Китай обяви, че продължава ученията си в Тайванския проток

Китай обяви, че продължава ученията си в Тайванския проток

Китайските въоръжени сили съобщиха, че продължават да водят учения по море и във въздуха около Тайван.

Командването на източната зона на Китайската народноосвободителна армия написа в социалната мрежа Вейбо, че днес ще се отработват  нападения срещу подводници и настъпателни действия по море, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Пекин за втори пореден ден удължава срока на ученията около Тайван. Те започнаха в четвъртък и трябваше да свършат в неделя по обяд местно време, но бяха продължени.

Китай предприе мащабните си военни маневри с ракетни стрелби като демонстрация на сила в отговор на посещението на председателката на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси в Тайван, който Пекин смята за своя територия.

Източник: БТА

 

Коментари

 • Шао Лин пикчърс комеди

  08 Авг 2022 8:42ч.

  Врагът отлетя , но ние продължаваме да налагаме сянката му ! По-точно налагаме място в съседство, къдете беше сянката му. Жълта комедия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свинята в кочината

  08 Авг 2022 9:03ч.

  Умеещите само да провокират мирикани тепърва ще има да берат големите ядове. Каквото сам си забъркаш, и стопанинът ти не може да ти забърка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kod

  08 Авг 2022 9:16ч.

  Не знам как БТА формулира тезите си, за да изкара че "Пекин смята Тайван за своя територия", като факта е че е общопризнато, от ООН, че дори и от САЩ, че това това е така. Но друго си е да внушаваш, че то е хрумване на Пекин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  08 Авг 2022 10:26ч.

  Ето до какво водят мераците на една ботоксова бабичка, дено е закъсала за тайвански памперси, та е отишла да си ги набави по-ефтино от производителя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  08 Авг 2022 10:53ч.

  Путин с кьорфишеци не се занимава.Той директно напада и прави жестоки кървави войни щом си науми нещо.Смаза Чечня, Сирия и сега Украйна с брутално насилие. Жълтурковците засега лапат мухите.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Китайците са друга бира

  08 Авг 2022 17:25ч.

  Те ще удушат бавно и болезнено Тайван.. Примката вече е нахлузена.. Благодарение на нелепата провокация на Пелоси, Китай забрани износа на пясък за Тайван..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи