Китай призова за мирни преговори между Русия и Украйна в план от 12 точки за прекратяване на конфликта

Китай призова за мирни преговори между Русия и Украйна в план от 12 точки за прекратяване на конфликта

Китай иска да предотврати възможността руско-украинската криза да излезе извън контрол, като отбелязва, че диалогът и преговорите са единствените възможни начини да се реши конфликтът, се казва в документ, разпространен днес от китайското външно министерство, предаде Ройтерс. Документът беше публикуван тази сутрин от китайското външно министерство. Планът предвижда отменяне на западните санкции срещу Русия, въвеждането на мерки, с които да се гарантира сигурността на ядрените обекти в Украйна, отварянето на хуманитарни коридори за евакуация на цивилни и предприемането на действия за възобновяването на износа на зърно, съобщава БТА.

Предложенията на Пекин доразвива отдавна поддържани от Китай позиции, включително необходимостта от ефективно гарантиране на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на всички страни, отбелязва АП.

"Манталитетът на Студената война трябва да бъде изоставен. Сигурността на една страна не може да бъде гарантирана за сметка на сигурността на други страни, а регионалната сигурност не може да бъде гарантирана чрез укрепване или дори разширяване на военните блокове", се казва в документа.

"Конфликтът и войната не са от полза за никой. Всички страни трябва да останат разумни и да проявяват сдържаност, да избягват разпалването на огъня и да предотвратят влошаването на кризата или излизането ѝ извън контрол", се казва в документа, допълва Ройтерс. 

Войната в Украйна навлезе във втората си година, без да се вижда нейния край на хоризонта, коментира Ройтерс. Общото събрание на ООН прие резолюция с призив Москва да изтегли силите си от Украйна, а по-късно днес лидерите на Г-7 ще се съберат, за да съгласуват предоставянето на допълнителна помощ на Киев. 

Посланикът на ЕС в Китай Хорхе Толедо, заяви на брифинг в Пекин, че документът с позицията на Китай не е предложение за мир, но ЕС ще го проучи. "Ако документът за позицията е положителен знак за Украйна, тогава това ще е положителен знак и за ЕС", обясни Толедо.

Украйна нарече документа с позицията "добър знак" и заяви, че очаква Китай да бъде по-активен в подкрепата си за Украйна.

"Надяваме се, че те също ще призоват Русия да спре войната и да изтегли войските си", заяви на същата пресконференция украинският шарже д'афер Жана Лешчинска.

Руският президент Владимир Путин даде сигнал, че ще положи по-големи усилия в конфликта в Украйна, въпреки големите поражения на бойното поле през изминалата година. Той повдигна въпроса ядрените оръжия, като обяви плановете си за разполагане на новите междуконтинентални балистични ракети "Сармат".

"Не трябва да се използват ядрени оръжия и да се водят ядрени войни", заявява китайското външно министерство. "Ние се противопоставяме на разработването, използването на биологични и химически оръжия от който и да е държава при каквито и да било обстоятелства", допълва ведомството.
 
 Проблемите не могат да се решат чрез едностранни санкции и максимален натиск не могат да решат въпроса и че "те само създават нови проблеми", посочва китайското външно министерство.

"Китай се противопоставя на едностранните санкции, които не са разрешени от Съвета за сигурност на ООН. Съответните държави трябва да спрат да злоупотребяват едностранните санкции и "юрисдикцията на дългата ръка" срещу други страни", се казва още в документа. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Kiro Kanadeca

    24 Фев 2023 8:01ч.

    Китайците май ще връхната Путин, така ми се струва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    24 Фев 2023 8:04ч.

    Още първите две точки са неизпълними-искат и Русия да напусне Украйна но тогава Сърбия трябва да си върне Косово а и НАТО като военен блок да се разпадне...Трета точка и надолу дори не ги четох....Няма да стане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А границите не Русия от 1914 г. не щат ли?

    24 Фев 2023 11:20ч.

    И без друго Полша скоро трябва да бъде разделена, че става все по-вредна за всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    24 Фев 2023 11:43ч.

    Ами Русия още не е влязла в Украйна. В момента са в Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области, които са вписани в конституцията на РФ, тоест укрите са на руска територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Фев 2023 13:40ч.

    Бай Тръмп, кога се вписаха? Преди или след като влязоха там? С оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа viva е права!

    24 Фев 2023 15:03ч.

    Повече такива българи като ПРЕЗИДЕНТ ПЛЕВНЕЛИЕВ и ИВО МОЧА ИНДЖЕВ, и България ще дръпне! ВЕЧНА СЛАВА на тези ГЕРОИ. Ще оставят светла диря в историята на Човечеството! Госпожа Нинова ПРЕЗИДЕНТ, след подготвения импийчмънт на Радев. Господин Калоян Методиев, Господин Стоил Рошкев също мислят така. Поздрави, Павлова. Мерси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • клиничен факт

    24 Фев 2023 15:16ч.

    Към момента това е самата истина. РФ контролира - 99 % от Луганска област, към 70 % от Донецка област , от Запорожка не контролира областния център Запорожие, от Херсонска - не контролира Херсон и деснобрежието ! Т.е. РФ не контролира изцяло териториите на нито една от 4-те области, които са ЧАСТ от РФ по конституцията на РФ ! Изниква въпросът. Смята ли някой за правдоподобно и вероятно, Русия да се откаже от контрол над собствената си територия ? Който смята това за реалистично, според мен е пил газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Фев 2023 16:57ч.

    Явно само С. Корея вярва, че ще ги присъедините. И тукашните комунета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    24 Фев 2023 18:13ч.

    Още ли си тука? Бегом ускорено на фронта, за да ни скриеш вярата. Нищо че си дърто, ще покажеш барем че си пасионарно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    24 Фев 2023 8:04ч.

    Още първите две точки са неизпълними-искат и Русия да напусне Украйна но тогава Сърбия трябва да си върне Косово а и НАТО като военен блок да се разпадне...Трета точка и надолу дори не ги четох....Няма да стане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали ви

    24 Фев 2023 12:58ч.

    Бяха първи дружки, бе копейка ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek kızım

    24 Фев 2023 8:23ч.

    Бла , бла , бла, за расистите си е изгодно братоубийство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Китай не подкрепи искрено Русия...

    24 Фев 2023 8:34ч.

    ... ще гледа Тайван през крив макарон. Това на другаря Си би трябвало да му е пределно ясно. Проблемът е че Китай също така е зависим от САТАНИСТИТЕ , както е зависим и Путин... Нито Си, нито Путин се осмелиха да не играят играта с "Вируса", така и сега няма да се осмелят да воюват истински. Предложение за мир, което очевАдно е неизпълнимо, не е предложение за мир, а още една "тухла в стената" на войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не стопляш май каквата е играта?

    24 Фев 2023 8:50ч.

    Китай прехвърли топката в краката на ФАЩ - основният спонсор на тази война. Само гледай какъв гърч ще настане сега от страна на англосаксонците. Не забравяй, че големият бизнес на Китай е в Европа а не в ФАЩ и Китай си пази инвестициите. Сега след като ФАЩ ги поставиха в ситуация на цунг -цванг на всички ще им стане ясно, че с тази престъпна администрация във Вашингтон мир не може да има, защото точно тази администрация седи зад тази война и тя е изградила пътят до тази война още преди 10 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    24 Фев 2023 11:17ч.

    Понеже китайците и те като руснаците дълго мислиха, сега ще разберат колко много пропуснаха. Европа вече е на колене! Взривовете на газопроводите удариха не само Русия, но удариха и европейската икономика и още повече - покупателната способност на европейското население . С един куршум два заека! Опс! Грешка - три заека! Русия, Европа и Китай! Тук не знам да се смея или да плача, но фактите са такива! Грубо, бързо и подмолно САЩ сриват икономиката на Европа, забавиха икономическото възстановяване на Китай след Пландемията, но... костеливият орех се оказа Русия! Нещата ще стават още по кофти, ако Китай не се вземе в ръце! И за да е ясно, само ще кажа: Китай възстанови Пътят на коприната, а САЩ - Триморието! Те такива са игрите, пичове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    24 Фев 2023 15:14ч.

    играта на Китай е РФ да е отслабена и превърната в суровинен придатък на Поднебесната. А и защо да се мъчат да се разширяват на юг, където гъстотата на населените страни е като в Китай...по-лесно е за пренаселен Китай да гледа на север, където Сибир е с гъстота на населението 50 пъти под китайското.И най-важното, не е необходими да воюва за тези земи, достатъчно е да ги запълва миролюбиво с китайци, които помагат с работа в Сибир

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    24 Фев 2023 8:38ч.

    За съжаление, тези предложения евентуално могат да бъдат изпълнени след приключването на войната. То тия предложения, Путин го заболяха устата 20-години да ги обяснява на запада, но чалдисаните нищо не вденаха, затова се и наденаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • факти

    24 Фев 2023 8:50ч.

    Днес част от продажните ни медии-подлоги са се накичили с украински знаменца в знак на някаква солидарност с годишнината от някаква си война. Веднага трябва да кажем, че целият български народ е солидарен единствено с невинните руски и украински народи, които се избиват взаимно заради НАТО. Преди осем години с финансиран от тях преврат бе свалено законното правителство в Киев и бяха поставени марионетки – наркомани и клоуни. Те осем години водят необявена война срещу Русия, избивайки хиляди жени, деца, старци, включително българи. Когато Русия преди една година отвърна със сила, я обявиха за агресор. Една година марионетките в Киев водят войната на НАТО срещу Русия, превръщайки народа си в пушечно месо. Всеки ден лъжи и дезинформация не могат да скрият истината, че Русия се опълчи на тези пълчища от татуирани със свастики укрофашаги, проводници на интересите на НАТО. Една година погром на цяла Европа заради малоумните щения за вечна власт на разни Байдъновци и Лайнени. Българите трябва добре да знаят това, защото българските подлоги, най-вече ДБ, ни готвят същата участ. Категорично да кажем НЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванчо застрелял Марийка

    24 Фев 2023 9:23ч.

    В съда адвокатът му половин час обяснявал как преди 8 години Марийка отказала да приеме предложението на Иванчо да се преместят от града в наследствения му имот на село и как непрекъснато повтаряла колко грижовен съпруг е американецът Стивън, който се нанесъл с жена си и децата си в съседна на тяхната къща преди 20 години. Допълнение: Преди да стреля по Марийка Иванчо поискал от Стивън да се изнесе от съседната къща и да се върне в старото си жилище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марийка е сестра на Иванчо

    24 Фев 2023 9:45ч.

    Марийка живее в съседната къща с един селски бабаит, който всеки ден я пребива от бой на двора. Като гледал това известно време, Иванчо не издържал и ударил един между очите на селския бабаит...и станал агресор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руският президент Владимир Путин даде сигнал, че ще положи по-големи усилия в конфликта в Украйна, въпреки големите поражения на бойното поле

    24 Фев 2023 8:52ч.

    урок по съчинителство от БТА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БТА нямат такава фатазия

    24 Фев 2023 8:56ч.

    На тях им се плащат пробити $ентове за да публикуват съчиненията на разни пишман фантасти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • покер фейс

    24 Фев 2023 8:58ч.

    В геополитиката лъжата и БЛЪФА са мощно оръжие. Но трябва да се притежават от майстори, иначе лесно девалвират. Да погледнем епохата след ВСВ . САЩ , Великобритания притежават Ядрено Оръжие (ЯО)и бързо развиват арсеналите си. СССР подтичва след САЩ но изоставането е голямо ! В средата на 50-те години САЩ има около 10 пъти по-голям ядрен арсенал от СССР , и което е най-лошо за Москва - САЩ имат реалните "средства за доставка" , стратегически бомбардировачи ! СССР на практика не може да "достави" собствените си атомни бомби до територията на Северна Америка ... Хрушчов тръгва по "асиметричен" път на противодействие. Развитието на съветска стратегическа бомбардировъчна авиация е оставено на втори план. На преден план се поставят ракетите ! Хрушчав налага бясна "ракетна гонитба" с цел да изравни ядрения баланс със САЩ. Но и в ракетите не всичко е гладко за Москва. Първите ракети, в единични бройки, са грамадни, трудни за обслужване и не могат дълго време да са в бойна готовност /един път заредени с гориво или трябва да излетят , или до денонощия горивото да се източи/ . Получава се така че СССР има носители за ЯО , които теоретически да достигат територията на САЩ. Но на практика те не са боеспособни, в случай на криза няма как светкавично да се отговори на САЩ. Разбира се, по-късно с развитието на съветската ракетна техника тези недостатъци са преодолени и към края на 60-те години настъпва истински ядрен баланс между СССР и САЩ. Но в края на 50-те не е така ! Какво прави съветското ръководство, какво прави Хрушчов, за да запазят СССР , за да запазят мира ? Те БЛЪФИРАТ ! Хрушчов непрекъснато заплашва САЩ с ядрено унищожение, в случай на агресия срещу СССР ! Имитират се възможности, надхвърлящи реалните съветски възможности ! Провежда се прочутото изпитание с "Цар Бомба", кузикина мать Хрушчова ! 59 мегатонната бомба е взривена в Арктика не като оперативно оръжие срещу САЩ /тази бомба е произвеждана само в опитни екземпляри/ , а като средство за политически натиск ! И това , в съчетание с дивото поведение на Хрушчов на международната сцена , неговия заплашителен вид и дискур, дава резултат ! БЛЪФЪТ минава ! Американците не смеят да ударят СССР , американците не нападат Куба и караибската криза приключва "реми", със взаимни отстъпки... А когато американците се усещат че Хрушчов ги е "пързалял" , в края на 60-те и началото на 70-те, при Брежнев вече има истинско ядрено възпиране и паритет. БЛЪФЪТ изисква политическа убеденост, иска в пълния смисъл "сам да си вярваш" в това, което твърдиш... Добър блъфьор ли е Путин ? Не особено. Той довежда до знанието на Запада само това, което вече е факт, или в много напреднал стадий /оръжия/ . Путин не плаши достатъчно Запада ! Путин не предприема действия /маневри с ядрените оръжия/ , които истински да изплашат американците ! Политиката на Путин има за обект изключително вътрешната публика, руснаците. Путин не отправя апели и обръщения към западната публика , към американския народ например... Така Путин губи мощен лост за влияние върху политиката на врага ! Всичко това говори за слабост и договорка с врага. Путин играе с белязани от противника карти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @покер фейс 24 Фев 2023 8:58ч.

    24 Фев 2023 9:21ч.

    написал си една камара глупости. но с днешното "образование" толкова...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • условията за блъфиране са коренно различни сега

    24 Фев 2023 9:25ч.

    Хрушчов е имал силно консолидирано общество, пълен монопол върху медиите и е можел да управлява обществените процеси до стотна след запетаята. За разлика от Хрушчов, сега Путин е скъп гост в собствената си родина - петата колона все още е по-силна от руската държава, по хиляди начини и способи, но ето най-обикновения от тях - децата, сметките и собствеността на по-голяма част от вземащите решения в тази страна все още са физически на запад. За Русия СВО е, наред с другото, вътрешна операция по самоизчистване. А за новопоробените народи, като нашия, СВО е лъч за СВО-бода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • покер фейс

    24 Фев 2023 10:35ч.

    Перфектен анализ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изглежда напротив

    24 Фев 2023 11:08ч.

    Точно покер фейс е със старото образование. А вие изглежда сте без образование.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    24 Фев 2023 11:27ч.

    И при всички големи приказки, които не споря са истина, пропускате най - простата - Путин знае, че втори път с един и същи номер не може да мине. На него просто му трябваше време, за да приведе в действие т.нар. анимационни филмчета! Сега времето работи за него! Да му мислят неговите опоненти!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    24 Фев 2023 13:25ч.

    Това не е ли действие от преди няколко дни: Русия спря участието си в Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия със САЩ. Проблемите на Путин са в Русия, затова говори повече за това (като не броим пропагандата). Докато на Байден проблемите са му Путин и Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    24 Фев 2023 14:13ч.

    Покер фейс, само да допълня,че през 50 все още е много жив спомена за могъществото,военните умения и упоритостта на Съветската армия.Все още са живи и действащи повечето от пълководците от ВСВ.Не може да се забравя и съветската военна групировка в Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив

    24 Фев 2023 16:00ч.

    Путин не трябва да се обръща към западната публика. Трябва да мълчи. Мълчанието е златно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    24 Фев 2023 9:08ч.

    Китайците ненавиждат корупцията, знаят че е заразна болест която им е донесла голям упадък векове наред, затова комунизмът им е толкова особен и по различен от източно европейският, който беше корумпиран до дъно! Това което видяха в Русия е чудовищно, по специално корупцията в руската армия, това е много страшен показател и китайците си дават сметка, че заставане на страната на Русия е опасно, като да се подпреш на стена от кал, ще падне стената и ще се омажеш! Китайците имат разузнаване, да не би да са тъпи да не си задават въпроси за странно случващи се неща по време на това СВО....де не би да се окаже договорено с много уважаваните западни партньори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хе хе, приятелю ако си мислиш че

    24 Фев 2023 9:25ч.

    се краде само руската армия значи живееш на друга планета. На всякъде в западният свят всички крадат с гъзовете си. НАТО също е оказа ок но само на хартия. Тлъсти шапкари, които никога не са помирисвали война седят в НАТО от десетилетие. В САЩ корупцията не е по-малка, но някак си не обръщаш внимание, защото те са я узаконели чрез закон за лобизма. Не ти прави впечатление и разликата в цените - 1 танк абрамс струва 10 млн$, докато последният Т90 с цялото му допълнително оборудване -2 млн $. Сега за войната. Китай имат интерес да воюват в Украйна за да държат ФАЩ заети и далеч от Тайван. Недорасъл си да мислиш самостоятелно след като четеш само кенефи като Дневник и Дайнов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    24 Фев 2023 11:19ч.

    в Китай има служба Sky Net, която работи денонощно и връща с белезници бегълците-копупционери, често с откраднатите от тях пари. през 2020 г. в Китай са доведени 1421 бегълци в чужбина, като при операцията са върнати и $456 млн., присвоени от тях...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    24 Фев 2023 13:32ч.

    Какво общо има корупцията в армията на Русия с интересите на Китай. Да не е заразно ли!? Китай доста добре се справя с корупцията: ако те уличат в корупция, конфискуват ти всичко, застрелват те, а сметката за куршума и другите разходи се предоставя на близките за да я платят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китайците ненавиждат корупцията

    24 Фев 2023 16:01ч.

    LOL Онова, което правят китайците е Реалполитик. Няма нищо общо с чувствата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пояснение

    24 Фев 2023 11:23ч.

    Днес подлогите от ДБ навсякъде разпространяват снимка с надпис - България е с Украйна. Тези мекерета да не говорят от името на България, а само от името на своите купени задници. България е с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КИТАЙ ОБЯВЯВА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД

    24 Фев 2023 11:37ч.

    - Суверенитет и териториална цялост на ВСИЧКИ страни, - Сигурност за ВСИЧКИ страни, - Премахване на икономическите санкции като оръжие. Китай обяви Новия Световен Ред след като демонстрира готовност за съюз с Русия. Т.е. казва на САЩ - "Ако не сте съгласни, следва война между САЩ от една страна и Китай и Русия от друга!" Светът достигна точката на кипене. Еднополюсен или Многополюсен свят. Родилните болки, на които сме свидетели от много време са на път да преминат в раждането на детето (многополюсния ред) или в смъртта на родилката (планетата). Молете се САЩ да са преценили правилно ситуацията и да надделеят тези от елита им, които виждат шанс в многополюсния ред, който им се предлага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най добър е

    24 Фев 2023 12:59ч.

    Мирния план на С. Корея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всяка сложна игра си е малко проста

    24 Фев 2023 13:29ч.

    Накратко казано: Китай си пази инвестициите. Абстрактният мир в определени случаи е нещо по-неясно и при всички случаи по-лицемерно от абстрактния морал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    24 Фев 2023 13:43ч.

    Очевидно, че планът на Китай като цяло в момента не е в интерес на никой в контекста на войната в Украйна, освен на самия Китай в контекста на отношенията с Тайван. Но пък за всеки има по някоя точица от него да се хване като удавник за сламка. Може би опипват почвата с това предложение, за да си развържат ръцете и да имат аргумент за бъдещи доставки на оръжия под масата, защо пък не даже и на двете страни. Просто бизнес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Израел да се изтегли от Голанските възвишения веднага и безусловно,

    24 Фев 2023 15:04ч.

    да се изтегли от окупираните палестински територии и да плати репарации на Сирия и Палестина. КОСОВО ДА БЪДЕ ВЪРНАТО НА СЪРБИЯ ВЕДНАГА И БЕЗУСЛОВНО. САЩ да се изтеглят от Сирия и от Ирак и да платят репарации на Югославия, Сирия, Либия, Ирак, Афганистан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така и ще си

    24 Фев 2023 15:09ч.

    Умрете без да разберете, че загубихте Студената война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • войната като разпятие

    24 Фев 2023 15:25ч.

    Ами защо тогава да оспорваме достоянията на горещата и бъдещите й резултати? Не разбираме не защото не можем, а защото в така наречената ви "победа" няма нищо присъщо наше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подредбата

    24 Фев 2023 16:43ч.

    Противоречащи си, нереалистични и взаимноизключващи се идеи и заявления. Защо Китай прави всичко това? Та нима китайците не знаят, че цялата история на ООН е история на двуличие, безчестие, корист, агресия и умишлено погазване на международното право и божествените закони, което в последна сметка доведе от тяхното умъртвяване. Хм, тръгнали да решават проблемите на Украйна?! Та нима не е по-добре да върнем часовника директно в лятото на 1945 г. Няколко пъти прочетох и все по-категорично стигам до извода, че всъщност Китай цели точно това - да привлече вниманието най-вече на западните "партньори", че те са историческите и действителните причинители на случващото се и светът е узрял за нова подредба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Фев 2023 16:59ч.

    Тов. Си ви разката мамата на двете основни опорки. 1. За продължаването на войната и 2. За териториалната цялост на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ракета

    24 Фев 2023 17:17ч.

    Др. Ким, не си бутай гагата в области, от които нищо не вдяваш! Пали ракетите и се моли, щото някоя да не падне в Япония, че тогава дори др. Си, от когото си напълно зависим, няма да може да ти отърве задника! Чети за току-що излязлото становище на ЕС и ОТАН и после съобразявай - кой, на кого и какво е разкатал?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хунтата е изгорила над 20 000 000 книги на руски език

    24 Фев 2023 18:11ч.

    Кимбе, териториалната цялост на Украйна вие, натоффчетата, имахте възможност да я гарантирате, като не се месите с незаконния си преврат и последвалия го геноцид на рускоезични.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи