Китайският посланик пред Карбовски: Опитваме се да градим многополюсен свят

Китайският посланик пред Карбовски: Опитваме се да градим многополюсен свят

Автор: Мартин Карбовски, YouTube Следвайте "Гласове" в Телеграм

В момента се опитваме да градим многополюсен свят. Множеството полюси и демократизацията на международните отношения са необратима тенденция и общ стремеж на мнозинството страни. Китай е твърд подръжник и работи активно за многополюсен свят. Това каза в интервю за YouTube канала на Мартин Карбовски Н. Пр. Дун Сяодзюн - посланик на Китай в Бъгария. Според него делата на всяка една държава трябва да се решават от нейния собствен народ, международните правила да се формулират съвместно от всички държави, а глобалните дела да се регулират съвместно от всички. 

 

 

 

Коментари

  • Много симпатичен човек

    08 Окт 2023 15:43ч.

    Радев: 2019-а е наистина успешна година за българо-китайските отношения. България е втората държава в света, която установи дипломатически отношения с Китайската народна република и тъй като първата беше СССР, който формално не съществува вече, ние на шега, но и с гордост казваме, че България трябва да се смята за първата страна, признала Китайската народна република."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    08 Окт 2023 16:20ч.

    Не знам дали е точен изказа на Посланика, но Китай винаги набляга на "многостранност" , а не на "многополярност"! "Многополярността" е използвана от Русия и според мен нито Китай, нито Русия не случайно имат разлика в определянето на бъдещото разпределение на влияние?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    09 Окт 2023 7:49ч.

    "В момента се опитваме да градим многополюсен свят. Множеството полюси и демократизацията на международните отношения са необратима тенденция и общ стремеж на мнозинството страни. Китай е твърд подръжник и работи активно за многополюсен свят."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    08 Окт 2023 17:18ч.

    Без заобикаляне, точно формулирано. И найстина е много симпатичен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    09 Окт 2023 5:08ч.

    Логично е все по-често да виждаме такива крупни фигури в интервюта при независими журналисти като Карбовски. Особено на фона на фактите, че контролираните медии "излъчват" внезапни кандидати за кмет от компрометирани партии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи