Китай: Светът няма да спечели от нова Студена война

Китай: Светът няма да спечели от нова Студена война

Китай, който отказва да осъди Русия за нахлуването в Украйна, призова вчера за дезескалация на конфликта. 

Светът няма какво да спечели от нова Студена война, заяви китайският постоянен представител в ООН Чжан Цзюн на извънредно заседание на Общото събрание на ООН, посветено на нахлуването на Русия в Украйна, предаде Франс прес.

"Студената война приключи отдавна. Манталитетът от Студената война, базиран на конфронтацията на блокове, трябва да бъде изоставен", заяви Чжан Цзюн от трибуната на Общото събрание, като отбеляза, че целият свят би загубил при едно такова развитие на нещата.

Китай, който отказва да осъди Русия за нахлуването в Украйна, призова вчера за дезескалация на конфликта. Говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин призова страните в конфликта "да се успокоят и да проявят сдържаност преди да се е стигнало до нова ескалация".

От началото на конфликта в Украйна Китай в дипломатически план се опитва да балансира между политическата си близост с Москва и традиционната си линия на защита на "суверенитета и териториалната цялост" на държавите, отбелязва Франс прес. 

 

 

Коментари

  • хопо

    01 Март 2022 8:32ч.

    Няма да има студена, гореща ще е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще се всуша ли малката мишчица в дупката си в жълтия дракон?

    01 Март 2022 9:21ч.

    Или ще продължи да гризе оттук оттам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Март 2022 11:27ч.

    Светът - НЕ, но Китай - ДА. При нова война, САМО Китай ще оцелее. Но са загрижени, защото няма да има къде да си изнасят стоката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи