Кирил Петков: Задължително е ГЕРБ да сформира правителство, ние ще бъдем конструктивна опозиция

Кирил Петков: Задължително е ГЕРБ да сформира правителство, ние ще бъдем конструктивна опозиция

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

"Ние сме в позиция на конструктивна опозиция. Задължително е ГЕРБ да сформира правителство. Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС, ние сме последователни. Първата политическа сила носи голяма отговорност. Отказваме да преговаряме с ГЕРБ. ГЕРБ имат голям избор, ДПС е логичен коалиционен партньор, например и "златен пръст" от "Възраждане". При всички тези въможни комбинации би било безотговорно първата политическа сила да не сформира правителство, не е лесно, но това е отговорността да си победител", заяви в "Денят започва" лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите ролята на конструктивна опозиция е важна с цел бдителност. Той поясни, че няма идея какво точно представлява партията на Стефан Янев "Български възход". Няма ясна визия кой и как стои отзад и каква е крайната политика на партията, уточни Петков.

"Ще бъдем гласна опозиция. През последните 7-8 месеца инфлацията заля цяла Европа и животът стана много скъп, много хора се разочароваха, те са в малките населени места и решиха да не отидат да гласуват", добави лидерът на "Продължаваме промяната".

Кирил Петков подчерта, че няма да се сливат парламентарни групи, например между ПП и "Демократична България".

"Това не е резултатът, на който се надявахме. Ако ни сложите между дясно и ляво, ние сме точно център.

По отношение на ролята на президента в сформирането на правителството, Петков заяви, че сега е време всеки да си застане на отговорната позиция, на която е. Той не се е фокусирал конкретно върху позицията на президента, а управлява един служебен кабинет, като в тази роля трябвало държавният глава да си свърши неговата работа.

Според Петков по-разумно щяло да е служебният кабинет да продължи работата на ПП, като той даде пример със ситуацията с "Газпром", които са се доказали като неблагонадежден доставчик.

Вчера ПП гледали с интерес до към 2 ч. изборните резултати. Петков благодари на всички гласоподаватели, подкрепили ПП на предсрочните избори. Над 500 000 души реално продължават да вярват, че България може да има различно бъдеще, просперираща, можеща и без корупция - всички те застанали зад ПП, доволен е Кирил Петков.

По думите му в последните 7-8 месеца инфлацията заляла цяла Европа и животът станал по-скъп. От това хората се разочаровали, че животът има станал много по-труден, отколкото лесен, като затова не отишли да гласуват на изборите. ПП се водили изцяло в кампанията си от политиката по доходи за пенсионерите и стъпките, които направили за 7 месеца.

"Това, което българските граждани ще видят от нас е, че ние сме много последователни и обещанията, които ги даваме, ги следваме", увери Петков. При ПП обещанията им щели да бъдат едно и също - след като са обещали, че няма да има коалиция с ГЕРБ и ДПС, значи няма да има.

Източници: БНТ, news.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Отец Нафърфорий

    03 Окт 2022 9:05ч.

    Коки, благодари на младите и заблудени души, които имат висок праг на търпимост към лъжата. По-възрастните веднага ви разкрихме лъжите и крадливите намерения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко за младите

    03 Окт 2022 9:59ч.

    обаче нали ние старите ги отгледахме и възпитахме... да ценят образованието над всичко, над характера, да нямат елементарна нетърпимост към лъжата, да само материални , без Бог...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    03 Окт 2022 9:29ч.

    Много наши сънародници негласувайки, подкрепиха Кирчо и неговите лъжи. Значи повечето българи искат наистина да не сме държава на духа, а държава на лъжекирчовците и тиквите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да,

    03 Окт 2022 9:54ч.

    хората пт малките населени места не гласуват, и дали разбират, че подкрепят Киро и Асен, които ще ги оставят гладни и на студено

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    03 Окт 2022 9:39ч.

    Задължително е тиквенската партия да сформира правителство ?!? Че ти нали се бореше срещу модела герб ? Как така изведнъж реши, че задължително трябва да се върне тоя модел ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за да стане официална опозиция

    03 Окт 2022 9:51ч.

    Само София ги избра тия простите.. .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    03 Окт 2022 9:48ч.

    Пълните Пееаси от Продължаваме промяната, сринаха държавата, но сега се дърпат назад, подават на бате Дебелия Бойко чашата на катастрофата и гледат хубавия сеир. Надяват се после да дойдат като спасители, когато катастрофата убие ГЕП и всички останали, влезли в тяхната. Селска хитрост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отврат

    03 Окт 2022 10:02ч.

    ПП са регионално избрани от София. Те живеят в софийския балон на 14 хил лв месечни заплати и лично ползване на правителствени самолети

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически идиоти!

    03 Окт 2022 10:21ч.

    Идиотите, най- големите поклонници на киро и кокоро се оказаха "софиянци" - срам и резил! С водач наркомана хазарта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иманентно присъщи

    03 Окт 2022 10:44ч.

    В корпоративния бизнес лицемерието,гьонсуратщината и системната лъжа и подвеждане са иманентно присъщи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    03 Окт 2022 11:10ч.

    С това пожелание, послание кирето дава израз и воля на нездравите движещи го мотиви. Тези мотива са първо емоционални: Ха сега да види той, колко гадно е да се печеш на бавен огън, търсейки невъзможни решение! Само емоция да беше! Както винаги е плосък, не осмисля връзките! В главата му има амалгама от хаос и простотия, но също и роля в мокра поръчка, от която не може да избяга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    03 Окт 2022 11:13ч.

    Хаосът и простотия са лесно доказуеми. Пожелавайки правителство - той очевидно поръчва явна реставрация на борисовщината - гнусно явление, заради премахването на което уж възникваха. Още по-лошо - с едно правителство във властта отново се вкарва дпс, но доколкото коалицията по-скоро не може да е явна, би се търсела мръсна формула за подкрепа зад завесите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    03 Окт 2022 11:17ч.

    Ха познайте сега, коя е мократа поръчка?! Няма да ви мъча, не може да познаете! Става дума за поръчката да се доубие България. Кирето не осмисля, че редовно правителство е равнозначно на функциониращ парламент. Този парламент е необходим на атлантите, че да довършат мръсните си дела. Примерно, но не само: еврото, Плана (имам лично мнение и не каня никого да го приеме, присъедини).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    03 Окт 2022 11:20ч.

    Това далеч не е всичко, списъкът е доста по-дълъг, основните неща ги знаете, не е необходимо да обясняваме и повтаряме, всички вредни неща, който може да натвори за България един работещ парламент в този състав. Заостряне искам само по един драматичен аспект. Реална опасност от прифронтова, но все пак тилова държава, да ни избутат в по-преден план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    03 Окт 2022 11:27ч.

    В заключение - резултатите от изборите са ужасни, но все пак не са фатални. Все още бледо мъждука прегорелият фитил на лампата на българската държавност. Продължаваме да храним надежда, че мъчително се придвижваме към поредни предсрочни избори - най-вероятно през март, макар че може и по-рано. Не знаем какво ни готви съдбата, но народът ни може да получи някакъв пореден, блед шанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • честно казаноНе искам да виждам мутрата на този нещастник по нито една медия повече

    03 Окт 2022 11:45ч.

    Скрийте го за вечни времена, че ако народа тръгне да се разправя с тоя, лошо му се пише. Персона нон грата каквото и да каже и да направи оттук нататък. Отвращава ме!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    03 Окт 2022 12:08ч.

    Добрата новина е, че ПП вече са центристи. Помня изказванията им докато управляваха-дясно управление, което използва леви мерки?! Не зная каква "гласна опозиция" ще бъдат, но всичко все още предстои...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ролята на Златният пръст

    03 Окт 2022 12:58ч.

    този път е отредена на ДБ и Български възход при необходимост

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Окт 2022 13:13ч.

    ПП "Лидерът" пак не се чува какво говори.... Щели да бъдат конструктивна опозиция, колкото бяха и конструктивно управление. Между другото, хора на по 40 и повече години, със семейства и с по няколко деца, не се водят младежи, на които да се помага.... и да им се прощават парапети и пр. простотии. Не ставате за държавници, гледайте си пробиотиците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Окт 2022 13:13ч.

    Строителите на България преди 130 години са били по-млади. Дали ще ни простят, че изпуснахме родината....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дедо

    03 Окт 2022 13:18ч.

    тези трябва да минат през прокуратурата, а после и през съда за измами и предателство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • саса

    03 Окт 2022 13:41ч.

    Дементният джо бидон честити "победата" на скандалния кирил 5коф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-когато се коментират изборите

    03 Окт 2022 14:21ч.

    Първо трябва да се коментира ЧЕСНОСТА ИМ. ''Дневника подменен'' следваше да е на 1ва страница на ВСИЧКИ МЕДИИ.Защото ИЗБОРИТЕ СА ФАЛШИФИЦИРАНИ.Какви ''млади зелени'' гласували за Петков?Няма такова животно бе!Гласуваха МАШИНКИТЕ!Нещо за контролно преброяване на разписки да чувате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    03 Окт 2022 14:25ч.

    Това ли е разпоредено отгоре? Не мога да проумея как има хора , които подкрепят тия празноглави ,лъжливи и алчни тарикатчета , които без да се замислят ще ни вкарат във война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban -Възраждане - мюре

    03 Окт 2022 14:30ч.

    10г + мюре беше БСП.Последва отлив и радикализация.Създадоха се нови мюрета -Атака,ГЕРБ и т.н.За 30г тактиката мюре се изчерпа.Днес хората не ходят до урните.Трябваше заместител на мюретата.Намериха го;Машинките.В едно с тоталната пропаганда и продажноста на ''интелигенцията'' НАТО и САЩ удържат власта.Много важно е да няма капсул детонатор.Затова и мюрето Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пею БЛАГОВ

    03 Окт 2022 14:44ч.

    http://skandalno.net/%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%b0-%d1%84%d0%b0%d0%bb%d1%88%d0%b8%d1%84%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-191387/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конструктивна опозиция

    03 Окт 2022 14:59ч.

    Демек ще гласуват анблок с ГЕРБ и ДПС, всяко проамериканско решение..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Пею БЛАГОВ

    03 Окт 2022 15:06ч.

    Моето мнение се е формирало независимо от това на Пею БЛАГОВ и скандално.нет.Всъщност до преди минути не знаех за съществуването им.Но вижданията ни по-тези избори съвпадат на 100%.Което говори,че 10ки хиляди мислят като Пею.Детонатора ?За сега го няма.Може да е обаче неочакван.И да взриви тези 10ки хиляди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban -когато гръм удари

    03 Окт 2022 15:13ч.

    Какво ще противопостави колонията?Машинките?Не струват!Силовите структури-полиция и войска?Няма да стане.Живеят в тази страна и виждат какво се случва!Имат на разположение паравоенни формирования и окупационния корпус.Не стигат!Допуснат ли взрив край с тях.Затова цялото им внимание е да няма капсул детонатор.Ще бъдат унищожавани хора.И мисля беше и сторено в годините назад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Окт 2022 15:14ч.

    Г-н Благов, вероятно имате основания! Аз не знам, макар също да не мога да разбера, как ПП ще получи 20 %. За геппса имам обяснение, за ПП - нямам! Може да съм частен случай :)). Често казвам, че ме глождят съмнения, дали въобще съм от един биологичен вид с мнозина. На тази основа осмислям, че не им знам главите, още по-малко мотиви, причини за гласуване. Така някак приемам резултата от вота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Окт 2022 15:17ч.

    Заверата трябва да несъразмерно голяма и това води до неизбежно скъсване на веригата. Като се тръгне от предизборна социология (този път тя позна), където властва корпоративно нетърпимост и завист, мине се през партиите, където има открита нетърпимост. Не всичко се плаща от козяк. Как мислите, ако има такава чак мушия, новата агенция на Паргов (мрази Нинова) ще мълчи ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Окт 2022 15:22ч.

    Ами безбройните нпо?! Болшинството знаем кой ги храни, НО НЕ ВСИЧКИ! Свършваме с ЦИК и обикновените компютърджии, за които често е въпрос на чест да стигнат до САМОТО ДЪНО. (не визирам main board| Има и други по веригата - не може козяк да запуши устата на всички. Ако се те, защо да рискуват нови избори през пролетта?? С още мнооого малко побутване и щяхме вече да сме в кошарата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Окт 2022 15:26ч.

    Да внесем пояснения! Имаше едни решения на цик, после спорът отиде във ВС и се реши 100 % броене на отрязъци. Нека поясним, обаче, какво значи "БРОЕНЕ". За мен това значи, че броят на книжните отрязъци трябва да е равен на броя на гласовете, които са отчетени от машината. Сега никой не брои подадени гласове и преференции, не пише книжни протоколи. Невъзможно за наличното време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    03 Окт 2022 15:29ч.

    Скъпото ни (той ни благослови със скъпия газ и високите цени) лъжурче-ментурче кирчо пак ще ни забавлява, дано да е за много много кратко. И дано Дядо Коледа да ни донесе нови избори, ще му пиша писмо. Дали пък да не пиша на Дядо Мраз?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Окт 2022 15:30ч.

    Продължавам! Има последващ контрол, при извадково по методология се проверяват поне 10 %. Тук вече не се брои единствено броя на книжните отрязъци, а се влиза в съдържанието им, правят се книжни протоколи, после тези протоколи се сравняват с машинния протокол. Не съм бил там, не съм гледал и пипал, просто не мога да си представя такава завера и машинация!!!???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Окт 2022 15:34ч.

    Никаква гадост не може да бъде изначално изключено, щом е замесена голямата игра за собственост, власт, война, победа или загуба! Просто в нашия конкретен случай разсъждения от общ характер НЕ ВЪРШАТ РАБОТА и ДОКАТО НЕ ДАДЕТЕ КОНКРЕТНИы НЕОСПОРИМИ иУБЕДИТЕЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ще считам за по-вероятно, че толкова си можем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-съждителю

    03 Окт 2022 16:01ч.

    Преди месеци писах ,че машинките МОГАТ да се командват дистанционно.После писах,че ще има демонстрация,после че тоя път номера няма да мине.Е май мина.''Дневника фалшифицира'' и пълно мълчание на ВСИЧКИ!Какви по-големи доказателства?Хора дето пееше в един глас при байТошо познат ли ти е?Е хористите поизмряха но децата им са живи.Ген.Те САЩ отсвириха действащ президент

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    03 Окт 2022 16:08ч.

    Власта реално в България се крепи на под 10 000човека.Всичко друго е изпълнител. Това в исторически план.Вероятно тези 10 000 са по-малко заради технологиите.Вече не са нужни толкова.Нека поставим въпроса така;Колко $ са необходими да ги купим изцяло и завинаги?Не много!Искаш доказателства?Переодично пред разни парламенти ги получават във вид на сопи.вкл Капитолия САЩ-Рогатия помниш ли го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи