, Китай и Русия са осъзнали ценния опит от това да не се присъединяват към блокове и да насочват съвместни действия срещу трети страни.

Ван И също така похвали руския посланик в Китай за работата му за насърчаване на сътрудничеството между Китай и Русия в различни области, за укрепване на приятелството и взаимното доверие между народите на двете страни.

След като западните страни наложиха санкции срещу Русия заради специалната военна операция в Украйна, Китай призова Запада да не разпалва конфликта и да се откаже от натиска си върху Русия. Русия осъди посещението на американски политици на остров Тайван през август, като нарече действията им провокация.


Източник: ТАСС

 

 

Коментари

  • мара канибала

    03 Sep 2022 9:42ч.

    Китай има определени затруднения с частните си високотехнологични фирми, които спазват санкциите. Но това не означава, че държавата няма лостове да подпомага руската СВО и руската държава. Няма никакви причини двете страни да не се сближават и взаимно да си пазят гърба. Бъдещето на световната икономика е в БРИКС, който ще смачка анголамериканския паразитен глобалноколониален модел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    03 Sep 2022 10:34ч.

    Надежди говежди на кагебистите от Кремъл. Брикс нямат нищо общо помежду си нито имат нато, нито имат банка, даже общи митнически правила нямат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • надежди говежди

    03 Sep 2022 11:52ч.

    Всичко си имат. Ама се прикриват - пазят се от ревнивци като вас, преданите гои на е-те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    03 Sep 2022 10:21ч.

    Боя е гръб в гръб, както казва фанозният Девятов. Ще бъде много яко, братушките да докарат две дивизии северно корейски "строители", за възстановяване на Украйна :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оптимистичният трол с още няколко скътани ваучера

    03 Sep 2022 10:23ч.

    Модератори, що отрязахте ментето бре, хахахахахаха....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    03 Sep 2022 10:31ч.

    Тия 27 % идват заради увеличения износ на Китай към Матушката на техника заради санкциите, а не заради износ на суровини към Китай, който е намалил вноса на газ с 27 %.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лъжовни твърдения пак

    03 Sep 2022 12:21ч.

    Дай сериозен линк към това твърдение, защото те знаем, че си болен от антируска обсесия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай играе сложна игра със Запада

    03 Sep 2022 11:17ч.

    И простичко ухажва Русия. В Русия който трябва се усеща. Но алтернатива няма. Дърводобивът ще продължава, евтиният газ и петрол също, а кой знае, може да се роди и новият китайски Москвич. Като китайското куче играчка, облечено в дрешка и гранатомет на гърба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веднъж вече украинското говедо Хрущчов

    03 Sep 2022 13:58ч.

    успя да разбие Р-К отношения, градени дълго време, разби ги с жалко себевъзхищение. Но колкото се сбъдна "пророчеството" на говедото, че 1980 г щял "да покаже по ТВ на съветския народ последния поп", толкова и разрушаването на Евразия. Китай и Русия са хилядолетни цивилизации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дорогой дурачок, Русия не е хилядолетна цивилизация

    03 Sep 2022 17:34ч.

    Русия се появява някъде след европейския ренесанс и малко преди Паисий под името Московско княжество. Преди това има Киевска Рус, основана от викингски бандити, има и разни монголи и татари. Русия не е цивилизация, а европейска периферия. Дори и това е благодарение на Петър авелики и докараните срещу заплащане европейци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи