Китай изисква пълна информация за американските биолаборатории в Украйна

Китай изисква пълна информация за американските биолаборатории в Украйна

Говорителят на китайското външно министерство Джао Ли Джиан

Пентагонът публикува информационен лист, в който се казва, че властите на САЩ подкрепят цивилни лаборатории и здравни центрове в Украйна като част от мирна програма

Китайското правителство изиска от Съединените щати да разкрият пълна и подробна информация за дейността на американските военни лаборатории в Украйна, каза говорителят на китайското външно министерство Джао Ли Джиан на брифинг, докато коментира информационния лист на Пентагона относно подкрепата за украински биологични съоръжения.

„Отново призоваваме Съединените щати да обяснят напълно и подробно дейностите, които са извършили в Украйна, а не дейността, извършена от украинска страна“, каза той. „Също така, ние призоваваме Съединените щати още веднъж да се откажат от възраженията си срещу създаването на протокол за проверка“, каза Джао.

Пентагонът пусна в четвъртък справочник, в който се казва, че през последните 20 години властите на САЩ са подкрепили 46 различни цивилни лаборатории и здравни центрове в Украйна като част от мирни програми.

По-рано говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза, че по време на специалната военна операция в Украйна руските сили са открили доказателства, сочещи за спешно почистване от режима на Киев от следи от военна биологична програма, извършена в Украйна и финансирана от Министерството на отбраната на САЩ. Според Конашенков служители от тези управлявани от Пентагона украински лаборатории разкриха спешното изхвърляне на особено опасни патогени на 24 февруари, а именно чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нуланд на 9 март, говорейки на изслушване в комисията по външни работи на Сената на САЩ, каза, че в Украйна има съоръжения, които правят изследвания в областта на биологията и че Вашингтон се опитва да предотврати падането им. под контрола на руските сили.

 

Източник: ТАСС

 

 

 

 

Коментари

  • ГАРВАНЪ

    10 Юни 2022 16:48ч.

    В Украйна няма американски военни биолаборатории. КУРабийката Нюланд излъга под клетва Сената. Попитайте коя да е "мисирка" и тя ще ви каже, че никога нищо не е имало никъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кому дреме за Китай

    10 Юни 2022 16:58ч.

    азиатски джуджета. С нас са Черна Гора и Северна Македония!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първо, източникът е ТАСС,

    10 Юни 2022 17:01ч.

    което означава, че трябва да имаме поне едно наум, второ, че послдната световна епидемия тръгна именно от Китай при неизяснени обстоятелства и многомесечни китайски лъжи, и трето, спекулациите за т.н. военни лаборатории така и не бяха придружени от поне едно едничко доказателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    10 Юни 2022 17:08ч.

    Преповтарянето на едни и същи малоумни опорки изобщо не ги прави по-правдоподобни, даже напротив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Биляна

    10 Юни 2022 17:17ч.

    А в Мариупол кой знае защо, се появи холера...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При война холерата е често явление

    10 Юни 2022 17:23ч.

    Също и други болести. Лесно е за обяснение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Холерата е ендемична в Бангладеш

    11 Юни 2022 12:53ч.

    счита се, че точно в Бенгалския залив тоя вибрион, поразяващ ракообразните, е мутирал в човешки патоген. През войните е пренасяна от колониалните войски. Така че - хич не е нормална появата й в Мариупол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    10 Юни 2022 17:43ч.

    Светът ще се промени след изпепеляватето на ФАЩ.Тия не ще се кротнат. Ще преживее човечеството ядрената война.За Добро ще е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    10 Юни 2022 18:11ч.

    явно некои гйродругаре, особено хангло-саксонски не четата годишните Доклади за нарушването на правата на Мат'ряла издавани от китайското форин офис, ще се научат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    10 Юни 2022 19:02ч.

    всичко идва от сащ защо първо в китаи там ядат супа от прилепи от векове защо точно в 21 век в ухан след това пандемията отмина и сега наново сев корея пуска ракети напоследък и изведнъж вдигнаха температура после доиде маимунската болест

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба яре майно льо

    10 Юни 2022 19:19ч.

    Дебили, пийте си хапчетата и си лягайте! От вас освен простотии друго няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доктор-сексолог

    10 Юни 2022 19:28ч.

    В гърция има случаи на проказа. Проказа ! В 21-ви век. Някой сериозно се е заел да пречиства света от непотребните калъфи /де.били/. Грозно е, но неизбежно. Природата даже не търпи разни недонаправени да продължават да беснеят .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проказа в Гърция?

    10 Юни 2022 20:37ч.

    Значи или ЦРУ е замесено, или Сорос, или Бил Гейтс с чиповете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи