Китай призовава НАТО да спре да провокира регионални конфликти

Китай призовава НАТО да спре да провокира регионални конфликти

Китай категорично се противопоставя на това да бъде определян като заплаха от НАТО, заяви днес китайското посолство в Норвегия, цитирано от Ройтерс. Изявлението на посолството е във връзка с изказване на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, направено по време на негова скорошна визита в скандинавската страна.

"Китай призовава НАТО да спре да провокира регионални конфликт, да създава разделения и безредици", се казва в изявлението на китайското посолство.

Посолството се фокусира върху думи на Столтенберг, че Китай е заплаха за съседните си страни.

НАТО твърди, че е регионална и отбранителна организация, но някои членове на НАТО постоянно разширяват обсега си на действие, като създават тесни контакти в сферата на отбраната със страни от Азиатско-тихоокеанския регион - това води до покачване на напрежението, изтъква китайското посолство.

"За международната общност е ясно кой е истинската заплаха за регионалния и световен мир", се казва още в изявлението на посолството.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Ретранслатора

  03 Юни 2023 12:32ч.

  Китайците нещо са в грешка. НАТО е стожер на мира и нивга не ще им мине през ума да разпалват регионални конфликти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Хлопни Дъска

  03 Юни 2023 16:05ч.

  Под "военно сътрудничество" Сатанинските Античовешки Щати, винаги имат предвид окупация. Искат военните кризи да ги управляват единствено те и само в техен интерес, без да зачитат ничие чуждо мнение по въпроса. Те са виновни за всички воини по света за последните 100 години !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лора Дан

  03 Юни 2023 21:44ч.

  Ами те създават кризите и затова най-добре знаят как да ги управляват. ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи