Китай е склонен да си сътрудничи с Русия по военните въпроси

Китай е склонен да си сътрудничи с Русия по военните въпроси

Говорителят на китайското министерство на отбраната Тан Къфей. Снимка: АП

Китайските военни са склонни да си сътрудничат с руските си колеги за засилване на стратегическата комуникация и координация между двете държави, обяви днес китайското министерство на отбраната, предаде Ройтерс.

Китай и Русия ще работят заедно по осъществяване на инициативи за световна сигурност, съобщи на редовна пресконференция говорителят на китайското военно министерство Тан Къфей. Двете държави ще задълбочат военното доверие и заедно ще бранят международната справедливост и правосъдие. Освен това ще организират съвместни морски и въздушни патрули и ще провеждат съвместни учения, добави говорителят.

Неотдавнашно съвместно учение на военноморските сили на Китай, Иран и Русия в Оманския залив е подобрило възможностите им да извършват морски мисии от различно естество, съобщи днес китайското министерство на отбраната.

Ученията допринесоха още повече за приятелските отношения и сътрудничеството между трите държави, каза Тан Къфей. Китай, Иран и Русия изпратиха военноморски части, включващи 12 кораба, специални отряди и водолазни звена, за участие в ученията, които се проведоха между 12 и 19 март, добави той.

Неотдавна китайският президент Си Цзинпин се срещна с руския си колега Владимир Путин в Русия, което обаче не се хареса на САЩ, припомня Ройтерс.

Китай каза по този повод, че сътрудничеството между Австралия, Великобритания и САЩ по въпроса с ядрените подводници може да предизвика надпревара във въоръжаването, отбелязва Ройтерс.

"Веднъж щом се отвори "кутията на Пандора", стратегическият баланс в региона ще бъде нарушен и регионалната сигурност ще бъде сериозно застрашена", добави Тан Къфей.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Trimorec

    30 Март 2023 13:49ч.

    Т.е да разбираме, че Тайван утече у канала...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    30 Март 2023 17:50ч.

    Тайван ще изхвърли ДД в КАНАЛА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    30 Март 2023 13:50ч.

    мдам... това, види се, е деликатен начин да бъде пояснено на нашите брадърс ин армс отвъд голямата локва, че са пратени назад и вляво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психопатите, "ръководещи" т.нар. "Запад" трябва съвсем да са изтрещели, за да си мислят, ме някой ще ги пита

    30 Март 2023 13:59ч.

    Тече глобална химиотерапия срещу световния тумор САЩЕСОТАН. Да се надяваме, че няма да се наложи прибягването до лъчетерапия. С радиоактивни изотопи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    30 Март 2023 14:00ч.

    Китай хич да не се прави на толкова отворен, щото като ТСВ се развихри в Пасифика, няма да могат да минат без Русия! Следващото барутно буре там ще е Австралия, която за миналата година води в класацията за набиване на оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • укросвиньо, по добре

    30 Март 2023 14:29ч.

    провери къде е Австралия и къде е Китай. И след това си задай въпроса в лоботомираният мозък, какво ще дири Австралия в Китай на 6000 км?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз пък си мисля, че това е

    30 Март 2023 14:01ч.

    предупреждение към ФАЩ/НАТО, които гледат в момента безпомощно как инвестицията и проектът "Украйна" безславно потъва като истински Титаник. И за да няма изкушили се нови проксита в Европа (на първо място поляци и трите балтийски мастити) или съвсем из перкали отвъд голямата локва, Китай деликатно се намесва и казва, че при нужда ще съдейства при провокации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Март 2023 14:13ч.

    Запада иска да ескалира войната, понеже вече не му се виждат ушите, но не бяха сигурни Китай какво ще направи... е, видохте, Кимчи вече тръпне да се разправи сам със сащаците ? С трици маймуни не се ловят, няма да има война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    30 Март 2023 14:36ч.

    На китайците им е пределно ясно, че те са следващите на пънгара, ако фашизирания запад, начело с империята на злото-САЩ се справи с Русия! На сатанинския хегемон постепенно ще му спират кръвта, като постепенно се отказват от долара! Дано само не станем свидетели на шокова терапия с термоядренно оръжие, че много невинни ще пострадат и ще измрат поне 500 милиона (за сведение, във Втората световна война жертвите са около 50 милиона човешки живота!)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китайския посланик

    30 Март 2023 15:15ч.

    Каза ли ви кога да чакате жълтите на Лъвов мост ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китайското сътрудничество с Русия

    30 Март 2023 15:15ч.

    Китайското сътрудничество с Русия Досега се изразяваше в това - да купят два самолета Су, да ги разглобят, изкопират и да преустановят договора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • постепенно се отказват от долара

    30 Март 2023 15:35ч.

    и символично изгарят огромните си валутни резерви точно в долари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    30 Март 2023 18:21ч.

    изгарянето се изразява в преминаване къ разплащания в други валути. но нали трябва да дращим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи