Китарист от "Ку-ку бенд" оцеля при взрив от батерия на тротинетка (снимки)

Китарист от "Ку-ку бенд" оцеля при взрив от батерия на тротинетка (снимки)

"Цецо купува тротинетка на сина си, включва я да се зарежда в хола, синът му излиза, той влиза в банята и 10 минути по-късно тротинетката избухва като бомба. Взривът избива прозорците и подпалва апартамента", пише още в поста си Слави Трифонов. Той отбелязва, че китаристът Цветан Недялков и неговият син са живи и здрави. Изгорели са три китари.

Батерия на тротинетка гръмна в апартамент в София и предизвика пожар, съобщават от МВР. Инцидентът е станал при зареждане на батерията. От пост на лидера на ИТН Слави Трифонов във Фейсбук се разбра, че жилището, в което е станал инцидентът, е на китариста на "Ку-ку бенд" Цветан Недялков.

Изгорелият апартамент се намира на първия етаж от 5-етажна сграда, а в него е живеел китаристът Цветан Недялков от "Ку-Ку бенд", предаде БТВ.

Сигналът е подаден към 10.00 ч. в дежурната част на Столичната пожарна. Получено е било съобщение за взрив и последващ пожар в апартамент в жилищна кооперация на ул. „Козлодуй“. Незабавно към адреса са насочени два екипа огнеборци.

"Днес е голям ден. Днес е изключителен ден. Днес е изумителен ден, защото моят колега и приятел Цветан Недялков, с когото сме заедно от 30 години и неговият син Мартин, имаха най-големия късмет на света. Те оцеляха след взрив на литиево-йонна батерия. Цецо купува тротинетка на сина си, включва я да се зарежда в хола, синът му излиза, той влиза в банята и 10 минути по-късно тротинетката избухва като бомба", пише в поста си във Фейсбук Слави Трифонов.

Според разказа на Трифонов, взривът избива прозорците и подпалва апартамента. "Но, благодарение на късмета, на Бог, или на който там пише какво да се случи на всеки един от нас, моят колега и приятел и велик китарист Цветан Недялков и синът му са живи и здрави. Ако им се беше случило нещо, направо не знам какво щях да направя", пише лидерът на ИТН.

На място бяха изпратени пожарни и полицейски екипи. Няма загинали и пострадали. Апартаментът е напълно унищожен след мощния взрив. Щетите са огромни. Хората от блока са евакуирани.

 

"Пиша тези редове, за да ви отправя сигнал за внимание, когато купувате такива устройства. Явно технологиите са напреднали, но не достатъчно, за да могат да ни предпазят от такива инциденти. Инциденти, които могат да станат трагедии. Така че - внимавайте! Между другото, изгоряха и три китари и това е първият случай, в който съм щастлив, че изгоряха китари. А Цецо е жив и здрав!", завършва Трифонов.

 

Източници: segabg.com, "24часа", novini.bg

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

 

 

Коментари

  • Бъдещето ще е такова

    17 Май 2023 16:42ч.

    на литиевите мобилни бомби след забраната на ДВГ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    17 Май 2023 19:29ч.

    Да им имам проблемите на умните и красивите сороси. Карайте си двг и не се занимавайте с литий, че ще позеленеете на 2 метра, а на планета не и трябва литиеви и манганови мини....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Частния"Гласове" на кукав Цецо

    17 Май 2023 21:24ч.

    Лека нощ, Енвер ходжа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Недялков джаз

    17 Май 2023 16:56ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=798rSe0rhFM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Май 2023 16:58ч.

    ??? Нема кво друго да кажа... представям си електричките в гаражите как събарят сградите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е смешно ако ме питаш

    17 Май 2023 17:05ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=8nz5ijXcckI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е смешно ако ме питаш 17 Май 2023 17:05ч.

    17 Май 2023 17:22ч.

    Не е смешно да загинеш от собствената си глупост, вярно. Смешно е да си толкова зле образовани, че да пазаруваш електрокари и тротинетки с литиеви батерии, а още по-смешно е да парадираш с това и да мислиш, че си много модерен. В училище сме учили, че литият - алкален метал, реагира бурно с вода и се самозапалва, тъй че пророчеството за горящи сгради, под които са били паркирани играчки с литиеви батерии трябва да се разглеждат като предупреждение! Бъдете здрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Май 2023 18:24ч.

    Литият реагира с вода и се отделя водород. А водородът в комбинация с кислорода от въздуха прави "бум"... И да, не е смешно. Добре че няма загинали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на 100% съм

    17 Май 2023 19:16ч.

    съгласен с теб. Не ми се влизаше в обяснения за лития и затова пуснах само видео. Първият коментар за литиевите бомби също е мой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    17 Май 2023 17:14ч.

    В Москва батерия/пауър банк в раница избухна по време на урок на осмокласник.Инцидентът е станал в едно от столичните училища. По време на урок избухна пауър банк в раницата на ученик от осми клас, в резултат на което куфарчето започна да гори. Момичето успя да вдигне телефона и да се отдалечи от бюрото. Според канала всички други вещи на ученичката са изгорели. Очевидци заснеха инцидента и го разпространиха в мрежата. https://www.gazeta.ru/family/news/2023/04/28/20316512.shtml

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо Джо

    17 Май 2023 17:15ч.

    а какви ли са щетите при взрив на автомобилна батерия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 17 Май 2023 17:15ч. а какви ли са щетите при взрив на автомобилна батерия...

    17 Май 2023 19:24ч.

    Ако за гасенето на горящ класически автомобил с ДВГ са необходими У литра вода, то за гасенето на прехвалени те и зорлем лансирани електроиграчки е необходимо количество Ух100 литра без да броим химическите гасителни. В САЩ практичните американци дори не ги гасят, а ги оставят да догорят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Май 2023 20:04ч.

    Литият в никакъв случай не бива да се гаси с вода!!! Той реагира с нея, при което се отделя водород, който е взривоопасен. Освен това литият е с по-малка плътност от водата и изплува над нея. Така пламъкът не може да бъде задушен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    17 Май 2023 17:25ч.

    Изключително се радвам за Цецо и сина му,че са оцелели.Това е големият проблем на тези превозни средства,че нямат повечето от тях документ за стандарт в ЕС,гаранционна карта на батерията.Особено за България съм почти сигурен,че липсва такава,като ни знам контрола на какво и да е.Отново пълното безхаберие на Държавата за каквото и да е било.Цецо,молбата мие да заведеш веднага дело срещу тази навярно Китайска фирма и да ги съдиш до дупка за заплаха за живота ти на теб и сина ти.С най-високото обезщетение което адвоката ти може да поиска.Успех.И да си лееш куршум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vitory

    17 Май 2023 18:13ч.

    Дано касовата бележка да не е изгоряла в пожара. Без нея не може да съди никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлсон от покрива

    17 Май 2023 17:39ч.

    Не тротонетка, а противотанкова мина! Тя избухва , жълтурници!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако “великият китарист”…

    17 Май 2023 18:04ч.

    Беше купил на сина си обикновено колело, да върти , да се товари физически, да спортува…със сигурност велосипеда нямаше да гръмне ! Ама нали е “ велик китарист” и съответно детето му трябва да е гъзарче - ето какво става.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    17 Май 2023 19:13ч.

    Абе това ми се види, че е комбинация с газова бутилка. Вярно че батериите гърмят и подпалват околните неща, но чак да избие дограмата... Слава Богу, че са оживели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лошото е, че принудиха и Русия да ги произвежда, включвайки се в по същество нелоялна и глупава конкуренция

    17 Май 2023 19:15ч.

    Вместо да се инвестират пари в такива опасни и очевидно конюнктурно русофобски западни проекти с електромобилите (нали от поне десетилетие целта е да се удари по възможността на Русия да забогатява от продажбата на горива), можеше да измислят по-съвършени катализатори и филтри за колите с ДВГ, които да свеждат до минимум замърсяването. Светът се напълни със самоубийци вследствие на масовата употреба на литиево-йонната електрическа акумулаторна "алтернатива". Русофобията - все едно дали имплицитна или експлицитна, е тежка форма на сатанистка обсебеност и причинява разрушения на живот, здраве и инфраструктурен фонд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Май 2023 20:06ч.

    А Кокорчо искаше да ни направи парк от литиеви батерии - отработнеи, т.е. вече компрометирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    17 Май 2023 21:59ч.

    " ЗАПАЛИЛ СЪМ ТРОТИНЕТКАТА! РадиоПирати - коментарът на @Martin_Karbowski Мартин Карбовски"- https://www.youtube.com/watch?v=LefGgeBgY8I

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой е за бой

    17 Май 2023 23:14ч.

    Тия тротинетки трябва да ги забранят! Не може нещо, което не е регистрирано като ПМС, да хвърчи безшумно със 120км в час в платно,в което се движат нормални участници в пътното движение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    17 Май 2023 23:46ч.

    Да ви таковам иновациите джендъро европейски. Цялата ви работа е такава-мирише на трети пол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • """"""

    18 Май 2023 1:55ч.

    Ами безкабелните прахосмукачки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    18 Май 2023 4:14ч.

    Откъде пък сте толкова сигурни, че от батерията е този взрив. Сега за минутка замисляне се сетих за още 5-6 други причини за взрива, а батерията после да е изгоряла вторично. Колко такива батерии има в света и колко други примери има за такива взривове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адолф Наполеонов от 7-ма стая

    18 Май 2023 8:26ч.

    пРИВЕТ от 4 километър!!!И талафоните с таквиз батерии да се забранят!!!Именно защото са опасни д-р Иванов не ни дава да ги ползваме!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи