Кирил Петков в Брюксел: Главният прокурор вече няма да бъде само с Господ над главата му

Кирил Петков в Брюксел: Главният прокурор вече няма да бъде само с Господ над главата му
Нашето намерение като коалиция е ролята на главния прокурор да се промени изцяло и той да стане администратор. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на посещението си в Брюксел. "Главният прокурор вече няма да бъде само с Господ над главата му, ако това, което сме заложили, успеем да го направим", посочи Петков. По думите му, за първи път от много време насам в страната ни има истинска политическа воля за справяне с корупцията, съобщава БТА.

 

Кирил Петков коментира и думите на главния прокурор Иван Гешев, който днес също е в белгийската столица, откъдето призова евромониторингът върху върховенството на закона у нас да се засили. "Много бих се радвал да имаме максимално засилен мониторинг за върховенството на закона. Това е и нашият приоритет. Колкото повече, толкова по-добре", смята премиерът. 

 

Кирил Петков взе участие в заседанието на групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, посветено на България. Той посочи, че на него е призовал неговите отговори по отделните въпроси да бъдат публикувани на интернет страницата на Европейския парламент, за да бъдат публични.

 

Кирил Петков коментира още, че не е получил директни въпроси, свързани с глобалния закон "Магнитски", който засегна депутатa от ДПС Делян Пеевски. "Хората, които са в основата на корупцията в България, са около 20 души", посочи Петков. "Вече няма да има човек над закона", каза още той. 
 

 

Коментари

 • Нашето намерение като коалиция е ролята на главния прокурор да се промени изцяло и той да стане администратор.

  27 Яну 2022 13:27ч.

  Нашето намерение като коалиция е ролята на президента да се промени изцяло и той да стане администратор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 100%

  27 Яну 2022 13:28ч.

  Много лаладжийско. В какво се изразява волята за борба с корупцията? По нито един сигнал за корупция от последната година няма резултати. Изглежда борбата с корупцията е станала доста доходоносен бизнес. Плюс пускането на Македония в Европа. Дано не "рестартират" и Белене, та да има какво да "спират" и да се правят на употребими.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Хората, които са в основата на корупцията в България, са около 20 души", посочи Петков. "Вече няма да има човек над закона", каза още той.

  27 Яну 2022 13:28ч.

  Освен горепосочените.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карачибук

  27 Яну 2022 13:36ч.

  "Главният прокурор вече няма да бъде само с Господ над главата му" - тъй рекъл наш Кики. Този постоянно превъзбуден полумладеж май не усеща, че Ванчо Гешев, освен Господ над главата, има Покровител в леглото и пистолетче на кръста.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до карачибук

  27 Яну 2022 14:29ч.

  да вземеш да му я олабиш и източиш превъзбудата .....явно си майсторица

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ''Видях'', казал Рей Чарлз (не истиският, а нашият с ''кленовия лист'').

  27 Яну 2022 14:57ч.

  Слепец води зрящи. Целта пак е ''стани да седна'' - да сменим еди прокурор (и закрие специализираната прокуратура) и шефа на КПКОНПИ с хора, които ще са ''слепи'' за онези милиарди, които ще ги ''усвоява'' Лореал, но не от Париж. Всичко , което се казва е ''Пунта Мара''.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  27 Яну 2022 15:09ч.

  Гешев ако има топки, трябва да ги сложи от задната страна на тоя пътуващ шорошоиден цирк под диригенството на нейно хероиново величество, сигурно не е лесно, ама ако изобщо ще си играем на държава в следващите вероятно пожизнени мандати на оо и прочие нпо кандидати пред килимчето на козяк сикстийн, е време и Гешев да си свали топките от елхата и да ги затопли на входа на демокрацията от канадистански тип.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  27 Яну 2022 15:10ч.

  "Нашето намерение / на ПП ПП от декември/ е администрацията да се съкрати"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • AA AA do ПП ПП

  27 Яну 2022 15:23ч.

  Ако това е А-отборът на България, значи с българската държава е свършено. М/у другото, къде им изпаднаха две "П"-та?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МММ

  27 Яну 2022 15:24ч.

  Само да не се окаже, че намерението на българите е да ви няма още през март...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  27 Яну 2022 16:08ч.

  Сал един Гешев ви остана след изхвърлянето на банкянската мутра от властта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И в Европа

  27 Яну 2022 16:22ч.

  харвадския тарикат-балама дрънка тъпотии.Дано са го преценили правилно евродепутатите.Властта на превратаджията Радев се крепи на некадърни,млади супер кариристични недоразумения във властта със минимум задръжки и тъпчене на закони и правила в България.Бумерангът скоро ще ги чукне отзад,щото са до простотия лекомислени и самонадеяни.Просто ще станат тоалетна хартия и с тях да се избършат.Зелени самонадеяни простаци .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Празни приказки

  27 Яну 2022 16:23ч.

  "Глобалния закон Магнитски" – защо да е глобален? Американски си е. Нас какво ни засягат американските закони? Или намирате доказателства за обвиненията си, или млъквате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе Курчо,

  27 Яну 2022 16:55ч.

  и тази ли тъпня си изръсил насред Европа,че"Само Господ е над главата на главния прокурор".Абе премиерино на Българи,ти да не си в кръчма с този махленски,нехарвардски език.На възраст съм и тези млади идиоти ще ми обърнат мирогледа до сега.Абе какво става в България и света.Що на изкази,изрази,тъпжотии и простотии от първите мъже ,политици и в света и у нас.Никога не се е стелила такава простотия из обществото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мич

  28 Яну 2022 8:18ч.

  А този до него си изглежда както винаги - като селски идиот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи