Китай: Съвместните учения с Русия демонстрират успешното сътрудничество между въоръжените ни сили

Китай: Съвместните учения с Русия демонстрират успешното сътрудничество между въоръжените ни сили

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съвместните военноморски учения на Русия и Китай деомнстрираха успешното сътрудничество между двете страни. Това заяви във вторник контраадмирал Уанг Ю, заместник-командир на военноморските сили на Източното обединено командване на Народноосвободителната армия на Китай.

„Морско взаимодействие 2022“ се проведе между 21 и 27 декември във водите на Източнокитайско море.

"Това съвместно учение беше още един успешен пример за взаимодействие между военноморските сили на Китай и Русия", цитира думите му агенция Синхуа.

Маневрите, в които участваха военните на двете страни, включваха действия по блокада и контрол, спасителни операции, както и съвместна противоподводна и противовъздушна отбрана.

По време на ученията бяха тренирани и съвместни ракетни и артилерийски стрелби срещу въздушни цели, артилерийски стрелби срещу морски цели и съвместни учения за борба с подводници с практическо използване на оръжия. 

Целите на „Морско взаимодействие 2022“ включваха засилване на съвместното справяне със заплахи за безопасността по морето и защита на мира и стабилността в региона и света.

Китайско-руските военноморски маневри са насочени към задъбочаване на всеобхватното стратегическо партньорство между двете страни в новите условия.

Източник: ТАСС

 


 

 

Коментари

  • Хвалбата идва от китайската страна

    27 Дек 2022 16:02ч.

    Що така. Някои в Русия май взеха да загряват, че достлука с китайците няма да свърши добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    27 Дек 2022 16:04ч.

    Al Mayadeen: Посещението на Зеленски в САЩ беше сигнал за бедствие преди разгрома на Въоръжените сили на Украйна 27.12.2022 16:07 Коментирайки неотдавнашното посещение на украинския президент Зеленски в Съединените щати, политическият коментатор на пан-арабския телевизионен канал Al Mayadeen („Ал Маядин“ – бел.ред.) Амар Брахми изрази мнение, че това пътуване не е нищо повече от сигнал за бедствие за Президентът на САЩ Джо Байдън. „Това нормално, обикновено посещение ли е? Разбира се, че не. Това е последният SOS сигнал преди неизбежното поражение на украинската армия”,каза в речта си ливанския политически наблюдател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещастието НАТО

    27 Дек 2022 17:20ч.

    Хората знаят, че с ВФУ и щата Юкрейн се готви нещо - и двете отиват към небитието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи