Китай: НАТО е системно предизвикателство за световния мир и стабилност

Китай: НАТО  е системно предизвикателство за световния мир и стабилност

"Искаме открито да заявим, че НАТО преувеличава и раздува т.нар. китайска заплаха и това е абсолютно безполезно начинание", отбеляза говорителят на китайското външно министерство Джао Лицзян.

НАТО сама по себе си е системно предизвикателство за световния мир и стабилност, заяви в четвъртък говорителят на китайското външно министерство Джао Лицзян, коментирайки новата стратегическа концепция на алианса.

"Самото НАТО е системно предизвикателство за световния мир и стабилност", заяви китайският дипломат на редовна пресконференция. Ръководената от САЩ организация, макар и да се позиционира като отбранителен блок, се стреми да напредва в нови области, добави Лицзян. Той заяви, че "ръцете на НАТО са изцапани с кръвта на хора от целия свят".

"Искаме открито да заявим, че НАТО преувеличава и раздува така наречената китайска заплаха и това е абсолютно безполезно начинание", отбеляза Джао Лицзян. Той призова военния блок незабавно да прекрати необоснованите си критики и провокативни изявления срещу Китай и да се въздържа от идеологията на Студената война и концепцията за игра с нулев резултат.

На срещата на върха в Мадрид в сряда лидерите на НАТО се споразумяха за нова стратегическа концепция, в която Русия е определена като "най-значимата и пряка заплаха за сигурността на алианса". За първи път НАТО обърна внимание на Китай, посочвайки системните предизвикателства, които страната поставя.

 

Коментари

  • bodar4uk

    30 Юни 2022 21:00ч.

    За да има мир и живот на Земята, Нато трябва да изчезне ! Досега няма нито един пример в историята за ползите от тоя съюз за човечеството, само разруха, страдания, жертви и измъкване по терлици от голямото фичкане. То верно, че луд умора няма, ама и това тяхното е някаква патология от чувство за безсилие и мания за величие. Абе, ДОСАДА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путя

    30 Юни 2022 21:06ч.

    Ще изчезнете вие файтона путинофили, по демографски причини, миналата година 150 000, тая - да видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който копае гроб другиму, сам пада в него

    30 Юни 2022 21:35ч.

    Помним като слонове и отмъщаваме като тигри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    30 Юни 2022 21:07ч.

    Май, май??? Пак ли не се усещате, идиоти такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО е рядко щастие, изливащо се върху света

    30 Юни 2022 22:10ч.

    С англосаксонска щедрост

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи