Китай: САЩ незабавно да разкрият данни за биолабораториите в Украйна - може да са само върхът на айсберга

Китай: САЩ незабавно да разкрият данни за биолабораториите в Украйна - може да са само върхът на айсберга

Китайското външно министерство призова САЩ да публикуват данни за военните биолаборатории в Украйна. Говорителят на министерството Джао Лиджиан каза, че на територията на Украйна работят 26 американски лаборатории и други подобни съоръжения. По думите му, САЩ контролират 336 лаборатории в 30 страни, съобщава ТАСС.

Китайското правителство призовава Съединените щати незабавно да разкрият информация за военните биолаборатории, разположени в Украйна, и вирусите, които се изследват там. Това съобщи във вторник на редовен брифинг говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан.

Както отбеляза той, на територията на Украйна работят 26 американски лаборатории и други подобни съоръжения. „Съединените щати, като страната, която разполага с най-много информация за лабораториите, трябва да разкрият съответните данни възможно най-скоро, включително за вирусите, които са били там, и естеството на изследванията върху тях“, каза той.

„В името на здравето на народа на Украйна, съседните региони и извън тях, ние призоваваме съответните страни да гарантират безопасността на тези лаборатории“, подчерта Джао Лиджиан.

"Военно-биологичните програми на САЩ в Украйна може да са само върхът на айсберга. Под претекст за сътрудничество за намаляване на рисковете за биологичната сигурност и защита на глобалното здраве, САЩ контролират 336 лаборатории в 30 страни. Американската страна също извърши много военни действия. биологични изследвания в лабораторията "Форт Детрик". Какви са истинските намерения на Съединените щати? Какво точно направиха те?", попита говорителят на китайското външно министерство.

„Призоваваме Съединените щати да предоставят изчерпателна информация за своите военно-биологични програми както на американска земя, така и в чужбина и да приемат международна проверка“, завърши китайският дипломат.

В неделя говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи пред репортери, че руските въоръжени сили по време на специална операция в Украйна са разкрили факти за осъществяване на финансирана от САЩ военна биологична програма. Според генерала е получена информация от служители на украинските биологични лаборатории за спешното унищожаване на особено опасни патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести, припомня ТАСС.

Игор Кирилов, ръководител на Силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили, съобщи вчера, че в Украйна е сформирана мрежа от над 30 биологични лаборатории, чийто клиент е Агенцията за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ. По думите му, на 24 февруари всички те са получили задача от Министерството на здравеопазването на Украйна да унищожат напълно биоагентите в лабораториите. Според Министерството на отбраната на Русия размерът на американското финансиране за биолаборатории в Украйна е над 200 млн. долара.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Ретранслатора

    08 Март 2022 11:56ч.

    М, даа. Очертава се далеч по-голяма патаклама, а не само между Русия и Украйна, упс, между Русия и англосаксите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    08 Март 2022 12:02ч.

    Лабораториите на сащ са по цялото земно кълбо! Включително и в китай, откъдето пуснаха вируса краварите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невинните китайци във великия китай под мъдрото ръководство на др. Си се оказали в лапите на американския краварски империализъм, който им пуснал вируса

    08 Март 2022 12:50ч.

    Ашколсун!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    08 Март 2022 13:05ч.

    На територията на ФАЩ са забранени подобни лаборатории.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • затвори като гуантамо също

    08 Март 2022 13:21ч.

    И още много неща

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    08 Март 2022 12:07ч.

    Ако Китай и Русия са единни с Колективния Запад, ще се нормализира и Светът ще си отдъхне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блаженни са вярващите,че

    08 Март 2022 12:15ч.

    между Китай и Русия може да има нерушим всестранен съюз. Само ще цитирам китиски предприемач Цън Цон. "Китай има стокообмен със САЩ за 580 млрд.долара,почти толкона с Европа,със Япония -300млрд.долара,сЮ.Корея - 280млрд.,с Тайван 200 млрд. , а с Русия......90млрд.долара Така,че интереса е повече на Русия към Китай,колкото обратното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блаженниса.....

    08 Март 2022 12:21ч.

    И Русия и Китай са свързани със SWIFT. Русия имат STFM работеща с рубли,а Китай - CIPS работеща с юани.Стокообмена между Китай и Русия е 17% с юани,а останалото с друга валута,преобладаваща с доларите.Путлерасти,четете повече и се ограмотявайте,а не като папагали да повтаряте путинови опорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    08 Март 2022 12:30ч.

    Скоро Матушката ще се превърне в СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК на Китай , а чебурашките ще са следващите бежанци в Европа , но едва ли някой ще ги приеме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фустата

    08 Март 2022 12:40ч.

    Стокообменът между двете страни до края на тази година се очаква да достигне 200 млрд. долара, сега е към 150 млрд. Какъв е този китаец, който се явява по-скоро американски предприемач, отколкото китайски...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дунав

    08 Март 2022 12:44ч.

    Миналата година подписаха договор, по силата на който разплащането между двете държави вече няма да се извършва с долари! Тепърва предстои да видим. А когато някой започва да обижда наляво надясно значи или е невъзпитан, или почва да губи сигурност и увереност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    08 Март 2022 12:56ч.

    Така е, ама никой няма да те разбере тук. Русия с много надскочи ръста си с тая война. Китайците, които са най-голяма икономика в момента не смеят да присъединят Тайван, който е населен с китайци, а Русия тръгна да взема Украйна в която руснаците са малцинство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е,И

    08 Март 2022 13:05ч.

    Какво от това,че стокообменът име е около 200 млрд.долара между Китай и Русия. Та те само със азиатските си съседи Япония,Ю.Корея,Виетнам,Казахстан/половината вече китайски/,Индия,Пакистан,Сингапур и др. над 1 трилион долара стокообмен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западната т.нар. "цивилизация" да престане да съществува

    08 Март 2022 13:22ч.

    Това е достатъчно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отечествен фронт

    08 Март 2022 14:28ч.

    Няма да доживееш подобно нещо,тавариш путлераст!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дуракът мечтател

    08 Март 2022 17:01ч.

    България е част от западната цивилизация. Тоя няма ума на една патка, да го разбере. Че ако е за въпрос, и всичко онова, за което светът уважава Русия, е част от западната цивилизация. Култура, наука, ами иди да видиш Санкт Петербург, на европейски град ли ще ти се види или на парче от Азия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха сега

    09 Март 2022 8:17ч.

    Отечественият фронт, най-сетне се обади от фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Март 2022 12:26ч.

    Не са само в Украйна. И защо така? Защото на чужда територия законите на САЩ не ги ловят и могат да правят каквото си поискат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредната нескопосана кремльовска пропаганда в опит да се оправдаят за окупирането и да се подмажат на китайците

    08 Март 2022 12:28ч.

    Я, вече не било атомно, било биологично оръжие, мали, мали. Утре какво ще измислят фашистите от Кремъл? Метеор ли, извънземни ли или нещо друго заплашва бедните донбасовци, луганци и пр. терористични тумори, които трябва да се "освобождават"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Март 2022 16:15ч.

    Ще стигнат и до атомното, бъди рахатя. Всяко нещо с времето си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Десен сектор на Евромайдана"

    08 Март 2022 16:53ч.

    Гледай този филм, дано поне малко осмислиш кого защитаваш. А дали ще си зададеш въпроса, кой спонсорира всичко това, е друг въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Март 2022 12:30ч.

    До надъханият тинейджър по-горе: SWIFT не е решаващ фактор при международна търговия. САЩ не престават да търгуват с държави изключени от SWIFT или под санкции. И как го правят? Много лесно. Чрез трети държави. Купуват/продават нещо на държава под санкции и разплащането става, чрез друга, независима държава. Прочети малко повече по въпроса и не пиши дивотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдателююю,наблюдателю,

    08 Март 2022 13:23ч.

    Надъханият тинейджър е роден през 1952 год. и е работил като фин.ревизор,демек финансист и икономист. А в последните седмици и месеци ,целия свят,водещи финансисти и икономисти обясниха подробно какви са пораженията от изключване от SWIFT.Чети статиите на компетентните ,а не кремълските опорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • господин Ревизор

    08 Март 2022 13:39ч.

    Какво е мнението на финансистите и икономистите за състоянието на петродолара?! Тези новите трилиони които закръглиха дълга на 30 трилиона, кое ще ги обезпечи, какво стои зад тях? Как е положението на запад, с перките и панелите? Запад-нало зелено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • глоса

    08 Март 2022 12:38ч.

    Браво на Китай! САЩ трябва да се признаят за разнасянето на ковида. Изобщо, тоталитарният отвъдокеански хегемон трябва непрекъснато да бъде притискан за злодеянията, които върши спрямо глобалния свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • висок

    08 Март 2022 12:43ч.

    Чай ся, нали Украйна правеше атомни бомби и затова Путин я нападна? Сега биологични бомби ли станаха? Утре Путин ще обвини Украйна, че пуска извънземните на Земята да ни завладеят.... След 5 дена да не обвинят Украйна че ще скрие Слънцето и ще умрем от студ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    08 Март 2022 12:45ч.

    Не е нужно между Китай и Русия да има нерушима и вечна дружба! Нужно е сега, и точно сега да спрат унищожаването на Света от много “хуманните“ САЩ. За тези лаборатории се знае от години , че разработват много опасни вируси независимо, че това е строго забранено. Някои така и не разбраха защо Русия нарече това което предприе “специална операция“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    08 Март 2022 12:45ч.

    Разбра се, че една от тези няколко цели и то номер едно е да се премахнат тези много “полезни“ лаборатории! След като изкуствената пандемия успя само частично за всички е ясно, включително и за троловете, че това е биологична война в която няма наши и няма ваши хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грегорий

    08 Март 2022 12:46ч.

    Когато сложиш в закон 15 години затвор за всеки, който не говори, това което ДИКТАТОРЪТ говори, когато за т. н. "фалшива новина" те вкарват в затвора за 15 години – СЕ ВИЖДА КАТО НА БЯЛ ЛИСТ С ГОЛЕМИ ЧЕРНИ БУКВИ, ЧЕ ЛЪЖЕЦЪТ, МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ СИЛАТА НА ЛЪЖАТА, С КОЯТО ЗАЛИВА СВЕТА ВЕЧЕ 100 ГОДИНИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грегорий

    08 Март 2022 12:53ч.

    Ковид тръгна от руска лаборатория. На 17.09.2019 година се взриви руската лаборатория за биологично оръжие "Вектор", гр. Колцово, Новосибирска област!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    08 Март 2022 12:54ч.

    Може да е истина, може да е лъжа. По време на спецоперация се лъже най-много, е казал Бисмарк. Американците могат както да търсят защита от смъртоносните болести, така и да проучват как да ги използват. А версията си я избираме ние според ориентацията си. Което не означава, че няма да се излъжем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Март 2022 13:06ч.

    Observer, факта, че лабораториите са в чужда държава е достатъчен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грегорий

    08 Март 2022 13:07ч.

    Най-голямото наказание за всеки путинофил ще е - да го изпратят да живее в путинова Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моля,четете внимателно и отначало

    08 Март 2022 13:17ч.

    Автор на статията......ТАСС. РАссия,господа или по точно Кремль,господа или още по точно Маша Захарова и Песков,господа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    08 Март 2022 13:57ч.

    Аре спрете да се правите на алтави, изкупиха косите на хората в Усрайна, купуваха и тук, взимаха кожни проби и какво ли още не, броихме комари по Дунава всяка година за по 5 млн. долара, не питате ли защо? Побъркаха се тия, като не могат със сила и почнаха да мислят всякакви идиотии!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РусКит е новия хит

    08 Март 2022 14:10ч.

    И рапът им е по-добър от рапа ви... А Вирусът загина геройски в битката за Демокрация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как да

    08 Март 2022 14:52ч.

    Как грингосите да разкрият, като ще стане ясно,че са били вързани с краварците в Ухан?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шега няма

    08 Март 2022 14:55ч.

    Тези престъпници са направили заложници цяла Европа. Осеяли са всичките си бази с такива биолаборатории.Подчинени са на Фаучи. Тепърва ще изнудват Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Биологични особености

    08 Март 2022 16:55ч.

    Русия вече няма да плаща за вражески софтуер. Откриват се прекрасни възможности за българския народ да черпи с пълни шепи програми, филми, музика от братските руски сайтове, напук на алчните капиталисти, които само си пълнят гушите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събуди се,бре

    08 Март 2022 20:33ч.

    Сега сме 2022 год.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕОРГИ

    08 Март 2022 17:07ч.

    Ето ТУК светът се счупи , и нищо няма да е такова...Никоя държава няма да държи собственост и пари в САЩ, ЕС и Швейцария ...Приключи светът на долара .. До година над 50% от валутата ще бъде в в юани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Март 2022 17:19ч.

    от тези лаборатории тръгнаха вирусите а набедиха прилепите от китаи сега при това бомбене какво ще стане с тях кои ще се погрижи за епроветките сега очакваме вируси по лоши от атомна бомба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смех

    08 Март 2022 20:03ч.

    мда, те янките толкоз тъпи, че що да не си направят биолаборатории баш под носа на мАсква - че направо да се бяха обадили на другаря Путин да го питат, къде ще му е по- удобно да ги разположат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАЩ работят върху генетично оръжие.

    08 Март 2022 20:13ч.

    От взетата във ВМА кръв изготвят патогени, които поразяват само славянското население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом съобщава тас с

    08 Март 2022 20:17ч.

    Много вероятно е изобщо да не е истина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истина е,истина,щом ТАСС казват

    08 Март 2022 20:40ч.

    Който си мисли и говори обратно ....15 год.затвор "широка страна,моя родная,где свободно дишать человек"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кико

    09 Март 2022 9:44ч.

    Преглеждам си телеграм канала сутринта и попадам на това: "США работают с Украиной над тем, чтобы не допустить попадания к российским силам материалов биологических исследований — Нуланд" Хубав ден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи