Кирил Вътев ще поиска наказание за човека, измислил заповедта за "бременните кошути"

Кирил Вътев ще поиска наказание за човека, измислил заповедта за "бременните кошути"

Никой не може да стои над закона и още повече, че в случая имаме решение на Върховния административен съд, което никой няма право да коментира, то може единствено да се изпълнява. Пълното съдействие от страна на министерството настана от момента, в който ние научихме от медиите. Това коментира министърът на земеделието и храните в оставка Кирил Вътев в Пловдив във връзка със събаряне на постройка на територията на Държавно ловно стопанство "Искър".

На въпрос дали някои от най-големите Държавни ловни стопанства са частни владения на богати и влиятелни хора, Вътев отговори, че това е нещо, което "от десетки години се случва по този начин", и призова, ако някой твърди, че за последните месеци са отдали някое стопанство на концесия, да покаже кое е то.

Относно виновника за незаконната постройка, аграрният министър подчерта, че строителството е започнало 2021 г., завършено е за 1,5-2 години, никой не се е намесил. "Сега пред свършен факт аз няма какво да коментирам", допълни той.

По отношение на поставената на входната врата на ДЛС "Искър" заповед, с която се ограничава достъпът във връзката с размножителния период на кошутите, Вътев заяви, че щом са разбрали за нея, веднага са извикали директора на Югозападното държавно предприятие и заповедта е била свалена. Според написаното в нея механизацията, която влезе в обекта, ще застраши размножаването на дивеча в предприятието. Земеделският министър в оставка допълни, че непременно ще поиска обяснение и наказание за човека, измислил заповедта за "бременните кошути".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Дивергент

  03 Апр 2024 14:45ч.

  Тоя шункар да не се прави на умряла лисица. Поиска се отмяна на концесиите на горските мутри. Време е да се отнемат горите от турците, които безчинстват и крадат дървесината ни като за последно. Трябва да заприличаме на пустиня ли, за да се сетят, че мястото на тумбите роми и турци дето секат безогледно и безчетно им е в затвора? Вкл. на големите концесионери, като тодор батков, вълка, хората на първанката и сума ти още нагъл народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  03 Апр 2024 16:21ч.

  Стария политически " елит " / каймака на помията / е замесен в горските гощавки !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • екзестенциален въпрос

  03 Апр 2024 15:17ч.

  А какво правим с бременните хлебарки?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи