Китай: Изказването на Байдън за "диктатора" Си Цзинпин е абсурдно и безотговорно

Китай: Изказването на Байдън за "диктатора" Си Цзинпин е абсурдно и безотговорно

Китай каза, че изказването на президента на САЩ Джо Байдън, в което той описа китайския лидер Си Цзинпин като диктатор, е било "изключително абсурдно и безотговорно", предаде Асошиейтед прес.

Размяната на реплики идва само малко повече от ден след като държавният секретар Антъни Блинкън бе на посещение в Пекин, което имаше за цел да стопи ледовете в отношенията, които стигнаха историческа най-ниска точка.

Говорителката на китайското външно министерство Мао Нин каза днес, че коментарите на Байдън на благотворително събитие в Калифорния "са изцяло против фактите и сериозно нарушават дипломатическия протокол и сериозно накърняват политическото достойнство на Китай".

"Това е очевидна политическа провокация. Китай изразява силно недоволство и опозиция", каза Мао на брифинг.

"Изказванията на САЩ са изключително абсурдни и безотговорни", заяви Мао.

Посещението на Блинкън в Пекин, където той се срещна със Си, имаше за цел да успокои напрежението между двете суперсили, но изглежда не е постигнало голям резултат, отбелязва АП.

По време на благотворително събитие снощи Байдън каза, че Си се е озовал в неудобно положение заради напрежението около китайския шпионски балон, който бе свален от военновъздушните сили на източния бряг на САЩ.

"Диктаторите се оказват в неудобно положение, когато не знаят какво се е случило", заяви той.

Мао повтори китайското твърдение, че балонът е  трябвало да извърши метеорологични изследвания и погрешка е излязъл от курса си.  "САЩ трябваше да реагират спокойно и професионално", каза тя. "САЩ обаче изопачиха фактите и използваха сили, за да раздуят инцидента, разкривайки напълно своята природа на тормоз и хегемония", заяви говорителката на министерството.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Truman

    21 Юни 2023 16:30ч.

    Китай и САЩ въртят една игра.. как да издокарат Русия и да си я поделят...руснаците са вече заразени от вируса на парите и тоталното потребление и за тази зависимост НЯМА лекарство....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре е, че

    21 Юни 2023 16:36ч.

    Отвреме на време се появява някой като теб за да ни разведелява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Развеселява

    21 Юни 2023 16:37ч.

    Другото е грешка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леля Гошо

    21 Юни 2023 16:39ч.

    Дименсията Бай Хлопни Дъска преиграва, правейки се на по - луд от колкото е, за да избегне бъдещо съдебно преследване ? Ние вече чухме какво е казал невестулката Блинкен, но какво са казали китайците на невестулката – НЕ !!! Поркуа бе джанам ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посещението на Блинкен е нулирано

    21 Юни 2023 16:35ч.

    Китайците знаят що за стока са американците. Затова първоначално отказваха да приемат Блинкен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    21 Юни 2023 16:40ч.

    Вярно или не, какво е казал дименсията Бай Хлопни Дъска, има ли значение? Все едно да се проведе дискусия на тема състав на почвата на Плутон. Китай се развива с бесни темпове, Сатанинските Античовешки Щати затъват полека лека, а ОПГ Еврейско Нацисткия Съюз бързичко и безвъзвратно !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Юни 2023 16:46ч.

    Чудесно е , че САЩ и Китай задълбочават конфронтацията помежду си. Суденият анализ сочи, че Русия и Китай ще се ипитат да си поделят САЩ по фарватера на река Мисисипи! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    21 Юни 2023 19:23ч.

    Американската армия вече е на южната граница на цатите и ще се опита да ги спре, демонстрирайки "война с десетки хиляди мексикански мигранти". Ала като ги знаем какви войници са и как позорно си плюха на петите през 2019 г. в Северна Турция и през 2021 г. в Афганистан, нищо чудно за трети път в къс отрязък от време да станат за безумен резил, тоя път на своя територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясен Й.

    21 Юни 2023 16:58ч.

    Ясен Й. 21 Юни 2023 9:42ч. Сенилният дядка вижда, че външният му министър се връща нас*ан от Пекин и хоп - Си бил диктатор. Амитата трябва да се примирят и отстъпят в името на мира на планетата, ако ли не, ни чака ядрен апокалипсис. Ако това старецът го не вдява, то тези, които стоят зад него трябва да го разберат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Юни 2023 17:19ч.

    Ех, този Путин... Пак им издърпа килимчето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    21 Юни 2023 17:26ч.

    Е, язък за разкарването на Блинкен до Китай...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    21 Юни 2023 18:39ч.

    Браво на китайците! Не се знае къф хабер оня блинкащия е занеъл у дома, но е видно, че не се е харесало на дийп стейта, та почнаха от сабалян да плюят по цял свят. Обаче, ние драги ми смехурковци от територията какво правим, за да се спасим от тая проказа? Какво правим да се отървем от тия откровени предатели в момента наричащи се "елит" (за България става въпрос, за парламента и правителстовото дето бе избрано с ЯВНО малцинство, а някои от тия тряваше вече да са в дранголника за национлно предателство по КОНСТИТУЦИЯ)? Няма нужда да напомням, че преди мноо години и фюерера по същия спорен начин става начело на Германия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ- глуостта не се лекува.

    21 Юни 2023 18:51ч.

    Този път вместо с китайска поговорка ще отговоря с българска "Човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи". Крехкият опит за затопляне , включително с опита на световни лидери като Моди,отиде в историята. Те завинаги ще променят позицията си, за да не станат за смях пред собствените си избиратели. САЩ трябва да се извинят но няма да го направят , защото никога не се извиняват. Нататък вероятно все така ще я карат, защото глуостта не се лекува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "разкривайки напълно своята природа на тормоз и хегемония"

    21 Юни 2023 19:05ч.

    Много точно и кратко определение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На който детето му е в

    21 Юни 2023 19:30ч.

    Китай да вдигне ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    21 Юни 2023 19:42ч.

    Лява държава е, когато във властта има хора - работници и селяни, поне 50%, 30% от такива семейства, и 20% от други. Освен планова икономика и 70% държавен капитал, което е като Китай. БСП има ли 50% работници - като депутати? ............ Самостоятелност и взаимност, са два противоположни полюса. Изгода и взаимност също са противоположни. Взаимност е равенство. Взаимоизгодно сътрудничество е лявото и социализмът, и е планиране - за да има успех за участниците. Десните от БКП-ДС, живковата червената буржоазия, много обичат пазарната икономика и казват - че е ВЗАИМНА ИЗГОДА, Рейгън и Тачър така са им внушили, и обещали.. А Айн Ранд? .. ..... Лявото е сътрудничество, дясното е конкуренция за лично оцеляване и лична изгода. Взаимна изгода е ляво и социализъм. Дясно е лична изгода. (Блудният син се отклонява на дясно, но когато фалирал се сеща за лявото, и се връща в лявото)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народееее

    21 Юни 2023 19:43ч.

    Консервативната медия ФОКС излъчва и финансира ПЛАНИНАТА БРОУДБЕК, сериялът Луциферрр.. ... Консерванизмът е диагноза. А либерализъм няма. Либерализмът е маската на консерватизмът. Римската империя също завладява територи в името на ценности и цивилизованост, и дори днес наричаме съдебната система - РИМСКО ПРАВО. Консерватизмът е сърцето на звярът-капитал-върхушката, а либерализмът е неговата стратегия за оцеляване и пропаганда - лъжи. Неговият морал е дясната философия - егоизмът. Преписано като цитат на Троцки: Трябва безпощадно да се избиват руските националисти! Необходимо беспощадно убивать русских националистов! (Христос и Левски, мразят национализмът. Национализмът предизвиква национализъм и фашистки идеали. За цялото зло и конформизмът е виновно образованието. Национализмът е последното убежище на глупакът и мръсникът, престъпникът и предателят, кръвопиецът. СССР бе съборен от плъховете във властта от КПСС и КГБ, стъпили на опорната точка на патриотизмът и национализмът, което ги спаси и въздигна отново, с развити фашистки мисли.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народееееее

    21 Юни 2023 19:45ч.

    Консерванизмът е диагноза. А либерализъм няма. Либерализмът е маската на консерватизмът. Римската империя също завладява територии в името на ценности и цивилизованост, и дори днес наричаме съдебната система - РИМСКО ПРАВО. Консерватизмът е сърцето на звярът-капитал-върхушката, а либерализмът е неговата стратегия за оцеляване и пропаганда - лъжи. Неговият морал е дясната философия - егоизмът. Христос мрази ли парите и богатството, изгодите - идеалите на консерваторите. Преди фашистката идеология за чиста кръв, беше консерватизмът за синя кръв, днес е либертариянството и техните философи Адам Смит, Айн Ранд, Милтън Фридман, Хайек и Мизес, Рейгън, Тачър. Тези изброените са любимци на Орбан, Путин, Костадин Костадинов, Шкварек, Станишев, Карбовски, Сорос, Байдън, Тръмп, Зеленски, Пригожин, Бойко, Кирил Петков, ДБ, Гешев, Ердоган, Медведев, Урсула, Фокс Нюз, Републиканската партия.... ДПС, ГЕРБ, ИТН, .. Леви либерали няма. Това е междинна фаза към узряване за комунизъм. Десните либерали са консерватори със знания, избрали сатаната и пътят му, в защита на дясното - елитарната власт и властта на парите. Дясно за глупаци е консерватизмът, дясно за спасяване на статуквото-консерватизмът, чрез прогресивни, научни методи, психология и измама, е либерализмът. ЛГБТИ е пета колона срещу християнството, комунизмът, лявото, синдикализмът, и Русия. Самостоятелност и взаимност, са два противоположни полюса. Изгода и взаимност също са противоположни. Взаимност е равенство. Взаимоизгодно сътрудничество е лявото и социализмът, и е планиране - за да има успех за участниците. Десните от БКП-ДС, живковата червената буржоазия, много обичат пазарната икономика и казват - че е ВЗАИМНА ИЗГОДА, Рейгън и Тачър така са им внушили, и обещали.. А Айн Ранд? .. ..... Лявото е сътрудничество, дясното е конкуренция за лично оцеляване и лична изгода. Взаимна изгода е ляво и социализъм. Дясно е лична изгода. (Блудният син се отклонява на дясно, но когато фалирал се сеща за лявото, и се връща в лявото) Който обича търговията е сатаниссстт и антихрист. Апостол Павел е казал, КОЙТО НЕ РАБОТИ НЯМА ДА ЯДЕ. Това е констатация, не е заповед. Констатация като, КОЙТО СИ НАПРАВИ КЪЩА НА КАМЕННО МЯСТО, ТЯ ЩЕ УСТОИ. Не заповед като КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ. Господ е анти капиталист и антидесен. Казва, животните не работят, и той иска човекът да не работи за прехраната си. Но който не се труди в БОЖИТЕ ДЕЛА, какъв дял ще има от тях. Ако не прощаваш и не обичаш, не закриляш, не помагаш на слабият, не се молиш за помощ БОЖИЯ, каква е логиката да получиш нещо от БОЖИЕТО ЦАРСТВО където всички са като семейство - дружно, пък и закрила и справедливост - щом не искаш и не си дал. КОНСТАТАЦИЯ. Замъглява се паметта ни за благост, милост, съпричастност, за любов към ближния, към брата, към рода и към света…И трябва да дойде тежко изпитание, което да ни постави на колене, за да се опомним и да се отърсим от грозотата на ежедневното си дребнотемие, от страстите си, от злобата и егоизма си, от алчността, от завистта и високомерието си и като малки пакостници да сведем глави и да чакаме полагащото ни се наказание или да помолим за прошка. НЯМА ЛИ Д СЕ ПОМОЛИМ ЗА СПАСЕНИЕ ОТ НОВОКОЛОНИАЛИЗМЪТ ОТ ЛИБЕРТАРИАНСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА МИСЪЛ И ДЕЙСТВИЕ, ДА СЕ МАХНАТ ЗЛИТЕ ПОЛИТИЦИ И НЕНАСИТНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ, СЪСИПВАЩИ НАШАТА ДЪРЖАВА И НАШИЯТ НАРОД. Като се съберем за обща молитва към БОЖИЯТА ЗАКРИЛА И МЪДРОСТ, а не да се молим за мир, на демоните от политици и посолства и световни институции?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    21 Юни 2023 19:51ч.

    Този изкуфял дъртак Бидона вече се явява пречка на ФАЩ дори да лъжат както са свикнали. Ей го, напразно вчера се разходи до Китай лъжливото Блинкенче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи