Кирил Вътев: Пръв приоритет са законодателните промени в подкрепа на местните производители

Кирил Вътев: Пръв приоритет са законодателните промени в подкрепа на местните производители

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министърът на земеделието и храните в оставка Кирил Вътев изтъкна три основни фокуса в работата на неговия екип по време на отчета за свършеното от правителството за деветте месеца.

Като първи основен акцент Вътев посочи законодателните промени в подкрепа на местните производители – както български, така и местни по места, за да може повече български продукти да достигат до трапезата на потребителите.

На второ място аграрният министър в оставка постави укрепване и повишаване на лабораторния капацитет за контрол на качеството и безопасността на храните.

Като последна точка Вътев насочи вниманието към възстановяването и модернизацията на хидромелиоративните системи на България.
"Възстановяваме и административния такъв капацитет, който беше сведен до нула", подчерта той, припомняйки, че в момента тече рехабилитацията на 24 ключови канала за напояване.

Вчера министър Вътев заяви в публичен видео отчет за извършеното от екипа му в рамките на правителството на акад. Николай Денков, че девет месеца са защитавали интересите на земеделските производители, инициирали са процеси по възстановяване на напояването и окончателно са утвърдили държавния контрол върху храните на "Капитан Андреево".

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи