Китай призова да се избягват спекулациите и истерията за шпионския балон

Китай призова да се избягват спекулациите и истерията за шпионския балон

Спекулациите и истерията няма да помогнат с нищо, докато не станат ясни фактите около шпионския балон, за който САЩ съобщиха, че са засекли над територията си, заяви на брифинг китайското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

"Доколкото ми е известно, въпросът се проверява от наша страна", каза говорител на външнополитическото ведомство в отговор на журналистически въпрос. "Надяваме се двете страни да подходят по темата със спокойствие и благоразумие."

Вчера Пентагонът съобщи, че в продължение на няколко дни в американското небе е летял разузнавателен балон, за който военното ведомство подозира, че е бил китайски.

Китай е "твърдо против" всякакво по-нататъшно задълбочаване на сътрудничеството между Великобритания, САЩ и Австралия по въпроса за ядрените подводници, добави говорителят.

"Китай е силно обезпокоен от това сътрудничество и твърдо възразява срещу него", каза той в отговор на журналистически въпрос във връзка с медийни съобщения, че от посещението на британския министър-председател в САЩ през март може да дойдат новини за задълбочаване на сътрудничеството по отношение на ядрените подводници.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Разбрахме - сами съобщиха американците, че "предполагамият балон на Китай" не влияе добре

    03 Фев 2023 12:37ч.

    дни преди посещението на Блинкен в Пекин. Ще поставят условия американците ли? Кой без кого не може, това ли е възелчето за конфронтация / сътрудничество между САЩ и Китай?! Аман се каза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    03 Фев 2023 12:59ч.

    Ми, свалете го, бре кравари и докажете тезата си, че балона е на Поднебесната. Смехотворното твърдение, че ,, не го сваляте, щото долу на земята може някой да пострада " са тъпня за кретени. Спокойно може да изчислите местоположение, височина и скорост на балона, и траекторията на падане след попадение от съответно ПВО. Просто си изберете къде да падне ''фЪрчилото''. А, па, ако сте и малко грамотни, може и да го ,, заловите " цяло-целеничко. Ама, май не ви отърва ?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    03 Фев 2023 14:28ч.

    Горките кравари... Мина времето, когато само и единствено те имаха право да разполагат шпионския си арсенал по цялото земно кълбо. Свиквайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Технически аспект

    03 Фев 2023 15:00ч.

    Шпионски балони над вражеска територия е лексика от 50-те година на 20-ти век. Днес 2023 такива истории са комични. Нещо друго искат да кажат синковците от Вашингтон, но им е бедна фантазията. Ползват словесни форми от епохата на Айзенхауер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незабравимата Джени Псаки/Jennifer Rene «Jen» Psaki

    03 Фев 2023 18:13ч.

    Защо САЩ не могат да свалят шпионски балон: професионалист ът обяснява https://rusvesna.su/news/1675403939

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи