Кисинджър: Втората Студена война може да е по-опасна от първата

Кисинджър: Втората Студена война може да е по-опасна от първата

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър смята, че втората Студена война може да бъде по-опасна от първата. Той изрази това мнение в интервю за испанския вестник "Ел Мундо", съобщава ТАСС.

Според него нова Студена война може да започне между САЩ и Китай. Той обясни това с факта, че тези страни имат съпоставими финансови ресурси, което не беше така по време на първата Студена война. Бившият държавен секретар на САЩ смята, че "очакваното озападняване на Китай" вече не е убедителна стратегия.

На въпрос как ще да бъде сложен край на конфликта в Украйна, Кисинджър отговори: „В крайна сметка трябва да намерим място и за Украйна, и за Русия, ако не искаме Русия да се превърне в аванпост на Китай в Европа“, аргументира се той.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • рукола Z

    26 Март 2023 10:33ч.

    Тоя дядка щял да търси място на Русия ??? дедоооо, дедо... в задачата се пита що си жив??? Изпуснахте духът от бутилката - туто финито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоил Малевски

    26 Март 2023 10:39ч.

    Американските ракети HIMARS, използвани от ВСУ за защита срещу руската агресия използват ваксинираните с препарата срещу COVID-19 „Спутник“ за изчисляване на ударите и нанасяне на поражения. Тази напълно сериозна теория представя горещата поддръжничка на Владимир Путин заслужилата артистка на Руската Федерация и отявлена антиваксърка Мария Шукшина, твърди изданието "Обозреватель".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Стоил Малевски

    26 Март 2023 10:59ч.

    не разбирам защо, след като някой, някъде е написал някаква глупост, следва да я пуснеш и тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сериозно?

    26 Март 2023 17:17ч.

    А можеш ли да предложиш доказателства, че не е вярно? Или само предполагаш, че не е вярно? Да знаеш и да предполагаш не е едно и също, нали така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    26 Март 2023 11:47ч.

    Дедо Киси, не бери грижа за мястото на Русия в света. По-добре дай някоя насока за бъдещето на Сащ в бъдещата световна сцена, щото си мисля, че ще трябва да разчитате на собственото си тяло, във вашите си територии, с отсечени пипала по цялата Земя. Териториални претенции засега нали никой не ви предявява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз се възхищавам

    26 Март 2023 13:42ч.

    На коронавируса, как така знае кой може и кой не може да порази. 99 годишни политици, явно са киборги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    26 Март 2023 14:04ч.

    Хенри е ментално запазен след многократно преливане на млада кръв, но той е ментално заразен от сатанинската неолиберална истерия, чийто говорител е. Напоследък е затънал в противоречия. Добре ще бъде да изясни първо на себе си позицията, която да заема и след това да се изказва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славин

    26 Март 2023 15:49ч.

    Не е сам в преливането на млада кръв. На един от неговите съплеменници бяха присадени 6 сърца. След последното умря, такива са законите на природата. Но цялото това племе са заслепени от това, което техният Господ, т.е. равините им са обещали: тотално господство над човеците и ресурсите на земята. И те са си повярвали, че това ще им принадлежи. Колко войни и революции провокираха в света, за да осъществят това им обещание. В началото са печелели, но краят е бил винаги пагубен за тях, както и сега се очертава. Та и този, който наднича от ковчега и се опитва да окуражи съплеменниците си, няма да му се случи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лю111

    26 Март 2023 14:33ч.

    Напротив. Третата световна война трябва да бъде гореща за да се изчисти планетата от натрупаните токсини /хуманоиди и отпадъци/. Жестоко е , но е неизбежно. Както всеки организъм се чисти от токсините периодично , иначе загива , така и планетата се чисти периодично от натрупаните отрови . Планетата има механизми за чистене като земетресения, наводнения, торнадо, вулкани, пандемии. Но не са достатъчно, понякога се налага и да има войни, цялата човешка история го доказва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Китай е нужен мир повече от всички други

    26 Март 2023 16:57ч.

    защото иска да търгува с всички, но най-вече защото е много уязвим при съвременна война с ОМП поради високата концентрация на населението си. Затова е миротворец и не дава да се продума за употреба на ОМП някъде, например в 404. Като велика сила, не може и да се остави да му се бъркат в територията, Тайван включително, както и акваторията. Русия му е естествен съюзник, има всички ресурси, има и хиперзвукови ракети, Китай разработва своите оръжия на руска база. Сега след срещата на Си и Путин и водата на Байкал ще потече към Китай. Въобще Китай има мъдро ръководство и работлив народ, няма израждане на морала и интелектуалния потенциал и смело гледа напред, докато другите му опоненти освен Русия се израждат все повече. Неслучайно цивилизацията му е започнала с древен Египет и досега не е преставала въпреки всички нашественици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ник

    27 Март 2023 1:00ч.

    Голям майтап. Ами много ясно, че ресурсите не са били съпоставими, защото Америка не инвестира в СССР, но инвестира в Китай, а след това ги обявява за враг, не че те не са враг. Ама защо продължаваш да инвестираш във врага си тогава? Или си психично болен, или си глупак, или имаш план, който вече не работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    27 Март 2023 11:47ч.

    Ех, дядка, дядка! Късно го вадиш... Това вече се случи! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи